Формула 1 - сезона 2022

• Креатор на темата Креатор на темата JB00F
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2022?

• Луис Хамилтон - Мерцедес АМГ

Гласови: 14 11,1%
  • Џорџ Расел - Мерцедес АМГ

Гласови: 1 0,8%
  • Макс Верстапен - Ред Бул

Гласови: 38 30,2%
  • Серхио Перез - Ред Бул

Гласови: 0 0,0%
  • Шарл Леклерк - Ферари

Гласови: 42 33,3%
  • Карлос Сајнц - Ферари

Гласови: 6 4,8%
  • Даниел Рикиардо - Мекларен

Гласови: 3 2,4%
  • Ландо Норис - Мекларен

Гласови: 7 5,6%
  • Фернандо Алонсо (El Plan) - Алпин

Гласови: 3 2,4%
  • Естебан Окон - Алпин

• Пјер Гасли - Алфа Таури

• Јуки Тсунода - Алфа Таури

Гласови: 2 1,6%
  • Себастијан Ветел - Астон Мартин

Гласови: 4 3,2%
  • Ленс Строл - Астон Мартин

• Николас Латифи - Вилијамс

• Алекс Албон - Вилијамс

Гласови: 2 1,6%
  • Валтери Ботас - Алфа Ромео

• Жо Гуанју - Алфа Ромео

• Никита Мацепин - Хаас

• Мик Шумахер - Хаас

• Вкупно гласачи
    126
Статус
Затворена за нови мислења.
Според мене казна треба да си има без разлика дали е милион-два или повеке. Лани Хамитлон го казнија во Бразил бидејќи на квалификации ДРС-от му бил отворен 1 милиметар повеќе од дозволеното. Ќе си речеш ај што е 1 милиметар не добил ништо, и најверојатно ќе си во право, но тимовите цело време газат на границата на дозволеното и неретко (не)намерно ја преминуваат. Затоа не треба да има отстапки и треба да летаат казни.

Во ситуацијава и од ФИА се криви зошто немаат утврдено каква казна треба да добие тимот што потрошил повеќе пари од дадениот буџет. Затоа сега ценкање, лелекање, шпекулации, итн.

Напиши правило во прирачникот во стил на:
1. Ако тимот го надмине договорениот буџет тогаш следи казна од $10 милиони и одземање на поени.
И ај чао решен проблем, имаш црно на бело како да постапиш.

А Тото и Биното нека не бладаат многу, пола секунда добиле РБ:pos:
Али јасно, работа им е такви изјави да даваат посебно кога можат да му наштетат на директен конкурент.

Ферари не беше драстично казнет за моторчето 2019, па никој не го правеше истото...
Само не им дадоа да го користат више, а во иста ситуација на Мерцедес за ДАС им кажаа терајте така ама до догодина никако. Требаше да ги остават Ферари 2019 да издоминираат и после од следна година, на чисто

Само не им дадоа да го користат више, а во иста ситуација на Мерцедес за ДАС им кажаа терајте така ама до догодина никако. Требаше да ги остават Ферари 2019 да издоминираат и после од следна година, на чисто

и тоа да ама, не го спомнав пошто нема више фанови на мерцедас

312591177_5781523345258870_4123454163962193570_n.jpg

лезбејкава се расплака, а кога мерцедас трошеа по 100 милиони повеке од РБ му се ширеше шупакот, сега за 2 милиони се загрижила за капот :facepalm:

Нема причина за нешто ситно како помалце од два милиони да го казниш тимот кога еден сериозен апгрејд кошта 7-8 милиони.

Али овие бештииве тоа чекаа, посрана екипа, него ферари највеќе ме разочара а тие мамеа у 2019та па никој ништо не рече за нив.

и тоа да ама, не го спомнав пошто нема више фанови на мерцедас
WIN :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
Автоматски споено мислење:

Нема причина за нешто ситно како помалце од два милиони да го казниш тимот кога еден сериозен апгрејд кошта 7-8 милиони.

Али овие бештииве тоа чекаа, посрана екипа, него ферари највеќе ме разочара а тие мамеа у 2019та па никој ништо не рече за нив.
Не би се сложил дека никој ништо не рече Хорнер и Тото се отворија од мрчење по медиуми и лобирања кај ФИА. И Макс кога лаеше на наградата на Америка That's what you get for cheating

У принцип искача ако си топ 3 екипа носиш многу пари у спортов позади врати ќе си се договориш со ФИА. Ако си некој од помаливе ќе го јадеш мрсно и још со години натаму ќе ти мрчат.

Политика, исти к.р секаде

Red Bull's cost cap breach totalled about $1.8 million, RacingNews365.com understands, with the FIA believed to have made an offer to the team to settle the case.

Според нивни извори:
  • Internal costs related to gardening leave and sick pay - $800k
  • Catering costs - $1.2 million
  • + The other areas that pushed the team over the cap included the use of spare parts and a tax situation with UK authorities

Последно уредено:

Red Bull's cost cap breach totalled about $1.8 million, RacingNews365.com understands, with the FIA believed to have made an offer to the team to settle the case.

Според нивни извори:
  • Internal costs related to gardening leave and sick pay - $800k
  • Catering costs - $1.2 million
  • + The other areas that pushed the team over the cap included the use of spare parts and a tax situation with UK authorities

А за чистење на деловни простории немаат платено а?

Иначе топ е ова за Хаас, им одговара со боите плус

Мислење за децава што возеа фп1?

Јасно ми е дека е краток перод плус не стискаа, али мислам дека сите 5 души се доста далеку од постоечкиве возачи. Вилијамс треба добро да размислат дали сакаат таков млад возач или некој поискусен.

Алонсо летиф на кроф пола болид му се распадна и еве го Топ 6 пак :cuc:

Иначе Хаас по кој пат му ја ебат трката на Шуми Џуниор?? 7мо-8мо место не му бегаше денес да не го повикаа во бокс :tapp:

Го напатува, го ништи, психички го пореметува. Да имаш 7 титули и вака некој да ти набива комплекс, капа доле за Макс, шампион во права смисла на збор, права класа, каква вожња. :cuc:
И Алонсо бе, полета, му се распаѓаше болидот, ретровизори му летаа, 7ми, не ми е јасно како овој остана на патека а Сајнц се откажа, режисеров класика у Америка промашуе битни моменти, сигурно имало и радио комуникација зашто, а и доста дуели утнаа што беа очигледни, ко излагањето на Перез од бокс со Расел, се знаеше тесно дека ќе е, реприза моравме да глеаме.
Битно најнебитниот кадар од оној мртвион дрон на 2 пати го пуштија, апсолутно никаква потреба од тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom