Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.655
Поени од реакции
35.528
Зошто сте бе такви ташаци за некои работи.

Каква војска има Македонија ? ПРОФЕСИОНАЛНА значи никој не го тера тој војник да оди во војска. Кога си војник знаеш дека ќе служиш некаде по наредба. Праќањето на војници е доброволно во Источното крило на НАТО и прилично добро платено за секој војник.

Никој од НАТО команда во мирнодопско време нема да пушти некој шипац или некој наш да оди да ратува без соодветен нато тренинг. Дечкиве што ќе одат ќе се од Шкорпиони или од Волци односно команда за специјални операции.

Не кењајте глупости по форумов.
Не е така бе пријателе. Ете замисли за момент дека не си индоктриниран со амерички квазипатриотизам, туку си обичен човек кој во животот така му се поклопиле коцките да станал професионален војник. Кога ја носел одлуката дали сака да го работи тоа, одлуката се базирала врз основа на сознание дека некогаш ако стаса потреба - ќе треба да се бори и можеби да загине за татковината. Што не е толку неразумно нешто во животот, на крај сите умираме порано или подоцна. На емотивен план знам дека во некои други услови и јас би можел да бидам таков еден војник, но едноставно на друго место ме однела судбината.

Нејсе, тој војник одлучил да се зафати со професијата врз база на тие тогашни факти. Сега наеднаш, Македонија влегува во НАТО (и покрај неуспешен референдум, со одлука на нелегална неуставна влада поставена на власт од Калето). Сега наеднаш тој војник треба да гине за империјалистички интереси на Пакс Американа? Славјанка и СДС со ДУИ „одлучиле“ така (сите амерички марионети). Па полека малку, со оглед на сегашниве срања сега најфер били било да им понудат на сегашните војници избор да се пензионираат. Ако можеме за УЧК крвниците да плаќаме пензии, можеме и за нашите војници. Што се тиче војната против Русија - ете учките нека војуваат, тие им должат на САД. Не ние.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Смеј се ти, ќе видиш тие за нова год на црвен плоштад кога ќе го размафтаат
виножитото на абрамс качени.
Тоа е тоа, јас ајде за Крим не морам да бидам таму кога ќе го земаат, ама за црвениот плоштад, прв ќе бидам. Реков јас, нека помине завземањето на Крим за 12 дена и ичкурнемичуе. Идам во Украина право, и се пробиваме до Москва. Ти знаеш ли кога ќе падне Мосвка и коге ќе бидам таму прв какви тендерчиња ќе паднат.
Автоматски споено мислење:

@teneke Имаше право. Северна Кореја им врти грб на Русите. Наместо да им даде ракети, сега кога веќе им снема ракети на Русите, они играат курташак, ги трошат таму за глупости. Тоа е јасен знак дека Северна Кореја нема да им помага веќе на Русите и дека се дистанцира од нив и дека планираат да им земат територија сега кога ќе се распаднат за Нова Година.

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.534
Поени од реакции
18.486
Читав некаде не можеле да соберат доволно војници. Кои по одмори кои со откази. Ќе видиме. Ова е ептен дебилно, ама тоа е, луѓето треба да знаат дека сме под окупација и мора да доставиме крв и месо за окупаторот.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Тоа е тоа, јас ајде за Крим не морам да бидам таму кога ќе го земаат, ама за црвениот плоштад, прв ќе бидам. Реков јас, нека помине завземањето на Крим за 12 дена и ичкурнемичуе. Идам во Украина право, и се пробиваме до Москва. Ти знаеш ли кога ќе падне Мосвка и коге ќе бидам таму прв какви тендерчиња ќе паднат.
Собирај граѓевинци, и електричари, после војнава кој и да ја води територијава што денес се вика Украина ќе пушти тендерчиња :D

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.288
Поени од реакции
13.857
Читав некаде не можеле да соберат доволно војници. Кои по одмори кои со откази. Ќе видиме. Ова е ептен дебилно, ама тоа е, луѓето треба да знаат дека сме под окупација и мора да доставиме крв и месо за окупаторот.
Имаат матерјал на форумов. Нека не глумат бесни глисти, нека соберат олошот од тука собран. Како се мотивирани и насскани директ на Москва ќе ги пуштат. Со чорапите од Шекеринска :toe: Да беа вака мотивирани за Македонија кога стануваше збор, којзнае што ќе се случуваше. Ваљда Зајко и такви ликови само фикција ќе беа.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.352
Поени од реакции
6.040
Ти, кога и како си скокал за Македонија? Онака, во себе, никој да не те види?...:icon_lol:
Јас бев во оние двеста души пред Собрание кога се смена името, дојде тој вашиот идол Лукашенкољубецот Бачев го усра протестот.

Ти??

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.559
Поени од реакции
29.143
Така е, наместо да сте захфални што уживаме во придобивките кое и ги пружи НАТО на нашата земја вие се жалите. Наместо да се пријавите доброволци да го браните НАТО во Украина вие се буните што 30тина рамковни ќе одат да клецаат Бугарки и Романки и за тоа ќе добиваат пари од НАТО. Засрамете се.

Кај беше АРМ пред НАТО, кај е сега. Србите све ни собраа, немаше чорапи за војниците. Денеска војниците на АРМ гордо носат чорапи и ги мењаат секој месец.
A зашто не ги спомињаш и чизмите што ги добивме поклон од нато кога влеговме ?
Или можда и тие ги дадовме донација за Украина.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Јас бев во оние двеста души пред Собрание кога се смена името, дојде тој вашиот идол Лукашенкољубецот Бачев го усра протестот.

Ти??
Кико ти си шпиун во нашиот табор. Името ли те хранеше а? Ти го испрал груле мозокот. Ти беше ли тој без забите?
Автоматски споено мислење:

A зашто не ги спомињаш и чизмите што ги добивме поклон од нато кога влеговме ?
Или можда и тие ги дадовме донација за Украина.
Што има да ги арчиме чизмите одма. Ќе ги носиме врзани околу врат, а ко ќе седнеме да си починеме ќе ги обуеме да се стоплиме малце. Ти со чизми да не се роди.

Kajgana Shop

На врв Bottom