Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Не е 4:30, два и нешто е. Чекале да заспијат мајката и таткото и ја украле колата. Ова се дешава кога не ги учат децата од мали да возат, ќе се дочепаат до кола и мислат се јаде се што лета.

ок, Фанџо. Требало од 5 години да ги учат значи. Детето имало 15 години што возело, тој уште педалите не може да ги докачи, да го учеле од мал.

ок, Фанџо. Требало од 5 години да ги учат значи. Детето имало 15 години што возело, тој уште педалите не може да ги докачи, да го учеле од мал.
Не од пет, ама од 12-13 да. И не треба да се дава кола на деца без присуство на родител, ама кругчиња низ маало или кај што нема коли не е никаков проблем. У контекст дека ќе му даваш по малце, ќе му ветуваш дека од 18 ќе му даваш кола и ќе можеш да го држиш под контрола, баш за да не направи ваква глупост.

Затоа ли Обиџуко ги пуштил паразитиве да мерат улици сеа, као демек контрола ова она поради идиотиве што се здрвиле на Водњанска.

Не од пет, ама од 12-13 да. И не треба да се дава кола на деца без присуство на родител, ама кругчиња низ маало или кај што нема коли не е никаков проблем. У контекст дека ќе му даваш по малце, ќе му ветуваш дека од 18 ќе му даваш кола и ќе можеш да го држиш под контрола, баш за да не направи ваква глупост.
lol kakva idea. Tek togas so kje praat, ako fatime use na 12 da gi ucime kola da vozat. So mislis so kje prai kopilj so tinejdzerski pamet i ohrabruvanje od doma deka znae da vozi?
Nesrekjsva e los splet na okolnosti,srekja, nemanje pamet i domasno vospitanje. A ne vozacki vestini. Ni prv ni posleden vakov slucaj.

lol kakva idea. Tek togas so kje praat, ako fatime use na 12 da gi ucime kola da vozat. So mislis so kje prai kopilj so tinejdzerski pamet i ohrabruvanje od doma deka znae da vozi?
Nesrekjsva e los splet na okolnosti,srekja, nemanje pamet i domasno vospitanje. A ne vozacki vestini. Ni prv ni posleden vakov slucaj.
Не реков да ги охрабруваат дека знаат да возат. Моја генерација деца крадеа коли од дома пошто не им даваа ни на паркинг да возат. Мене на памет не ми паднало да украдам кола, зашто знаев дека нема да можам да припарам. Не мора да сум во право, ама мислам дека баш дете што е воспитувано за сообраќај нема да вози како идиот низ град, заради тоа што ги знае последиците. Дете што не седнало у кола, првпат возело со инструктор, ќе положи и ќе мисли дека знае, и дај му кола пошто нели он има возачка, малце ќе се ослободи после пуна гас.

Не реков да ги охрабруваат дека знаат да возат. Моја генерација деца крадеа коли од дома пошто не им даваа ни на паркинг да возат. Мене на памет не ми паднало да украдам кола, зашто знаев дека нема да можам да припарам. Не мора да сум во право, ама мислам дека баш дете што е воспитувано за сообраќај нема да вози како идиот низ град, заради тоа што ги знае последиците. Дете што не седнало у кола, првпат возело со инструктор, ќе положи и ќе мисли дека знае, и дај му кола пошто нели он има возачка, малце ќе се ослободи после пуна гас.
Drugar se znae koj kradese kola od doma. Nitu me ucele da vozam do 18, nitu sum pomislil da kradam zaso ne mi dale da vozam. Tie so ja kradea se istite so sea driftaat i se trkaat niz grad.

Apsolutno nebitno dali si go naucil da vozi na 10 godini, zaso kradenje na kola na 15 se kosi so: imanje mozok, razmisluvanje za poslediici, sobrakjajno ili bilo kakvo vospituvanje.

Drugar se znae koj kradese kola od doma. Nitu me ucele da vozam do 18, nitu sum pomislil da kradam zaso ne mi dale da vozam. Tie so ja kradea se istite so sea driftaat i se trkaat niz grad.

Apsolutno nebitno dali si go naucil da vozi na 10 godini, zaso kradenje na kola na 15 se kosi so: imanje mozok, razmisluvanje za poslediici, sobrakjajno ili bilo kakvo vospituvanje.
За вториот пасус се согласувам целосно. За тоа дека дека тие што краделе се тркаат и дрифтаат исто се согласувам, ама не се само они. Милион примери знам за деца што буквално прво возење со авто школа им било, па го прават истото. Исто и деца што ги учеле од помали, па возат најнормално, дури можам да кажам дека во најголем процент е така. Поентата ми е дека не е рецепт да не му дадеш кругче на детето за да после не биде идиот во сообраќај.

Поентата ми е дека не е рецепт да не му дадеш кругче на детето за да после не биде идиот во сообраќај.
Ја го глеам тоа вака. Колата е оружје. Викај како што викаш али секојпат кога влегуваш во нејзе постои потенцијал да потепаш некого. За под 22-24 години мислам дека кола не е. Додека не разберат сериозноста на ситуацијата што е возењето. Во сад можда од 16 ги учат да пукат и ги праќат во воена академија, ама не значи дека тоа е паметно или морално. Возењето таму е уште од порано.
Дека е вештина и искуство...да , има удел дека искуството дава побездно возење. Но дава и хубрис. Што кај тинејџери е катастрофално.
Ако особата или не е свесна дека со секое влегување може да потепа некого, или свесно игнорира заради адреналин, таа особа не е за кола.
Одговорност е да се вози.
Љузми им дава на деца од 10 години да возат, и тоа џипишта . После детето на љузми прегазило некого, ама ќе се извлече со тоа оти љузми има врски.
Автоматски споено мислење:

Е. што зборев. 100% е љузми

Последно уредено:
Не бе ова се десило баш од такви родители кои им даваат кола и ги учат децата од мали да возат па овие им ги крадат и прават глупости

Не бе ова се десило баш од такви родители кои им даваат кола и ги учат децата од мали да возат па овие им ги крадат и прават глупости
Можно е, ама сепак зависи од личноста на детето и од воспитување. Јас од личен пример можам да кажам, ми давале да повозам по малце од време на време, мада и никогаш не ми било нешто многу мерак за коли. Фрката беше што ги молев цело време мотор да ми купат, а они хардкор мрзачи на мотори. Ајде нема врска, на 19 години собрав пари си купив априлија, и буквално возев како идиот. Муабетот ми е дека мислам дека ако ми земеле некое моторче ќе сум се оладел малце, вака сум собрал пари ќе правам што сакам. Траеше тоа неколку месеци, после еден куп ситуации (најчесто не по моја вина), сфатив колку е заебано да возиш скутер низ град, почнав пополека да возам нормално. Сега возам поголем мотор, и мислам дека сум најкоректен што можам. Затоа се е до личноста.

Можно е, ама сепак зависи од личноста на детето и од воспитување. Јас од личен пример можам да кажам, ми давале да повозам по малце од време на време, мада и никогаш не ми било нешто многу мерак за коли. Фрката беше што ги молев цело време мотор да ми купат, а они хардкор мрзачи на мотори. Ајде нема врска, на 19 години собрав пари си купив априлија, и буквално возев како идиот. Муабетот ми е дека мислам дека ако ми земеле некое моторче ќе сум се оладел малце, вака сум собрал пари ќе правам што сакам. Траеше тоа неколку месеци, после еден куп ситуации (најчесто не по моја вина), сфатив колку е заебано да возиш скутер низ град, почнав пополека да возам нормално. Сега возам поголем мотор, и мислам дека сум најкоректен што можам. Затоа се е до личноста.
Ама не е исто да напраиш фрка без возачка и со, не иде свесно детето да го фрлаш у оган на 15-16години, реално нема ни потреба или за курчење у мало, тоа што не дај боже може да изгази некој да не правиме муабет

Ова!

Секое знаење за потребна животна вештина е ОК, но тоа е некој друг муабет. Овде зборуваме за носење одлуки со размислување на последиците. Дали копиљот имал 15год. па украл кола од дома, или има 20+ години па има и возачка дозвола и тато му купил бесно ауто... На крај одлуките што ги носат се резултат на свесноста за последиците кои можат да се случат. Тие што не размислуваат за последиците, се скоро секогаш тие што ги прават бељите.

Воспитувањето е важен дел од резултатот на размислувањето кај индивидуата. На тоа мислев поназад.

Има и до карактерот на децата.

Кај мене во комшии 2 браќа има а 2 различни света. Едниот ја украде колата без возачка (и ја слупа нормално) дур спиеја неговите а другиот си положи но ја вози само кога треба да оди подалеку, иначе со автобус или точак.

123.png

Добро бе кој им е менталниов проблем на овие од Батинци,повеќе луѓе убија со возење него сите други во земјава.Да не даваат награда таму за кој повеќе ќе убие,гарант на светско ниво се бетер од Афрички земји.

Секој ебан пат коа ќе видам наслов со загинат пешак ме асоцира на Батинци и некој ретардос бошњак шо убил некој невин човек и секој пат е од ебано козоебачко Батинци

На племево треба да им се забрани точак да видат не па автомобил или нешто друго, прочитајте погоре само и во изминативе страници ..ова не е војна на патиштата ова е војна на ретардирани бошњаци од Батинци шо убиваат луѓе по улиците.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom