Нуклеарна војна, и загрижувачкиот тренд на неразбирање на последиците од истата

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Обично луѓето со најниски човечки вредности,со ниска свест и безвредни животи (pozdrav topol)се најзасегнати од пропаст на човештвото,од смак света и остали апокалиптични сценарија

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
Не се труди да ми реплицираш, нема потреба. Под ниво ми е да дискутирам за нешто што се коси со основната човечност. Само ме изиритира сликата па најдов потреба да искоментирам.
Целосно некоректен пристап е реплика со неаргументиран став, проследена со заклучок „јас сеа кажав и не ми реплицирај“.
Автоматски споено мислење:

Ќе ги замолам и другите да се пренасочат во некоја од општите теми, за вакви „Русија лоша“ препукувања. Не е целта на темава тоа. Овде зборуваме за свесност за нуклеарна војна и за постапките кои водат кон таков за човештвото фатален развој на работите. Конкретно некои од моите постови (како на тој што ми е реплицирано сега) се однесуваат на навивањето за brinkmanship и нуклеарни „авантури“ на западот. Кога навивате за агресија кон нуклеарна велесила и безумен brinkmanship, треба да бидете свесни кон што придонесуваат и вашите сопствени постапки.

Загрижувачки е што таму каде што порано имало протести (како на пример против војната во Виетнам), сега има целосна несвесност за констелацијата фактори што довеле до војната во Украина - и згора на се, навивање и поддршка за brinkmanship политиката на САД.

Јас за моите ставови воде наведов аргументи. Напишани се јасно и недвојбено. Добредојден е на дискусутирање овде на темава секој што сака да дискутира - ама со аргументи - и без „Русија лоша, САД најјаки“ забегувања. Во спротивно општата тема за Украина е соодветно место за јадење бурек, а постојат и специфични теми за Русија и за САД.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
Јас не сум следел. Ама секој простак со најмал капацитет за рационално размислување ќе дојде до заклучок дека Русија е виновникот во случајот.
Тоа дека треба со години геополитика да се буба за да се разбере ситуацијата е само ваша измислица.
Упростено тоа што го кажуваш е „не следам ништо и не знам ништо, ама Русија е крива - пошто се лоши и пошто тоа е рационално размислување“.
Вакво какање не за оваа тема. Овде критикуваме навивање што води кон нуклеарна војна - не навиваме за нуклеарна војна. Иди заглупувај ја темата за Украина, таму нема премногу да отстапуваш од просекот.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.430
Немаше ама баш никаква потреба да се сврти западот против Русија и да предизвика непосредна опасност од нуклеарна војна. Разни земји напаѓале разни други земји и никој не реагираше вака непромислено како западот сега. Чудно и непотребно одење кон крајот на светот.

До сега САД напаѓаа милион земји и никоја велесила не се антагонизираше со нив вака.

Да, срање е што напаѓаат некого, али нема сега заради тоа да правиме нуклеарна војна ниту има потреба да воведуваме самоуништувачки санкции. Никој не ја еба светската економија кога САД или било кој друг напаѓаа некого. Зошто баш сега против Русија?

Каде бевте да бревтате и барате санкции и војна против САД кога напаѓаа некого? Ве болеше кур. Не викавте Македонија да прати помош ни на Ирак, ни на Либија, ни на Јемен. Нити викавте Саудијска Арабија да биде искључена од ООН. Да бидеме искрени, мал дел од вас и знаеја дека КСА го нападна Јемен пред осум години.
Поентата е, што сте реагирале на останатите случаи кога земја напаѓа друга земја, како што е нормално. Без оваа хистерична сулудост. Не сте барале цел свет да и се спротистави на САД кога ја нападна Либија, како сега што барате да и се направи на Русија.

Така да, вртете си клипчиња и тапшајте се, како што прават и во другиот табор, само немој да си замислувате дека истапувате од некаков морален пиедестал. Смешно е.

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.798
Како бе само русофилите за се' сте информирани а ние другите сме глупи и не следиме ништо? Не бре бате, не е тука работата во информираност. Работа е на човечка свест и емпатија. Да ја поддржуваш најзлобната земја во светот и да се палиш на политика на умоболен диктатор не се оправдува со ништо. Ако сакаш и 23 часа дневно читај за геополитика, џабе ти е. Во 2022 година ти стоиш на страна на агресија и насилство. И тоа е факт.

Не се труди да ми реплицираш, нема потреба. Под ниво ми е да дискутирам за нешто што се коси со основната човечност. Само ме изиритира сликата па најдов потреба да искоментирам.
Па за кого како бе северџан, за Македонците најзлобна земја на светот е северџанистан што во 2022 им го ускратува човеково право на самоопределување и ги фрли под УЧК ропство.
Не се разбираш ти од геополитика, глеј таму да не те шамарат цигани у тоа селото.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.480
Поени од реакции
4.308
Како бе само русофилите за се' сте информирани а ние другите сме глупи и не следиме ништо? Не бре бате, не е тука работата во информираност. Работа е на човечка свест и емпатија. Да ја поддржуваш најзлобната земја во светот и да се палиш на политика на умоболен диктатор не се оправдува со ништо. Ако сакаш и 23 часа дневно читај за геополитика, џабе ти е. Во 2022 година ти стоиш на страна на агресија и насилство. И тоа е факт.

Малце лицемерно е да збориш за човечка емпатија потпорувајќи се на пропагандата на луѓето одговорни за тоа пола свет што е смрдлива дупка, нас фклучени. За човечност кој што се базира за намерна провокација. За свест кој потикнува хаос и анархија сегде каде им одговора што резултира со умоболни диктатори кога им одговара, насилство и агресија.
Што и да кажал и направил путин, американците веќе го имаат правено. Демократите и буш поспецифично. Виетнам, ирак, никарагва, авганистан, куба, израел, боливија,сирија, либија, балканот и кај уште не.
Затоа не завземај страна на ќоро, пошто ни зеленски ни сенилниот не се цвеќиња за мириање. Пошто мене јасно и гласно ми текнува кој бараше нуклеарна војна во неколку наврати, и кој ПРВ се закани со нуклеарна војна.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
Неколку прашања за сите што сеуште не им се јасни некои работи:
- кој истапи од меѓусебните договори за нуклеаро ненаоружување, Русија или САД? (поточно не ги продолжија, ама на исто излегува)
- кој вети дека нема НАТО да се шири на исток, па едни по други ги прими цел бивш Варшавски Пакт во НАТО
- дали Русија гради воени и нуклеарни ракетни бази во близина или на граница на САД, или САД е таа што гради воени и нуклеарни ракетни бази во близина или на граница на Русија?
- кој направи државен удар во Украина и донесе своја марионетска власт која отворено работи против Русија и се закани дека за таа цел ќе развие и нуклеарно оружје?

Одговорот на сите овие прашања не е Русија. Со поддршката на САД и нивната агресија против нуклеарна велесила, вие подржувате нуклеарна војна - и армагедон.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Па за кого како бе северџан, за Македонците најзлобна земја на светот е северџанистан што во 2022 им го ускратува човеково право на самоопределување и ги фрли под УЧК ропство.
Не се разбираш ти од геополитика, глеј таму да не те шамарат цигани у тоа селото.
Ти си отиден чекор понапред. Со тоа што на аватар го имаш умоболново копиле автоматски за мене не си човечко суштество туку најобична амеба. А со амеби нема поента да се дискутира.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
Никаква нуклеарка нема да падне на европско тло од онаа што можам "да докачам" со интуицијата пошто кога гледаш дека 99% од информациите кои ги "голтаме" се ѓубре невидено,мора да ја вклучиш и интуицијата да работи као дополнителна "опрема"...

Ахем, озбилна е темава ама малку шега понекогаш не е наодмет. :)

Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.798
Ти си отиден чекор понапред. Со тоа што на аватар го имаш умоболново копиле автоматски за мене не си човечко суштество туку најобична амеба. А со амеби нема поента да се дискутира.
Мојот аватар не го менува фактот дека Македонците на фашистички начин се угнетени во сопствената земја, ти како северџан тоа не ти смета не го гледаш ама затоа уста полна гомна за другите, со тој памет само албански курови и цигански шамари.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.707
Поени од реакции
33.927
Полека да не ги нарекуваме сите северџани по инерција, само ако имаат различно (или неинформирано) мислење за оваа работа. Следи период кога ќе ни треба единство, не раздор, навреди и расправии.

Плус офтопик се затера. Лабаво.

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Неколку прашања за сите што сеуште не им се јасни некои работи:
- кој истапи од меѓусебните договори за нуклеаро ненаоружување, Русија или САД? (поточно не ги продолжија, ама на исто излегува)
- кој вети дека нема НАТО да се шири на исток, па едни по други ги прими цел бивш Варшавски Пакт во НАТО
- дали Русија гради воени и нуклеарни ракетни бази во близина или на граница на САД, или САД е таа што гради воени и нуклеарни ракетни бази во близина или на граница на Русија?
- кој направи државен удар во Украина и донесе своја марионетска власт која отворено работи против Русија и се закани дека за таа цел ќе развие и нуклеарно оружје?

Одговорот на сите овие прашања не е Русија. Со поддршката на САД и нивната агресија против нуклеарна велесила, вие подржувате нуклеарна војна - и армагедон.
Јас мислев дека одговор бараш ама ете и си си одговорил да не е тоа русија, кој има јас да те прашам најголем арсенал нуклеарен на светов и зошто? :)

значи ако те разбрав темава овде е наменета само за да се плашиме со нуклеарката се друго е офтопик
односно нуклеарките се многу страшни плашете се буууууу ако не сте за русија навивате за нуклеарна војна буууу

иначе за вас другите овде на темата, целта на муабетиве со нуклеарките е баш тоа - да се заплаши.
со декади никој сериозен политичар и никоја сериозна сила не се заканува со нуклеарки затоа што знае дека е глупаво и безцелно
од нив никој не се плаши затоа што сите знаат дека се користат само кога си директно нападнат со нуклеарки
светот денес е многу поинакво место од 1945та година и државите се едноставно премногу зрели за да се осудат на таков страшен потег сем кога навистина се веќе нуклеарно загрозени

е сега путко полека се прави себеси кловн како дечкото од северна кореја со неговите постојани мавтања со нуклеарките во воздух
и ја разводнува секоја тежина на таквата изјава што е беда
затоа овде мегафоните на руската пропаганда и во европа почнаа да го крекаат ова, тие закани секако не се за да го исплашат државниот врв на западните земји бидеќи тие знаат дека една нуклеарка да фрли путлер по 10 минути накај неговата сакана татковина ќе итаат илјадници нуклеарки и тоа ќе значи крај на човештвото и поради тоа ни русин ни никој друг жив нема да го притисне црвеното копче никогаш сем кога ќе си ја види нуклеарката каде му иди во очи
целта е да се плаши западното население кое потоа ќе врши притисок врз сопствените влади и власти да се тргнат од конфликтот во украина
лелелел готово луѓе дајтему на путко се што сака инаку нуклеарен холокауст ќе има

во основа е толку едноставно западот треба да почне да прифаќа се од русија пошто ако не прифати тој се заканува со нуклеарки и ќе ни ги мавне
али ако ни ги мавне не е тој крив туку ние самите што е преретардирано стојалиште
тоа е како да тврдиш дека јапонците се криви што им мавнаа јенките атомска оти ги провоцираа со тоа што не ги оставаа да победат :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom