Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Алегри ако малку го сака тимов, после зданието вчера, треба да почне да бара друга работа што е дијаметрално спротивна со се што има била каква допирна точка со фудбал.

Можеби немаме состав за да се рамнат со Реал, Сити, ПСЖ. Но тимов воопшто нема тимски дух и не личи на тим. Колку повеќе Алегри е на клупата толку ќе се продлабочува кризата.

2) Куадрадо не треба да игра фудбал, и истиот би требал да се гони кривично за неподавање со умисла и сјебуање на свака могуќа контра со епилептичните испади - чекај да ме гурне да паднемö
Ама како така сега? @Scirea

Квадрадо од увек бил падавичар, ама знаел со тоа ноџињата да напрае магија и да напрае врвна асистенција или да даде гол. Ама, последниве 2 године е ебан падавичар само. Појќе штети него што е корисен за тимов.

Ликот е добар за бекап исклучиво за куп. Ја пре би му дал шанса на Суле или Илинг (ко шо знам Суле десно игра овој лево, нејсе), ама никако 90 мин игра на чиуауана.

Ептен е греота. Утепан

Еееееј види го ти него :LOL: , сега најде да ме тагнуваш, кога е срање последнава година - година и пол... Ти сереше за него и во неговата најдобра сезона кога имаше 16-17 асистенции во сите натпреварувања.

Седи да не се караме сега :kafence:

Не разбирам што ги хејтате играчите. Немаме ниту капитен ниту тренер лидер. Тимот го водат лешпери и буквално најлошото од добрите времиња остана само. Новиве деца што сега доаѓаат колку и да се добри, во дно тим без дух, без идентитет доаѓаат и фала богу и својот го губат. Проблемот не е во квалитетот на играчите, туку во тоа што менаџментот не успеа да направи тим од групава момци што ја има на располагање. Потенцијал има, сите можат подобро од ова што го даваат, сме ги виделе дека можат. Ама не успеваме да го извлечеме тоа од нив и затоа немаме константност. Си има луѓе во клубов чија работа е тоа, ама некој не си ја заработува платата....

Квадрадо од увек бил падавичар, ама знаел со тоа ноџињата да напрае магија и да напрае врвна асистенција или да даде гол. Ама, последниве 2 године е ебан падавичар само. Појќе штети него што е корисен за тимов.

Ликот е добар за бекап исклучиво за куп. Ја пре би му дал шанса на Суле или Илинг (ко шо знам Суле десно игра овој лево, нејсе), ама никако 90 мин игра на чиуауана.

Ептен е греота. Утепан
Праен е муабетот, Квадрадо е супер играч ако е 8ми најдобар во екипата или од клупа да влези свеж шо велиш со магија да смени нешто во играта. Кај нас проблемот е шо сега дојде да е топ 3 играл и единствен по знај со топка па се чека од него да креира нешто.

Ете младите ќе почнувале против Лече од прва минута демек. ОВа е правец кој треба да го туркаат и да форисраат кога веќе пропадна сезоната (за мене е пропадната кога веќе сме аут од ЛШ и надвор од титула). Не се согласувам дека играчите имаат квалитет. Немаат од одбрана, бекови до среден ред сме УЖАС но не е само тоа проблемот. Очекувам и очекував повеќе од Алегри, благодарен му сум за претходниот пат кога беше менаџер но едноставно овај пат потфрли, погрешен чекор и за него и за нас. Во тимот исто така има кланови и тоа е преочигледно, онај ѓуптинот Куадрадо треба да се соберат и да го пукнат од ќотек ама она салам да го отепат од ќотек, да го ранат со лајче да му ебан ѓуптион баирски никаков.... лигуш, мрсул, дијареа газирана... Нека си го собери Херманото од Аргентина Ди Мариа и нека се дупат.

Бонучи, Куадрадо МОРА да си одат. Нема заштитени играчи и искрено одамна немам омилен играч после Маркизио/Киелини/Буфон.... Киеза ми дели ама ќе видиме.

Нека тераат сега со младите до крај не ме интересира како шо, кој каде...Терајте. Нека осмислат правец и нега одат до крај со истиот. Единствено криво ми е шо Сари испадна во право за се и беше ЕДИНСТВЕН кој не заслужи да го избркаат ама тоа е.

Ањели е време да си оди после скандалот со Супер Лига, ова со capital gains итн... Фала му и него за се ама од hero премина во негативец....Очигледно треба работата со фудбал да му ја остај на некој кој разбира тој да одбира тоалетна хартија за канцелариите. Значи ми се чини после Супер Лига му сме на домет на сите од capital gains, до намерно на мета на УЕФА до Серија А и лигата, сето ова е благодарение на председателот наш сакан.

Дел Пиеро е зрел за позиција и редно е да го прибериме, да пробаме со него да биди се она што не е Недвед.

Менаџер ни треба некој не италијанец. Конте е чекор назад и вчера ме потсети зошто не го сакам назад, повторно во минато решение ќе бараме. Нека бараат некој друг профил, странец. Вреди Тухел да се види како профил ако сакаат успех по тоа ќе дознаеме најбрзо.

На големо се шпеклира дека ДС од Наполи ќе го носат. И тоа е добро, Черубини не е за оваа функција. Сите замешани во Супер Лига и capital gains (иако не се кириви и не е докажано дека се виновни и веќе јасно е дека ова нема да казна за Јувентус) треба да си одат од клубот и да си почниме нова ера.

Мирети, Џуниор од некни, Суле, Фаџиоли шанса почесто да си добиваат треба, секако не сите наеднаш во прв тим ама барем 2ца од нив да има, Гати исто треба да добива повеќе шанси барем со душа игра. Летово време и Шчезни да си оди, Перин мора да добива повеќе минутажа..

Тоа се моите 2 центи ..

Bonucci, Kvadrado, Sandro, De Sciglio, Rugani, Mckenni, Rabio liderot, Poljakot, Kean.. toa se mora na kloci da se izbrka ednas za sekad, ako ne gi kupiva nikoj raskini dogovori, prakjaj po tribini najdi nacin.. neka gi smenat ovie 9 igraci so mladinci em ke zastedat na pari, em ke bideme u podobra situacija na teren. A siguren sum deka minimum 3ca ke pokazat kvalitet za fudbal na najvisoko nivo. Ovie sto se za brkanje se kancer na samiot fudbal, dno. Komotno i Allegri staj go tuka so se cela bagra shefovi i direktori..
Donesi mlad trener (kako De Zerbi) neka gradi tim.. neka otidat 2 sezoni ako treba ama neka se gradi timot kako so treba, so filozofija so stil na igra, so grinta so site saltanati. si treba vreme no bolje da se pocne od negde nego li seuste da bideme vo sloboden pad poradi licava sto gi nabrojav.
So 2-3 transfer periodi cistenje na gjubrevo, nosenje na kvalitetni igraci (bekovi, stoperi, golman) igranje na mladive plus zadrzuvanje na Kieza Vlahovic, Locatellli, Bremer, Pogba, mislam deka ke tek togas zalicime pak na seriozen i tezok protivnik na teren. Ova sezonava sto go gledame e Monty Python.

Ете младите ќе почнувале против Лече од прва минута демек

Просечна возраст на првиов тим, 53 години :icon_lol: . Ај да ти го докренам притисокот вака петочки...

Наводно ги закопале секирите, и Перикле намерно не го продолжува договорот со Спарс кои му нудат 20 милиони плата

Просечна возраст на првиов тим, 53 години :icon_lol: . Ај да ти го докренам притисокот вака петочки...

Наводно ги закопале секирите, и Перикле намерно не го продолжува договорот со Спарс кои му нудат 20 милиони плата
Нема шо да му ми го докрениш, ништо не ме чуди. Значи секој треба во животот да е само критичен, да знај да застани да ја чудно глата в ѕид и да види кај греши и кај ќе оди освен ако си управа и председател на Јуве.Некни мечот на Тотенхем и изданијата нивни ( и сите тимови на Конте) во ЛШ стално ме потсеќат зошто неќам Конте да се врати. Ова пак њ погрешен чекор, пак барање одговор во минато а демек ќе се оди на друг правец. Плус плачипичка е, пак ќе си оди после првата кавга ќе има сцени..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom