За фитнес почетници

• Креатор на темата Креатор на темата Stef Bachatero
  • Време на започнување Време на започнување
Тука си во право...ама кога би можела да си допуштам профи степер за дома :wink:

За советот на aleks67, за возење точак, се раководев (сепак треба поголема кондиција за тоа да се постигне, односно јадење "леб"), но постепено. Сега извозев 15 минути многу брзо и со мал отпор и 3-4 минути колку што може брзо со среден до поголем отпор. Се осети загревање/болка во слабините. Али сето тоа постепено, ќе стигам и до 30 минути.
Друго што ми беше чудно (можеби не е за оваа туку за другата тема), измерив надлактица-левата 40, десната 39 (истото го приметувам и на огледало), ваљда е можно.
Колку само значи невежбање. Лани ова време со многу помала маснотија и килажа, со далеку почиста мускулатура имав 42 или 42 ипол цм (што беше оптимално за вежбање од хоби, за возраста и без суплементи освен амино), сега со многу напор, за 3-3 ипол месеци едвај дојдов до 40-со далеку понеисчистено тело. Добро,тука влијае и што не земам протеини и ради намалената исхрана-секогаш прво оди мускулот, на крај оди дебелината околу појас :) ама пак е голема разликата.

А колку само стануваш зависен од вежбање кога ке се навлечеш? :wink:

e pa da,znam toa,ama kako da soberam sila?>>>:)

Абе ако си од СК.земи отиди на Кеј ,преполно е со народ..кој спортува нешто..Ако тоа не ти даде мотив ,желба и сила за трчање незнам што друго би ти дало (зборам од природните работи :) )

Абе ако си од СК.земи отиди на Кеј ,преполно е со народ..кој спортува нешто..Ако тоа не ти даде мотив ,желба и сила за трчање незнам што друго би ти дало (зборам од природните работи :) )
a be dobro e toa,ama jas sum mnogu golema mrza vo toj pogled.:) :) :)

a be dobro e toa,ama jas sum mnogu golema mrza vo toj pogled.:) :) :)

А во кој поглед ти не си мрза??? :D

Ако и покрај тоа што Ангела ти го предлага за да се раздвижиш со неа,ти пак немаш мотив тогаш незнам кај ке го најдеш мотивот и силата :)))

Глеј,ако си ептен улежан и не си спремен за трчање,почни со точак ,ролерки или тротинет на крај краева :pos2:

Штом малце фатиш некој ритам пребаци се на трчање и нормално ке треба време али во секој случај резултати ке има :helou:

taka druze kazi mu ...ako ne saka so mene so koj ke saka????!!!

ako ne saka toj dojdi ti ...zaedno ke vezbame :pos2::baeh:

А во кој поглед ти не си мрза??? :D

Ако и покрај тоа што Ангела ти го предлага за да се раздвижиш со неа,ти пак немаш мотив тогаш незнам кај ке го најдеш мотивот и силата :)))

Глеј,ако си ептен улежан и не си спремен за трчање,почни со точак ,ролерки или тротинет на крај краева :pos2:

Штом малце фатиш некој ритам пребаци се на трчање и нормално ке треба време али во секој случај резултати ке има :helou:
a be brat te svakam ,ama vaa Angela ne e bas moj tip,mnogu brzo trca,ne ke mozam da ja sledam vo cekor,i sto pravam posle,...:):):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom