Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.655
Поени од реакции
35.528
Класични дезинформации. И Украинците, редовно ги прават на неколку дена, па ништо не објавувам од тоа.

Еве една Украинска од денеска и е типична глупост. Русите немале нафта, па војниците морале сами да си купуваат.
Колку сакаш има вакви дезинформации. Но, си имаат публика и намена.

Абе @jamajka овој тенеќе има криза на вера и на идентитет. Не верува дека Русија нема доволно нафта и војниците за тенковите дека мора сами да купуваат дизел од (Шел) бензиски. Дај видете таму опрајте го човеков.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.451
Поени од реакции
43.316
Лапин го држи тој фронт кај Луганск, едини генерал што е нон стоп меѓу војската, иако му јадат бурек нон стоп.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Класични дезинформации. И Украинците, редовно ги прават на неколку дена, па ништо не објавувам од тоа.

Еве една Украинска од денеска и е типична глупост. Русите немале нафта, па војниците морале сами да си купуваат.
Колку сакаш има вакви дезинформации. Но, си имаат публика и намена.

Затоа ти си ми филтер на вистината.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.655
Поени од реакции
35.528
И мене некако ми стои поверојатен напад горе кај Сватово и Кремина. Не ради временски околности, туку поради тоа што Русите имаат сериозни проблеми таму да формираат одбранбена линија.
Пољаците и Румуците не се согласуваат. Попрво убиваат нацисти од Десен Сектор, отколку да ја напаѓаат руската дефанзивна линија. Повеќе шанси за преживување имало така.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.497
Поени од реакции
18.520
Лапин го држи тој фронт кај Луганск, едини генерал што е нон стоп меѓу војската, иако му јадат бурек нон стоп.
Да. Липин не е полош од другите генерали.

Инаку заборавив, Украинците се успорени и затоа што најверојатно Русија со Белорусија ќе нападнат на Запад. Па, Украинците префрлија оружје таму.

Изгледа неверојатно, но има се поголеми шанси да се случи.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Не знам зошто постојано верглаш дали името ме ранело или не. Јас никаде немам речено таква работа, од кај го влечиш тоа не знам, но пеки, веројатно си се збунил за некој друг.

Јас фала Богу имам заби, така да и тука си во длабок офсајд. Што се случува со тебе јамајканац со овие досетки? Мислам дека си попаметен и веќе кога си решил да 'пецкаш' на некој си само тебе јасен начин, барем направи го тоа со стил, а не вакви очобол глупи цинизми. Знам дека можеш повеќе. ;)
Знаев дека си шпиун. Ти чим си бил на куртонскиот сендвич протест на грулевите небањати против промена на името, што може да се очекува од тебе. Не ми се прај сега многу пронато, се виде дека си бил рамо до рамо со Бачев на тој протест.
Автоматски споено мислење:

тенеке, што спремате? ослободување на крим за скоро?
за 12 дена се спрема паѓање на Крим. Вие куртоните проруски тек ќе плачете.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.655
Поени од реакции
35.528
Инаку заборавив, Украинците се успорени и затоа што најверојатно Русија со Белорусија ќе нападнат на Запад. Па, Украинците префрлија оружје таму.
Значи лажњак е, или не е лажњак?

На север има „врзани“ украински воени ресурси заради можен напад и Украинците мораат да донесат војска и техника.
Ако не нападнат, лажњак е?
Ако нападнат (на пример дојдат до Киев и се повлечат), лажњак е?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Абе @jamajka овој тенеќе има криза на вера и на идентитет. Не верува дека Русија нема доволно нафта и војниците за тенковите дека мора сами да купуваат дизел од (Шел) бензиски. Дај видете таму опрајте го човеков.
Моментално како што стојат работите, јас ќе му верувам на тенеке. Колку и да е тешка вистината секогаш сме на страната на вистината.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.655
Поени од реакции
35.528
Моментално како што стојат работите, јас ќе му верувам на тенеке. Колку и да е тешка вистината секогаш сме на страната на вистината.
Со тебе големо појачање добиваат во тимот. Мислам дека некои веќе и те гледаат како закана за лидерската позиција.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.913
Поени од реакции
36.994
Да. Липин не е полош од другите генерали.

Изгледа неверојатно, но има се поголеми шанси да се случи.
Успорени се зашто на свеќи ги оставија последниов месец дена.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.497
Поени од реакции
18.520
Значи лажњак е, или не е лажњак?

На север има „врзани“ украински воени ресурси заради можен напад и Украинците мораат да донесат војска и техника.
Ако не нападнат, лажњак е?
Ако нападнат (на пример дојдат до Киев и се повлечат), лажњак е?
Па, очајни се русите, така да може да нападнат.

Мислам ако го направат русите тоа, тогаш има големи шанси да ја изгубат последната земја што им остана т.е. Белорусија. Но, во очајна ситуација, се влечат очајни потези.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Нема шанси. Тенеке тука напиша дека веќе ги наполниле со дизел генератори и имат струја.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.497
Поени од реакции
18.520
Нема шанси. Тенеке тука напиша дека веќе ги наполниле со дизел генератори и имат струја.
Не ја успорија војската оти користат дизел локомотиви. Ене го Рибар квичи Русија да ги гаѓала дизел локомотивите :pos:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Врска немаш!! Успорија дека Керсон им е трн у око на Русите и избегаваат да го завземат што е можно повеќе, затоа што многу штета им носи на Русите. Е сега за жал ќе мора да го завземат за 12 дена, кога ќе го завземаат Крим, пошто нема како инаку. А мислам дека одкако ќе го завземат Крим, пак ќе им го вратат на Русите, за да им штети.

Kajgana Shop

На врв Bottom