Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.262
Поени од реакции
5.524
Јас бев во оние двеста души пред Собрание кога се смена името, дојде тој вашиот идол Лукашенкољубецот Бачев го усра протестот.

Ти??

Јас сум жив, фала Му на Бога, а сега ми е јасно зашто пропаднал протестот...мислим, не е тоа ради Бачев.

Патем кажано, името не се сменА само од себе, туку некој го сменА-знаеме кој...и влакно не му фалиТ, џабе протестите.

„Нешто друго„ е потребно, не протести.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.289
Поени од реакции
13.858

Море ова чипојве ракија дан имаат од Тенџерето пијено?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.262
Поени од реакции
5.524
@Ne_sum_ja изгледа лудациве ќе ја пуштат оваа валканава бомба.
Скраја да е...на*бавме сите.

Со оглед на губитничката состојба кај укро-нацистите, не би било чудно ако навистина употребат такво оружје.

Битно е дека Русите први ја најавија таа можност, така да никој нема оправдување дека „...Никој не ни кажа...„, ако се обиде да ги обвини Русите за таков потег...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.655
Поени од реакции
35.528
Него ќе каже некој нешто за пушкарењето помеѓу полјаците и азов од завчера кај лиманско негде некое село?
Наводно полски и румунски платеници се повлекле после неуспешен напад на руските позиции источно од Красни Лиман, и потоа одбиле нарадба да продолжат да се самоубиваат со руски куршуми (како што тоа под присила го прават нивните украински собрци). Украинците потоа мислеле дека е добра идеја да ги пратат момците од Десниот Сектор на сила да ги убедат да Пољаците и Румуните да идат пак да се самоубиваат на руските позиции, арно ама овие решиле дека полесно ќе се справат со одред нацисти отколку со руски војници укопани во ровови и со артилериска/воздушна поддршка. Пољаците и Румуните скинале неколку десетици нацисти (или повеќе), и тука се завршила таа епизода. Наводно. Украинците сега се плашат и другите платеници да не почнат да добиваат идеи. Наводно. Никогаш нема точно да дознаеме што точно се десило (освен Русите што гледале сеир оддалеку) пошто Украинците сигурно нема да известуваат за ова.

Но ете ти го Дима со негови зборови кажува што слушнал, линкот од местото каде зборува за настанот и неколку минути трае муабет за тоа.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.497
Поени од реакции
18.520
Ми е страв да не згрешам. Ама мислам ова ќе е нешто умерена опозиција ово оно. Али еве @teneke нека каже, он најдобро ги познава приликите и прв доаѓа до вистинските извори. Или ако не. @Едмонд Дантес нека каже.
Класични дезинформации. И Украинците, редовно ги прават на неколку дена, па ништо не објавувам од тоа.

Еве една Украинска од денеска и е типична глупост. Русите немале нафта, па војниците морале сами да си купуваат.
Колку сакаш има вакви дезинформации. Но, си имаат публика и намена.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.452
Поени од реакции
43.317
Класични дезинформации. И Украинците, редовно ги прават на неколку дена, па ништо не објавувам од тоа.

Еве една Украинска од денеска и е типична глупост. Русите немале нафта, па војниците морале сами да си купуваат.
Колку сакаш има вакви дезинформации. Но, си имаат публика и намена.

тенеке, што спремате? ослободување на крим за скоро?

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.352
Поени од реакции
6.040
Кико ти си шпиун во нашиот табор. Името ли те хранеше а? Ти го испрал груле мозокот. Ти беше ли тој без забите?
Не знам зошто постојано верглаш дали името ме ранело или не. Јас никаде немам речено таква работа, од кај го влечиш тоа не знам, но пеки, веројатно си се збунил за некој друг.

Јас фала Богу имам заби, така да и тука си во длабок офсајд. Што се случува со тебе јамајканац со овие досетки? Мислам дека си попаметен и веќе кога си решил да 'пецкаш' на некој си само тебе јасен начин, барем направи го тоа со стил, а не вакви очобол глупи цинизми. Знам дека можеш повеќе. ;)

Јас сум жив, фала Му на Бога, а сега ми е јасно зашто пропаднал протестот...мислим, не е тоа ради Бачев.

Патем кажано, името не се сменА само од себе, туку некој го сменА-знаеме кој...и влакно не му фалиТ, џабе протестите.

Нешто друго„ е потребно, не протести.
Епа тука во болдот е проблемот бе Пророче.

Сите знаете што треба, како треба, осудувате во бањарки покрај топол камин што некој сметал дека треба да излези на протест против промената на името..

Ама некако подобро ви е во бањарки и влечиња по дома да делите памет вака по фб и форуми, а на дело сте = јорган патриоти...

И те молам, не требало протести..Да се собереше 100.000 народ по улици во Скопје и уште толку низ сите градој во државава, како што се собирате на вашите сдс/вмро митинзи, ќе видиш дали ќе одеше баш толку лесна промената..

Ама се чекате некој друг да ви заврши работа, за после да излезите како полжај после дожд и да се китите со перја генерали после војна..

Еве те прашвам по втор пат, што напрај ти против промената на името , освен лавкање на фб и форум 'никогаш северна само Македонија'?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.497
Поени од реакции
18.520
делува како да може да се изведе, Игорче потврдува.
Ви кажав, целта е на североисток т.е. Луганск, да се освои што може пред зимата. На југ е потопло и ќе може да се војува цела зима.
Во моментов напредувањето е само по патишта затоа што лошо е времето и има многу кал.

Инаку по целиот фронт се уништува руската логистика т.е. се омекнува одбраната.

Кримскиот мост не работи за воени цели, иако вие сте нели паметни и уште истиот ден наседнавте на руските дезинформации дека возови можат да се движат по мостот :pos:

Нели @jamajka

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.452
Поени од реакции
43.317
Ви кажав, целта е на североисток т.е. Луганск, да се освои што може пред зимата. На југ е потопло и ќе може да се војува цела зима.
Во моментов напредувањето е само по патишта затоа што лошо е времето и има многу кал.

Инаку по целиот фронт се уништува руската логистика т.е. се омекнува одбраната.

Кримскиот мост не работи за воени цели, иако вие сте нели паметни и уште истиот ден наседнавте на руските дезинформации дека возови можат да се движат по мостот :pos:

Нели @jamajka
ќе го освојат Луганск, само да не се испукаат меѓу себе пред тоа.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.914
Поени од реакции
36.994
И мене некако ми стои поверојатен напад горе кај Сватово и Кремина. Не ради временски околности, туку поради тоа што Русите имаат сериозни проблеми таму да формираат одбранбена линија.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.497
Поени од реакции
18.520
ќе го освојат Луганск, само да не се испукаат меѓу себе пред тоа.
Нема проблем бе, Украинците сега можат и меѓусебе да се тепаат и пак да напредуваат. :D

Русите во моментов имаат само една стратегија, вкопај се и надевај се на лошо време. Е додуша после проблем е ако треба да бегаат по лошо време во калта :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom