@Lester Freamon се пресели од МКД и почна максимално да ја ќењаш и да се дистанцираш од се тука а до вчера си живеел таму. Интересно. Да си иселен 20+ години разбирам ама ти вчера отиден како од 5 години да си во АУ, здравје за 20 години ќе нема ни да кажеш дека си од МКД...
Баш напротив, јас имам повеќе комуникација со Македонија од 99% од тие што сте заминати оти имам активни бизниси, и голема е шансата дека еден ден би се вратил назад.
Во моментов со кризата во Украина сум директно афектиран, дел од проектите кои сме ги имале се откажани, дел се најавени откажувања, а на дел веќе е побарано да им се дадат попусти, и тоа зборувам за проекти со богати Европски земји.
Тоа што ти немаш допирна точка оти ве заболе таквото во САД, или ако гледам од аспект на АУС и јас немам мака е друга работа. Додека овде возам литар бензин за 70 денари и плаќам струја 4000 денари месечно, овие слепците што демек некого опструираат возат гориво по 110 денари, а дома моите плаќаат 5000ки струја и тоа примарно се греат на дрва. Храната во моментов тука е скоро на ниво на Македонија, а во 2 денови овде се вадат парите за кои просечен Македонец рмба цел месец.
Али немате гајле, чекајте го денот кога ќе успеете да ја победите Русија. Само не знам дали сте свесни дека ако навистина ја пикнат мечката во ќош, и стане очајна, може да биде апла гадно и заебанциите/твитањата да ги прават од скривници?