Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Од судиите не е само оштетен Јувентус така да неможеш само тоа да го кажеш како причина за неуспехот како што ти викаш.Ја сметам дека е успех што Јуве стигна од втора лига и се избори за ЛШ и дека е тоа максимум што можат да извадат со овој тим оваа сезона.За наредната ќе видиме...
Реџина,Наполи дуелите?:ale:

ама затоа Наполи реџина удинесе палермо ве дрват како што сакаат!
Аха, и Интер не надрви последниов пат..Прашај ги Каморанези и Трезеге ќе ти потврдат..(А Бурдисо ако ти е поблиску него можеш да го прашаш, добри асистенции правиwink)Од првите три места, две му припаѓаат на Јуве за најдобар стрелец...Одбраната да ја зајачаме,еден плејмејкер + Раниери, ГРОМОВИ ЌЕ ПАЃААТ ВГОДИНА...grom:crnobel:

10 црвени картони паднаа попладнево во Серие А ...

Инаку, секоја чест за Милан и Јуве. Лом.

Касно паљат и да влезат касно е ... треба Фиорентина да изгуби и една нерешена за да дојде Милан до 4то место а до крај игра Милан со Ливорно,Интер,Наполи и Удинезе.

Следно коло ќе биде интересно
Фиорентина - Самдорија

Касно паљат и да влезат касно е ... треба Фиорентина да изгуби и една нерешена за да дојде Милан до 4то место а до крај игра Милан со Ливорно,Интер,Наполи и Удинезе.

Следно коло ќе биде интересно
Фиорентина - Самдорија
Ништо не е невозможно..А Фиорентина ја очекува и УЕФА!lol

Интер сега има 6 бода предност во однос на Волчицата!
Не очекува навидум лесен натпревар со Каљари но сепак не смее да се потцени противникот.
А за Миланското дерби нема што да коментирам. Едно од најголемите дерби натпревари во Европа, и можи се да се очекува.
4 кола до крајот.. ќе биде многу интересно и неизвесно!

Pa sega se slusnav, mi rece da ve pozdravam site..I mi rece da napomenam deka Prodi poveke ne e na vlast..lol
И шо сакаш да кажиш се мена власта и пак ќе местите?
пффф
Ќе дојди пак друга власт и пак ќе летате во некоја општинска лига. :)

И шо сакаш да кажиш се мена власта и пак ќе местите?
пффф
Ќе дојди пак друга власт и пак ќе летате во некоја општинска лига. :)
Juve nema da mesti pak..Ne e Moggi tuka, ama mora da priznaes deka site raboti so se slucija vo Italija se slucuvaa koga Prodi dojde na vlast.Postoea dokazi deka Juventus mesti, i si ja plati kaznata.I jas ne sakam mestenje..Ama za site da vazi toa ne selektivno!meazza brat,Ti mi go kaza vicot so go kazal Prodi koga dojde na vlast!Licnata prepirka megu Prodi i Moggi dovede do proteruvanje na Juve od Seria A vo B, a kon drugite poblag pristap..Zosto i drugite so mestea ne bea prefrleni vo Seria B?Ako bese tolku realen Prodi, site trebase isto da gi snajde, a borbata protiv mestenjeto da ne bidi selektivna..A za Prodi zosto go napisav toa,si znaj na toj so mu postirav, zosto go napisav!

Pa sega se slusnav, mi rece da ve pozdravam site..I mi rece da napomenam deka Prodi poveke ne e na vlast..lol

каква врска има проди со интер ? такви нечесни работи , политики , местења се знае кој се служи со тоа .
а за 4 место зошто никој не ја спомнува сампдорија ?

каква врска има проди со интер ? такви нечесни работи , политики , местења се знае кој се служи со тоа .
а за 4 место зошто никој не ја спомнува сампдорија ?
Не знам каква врска има, нити навлегувам во тоа.Овие работи ги имаме правено муабет!Факт, е дека хајката против Јуве немаше да успее ако не беше Чичко Проди!Да помогнеше тоа што Јуве играше во Сериа Б, да немаше повеќе местење, сите да си го добиеа она што им следуваше, тогаш ќе беше во ред..А не можи Јуве во Сериа Б, и пак стара песна да се пее..Нема ефект..А никаде не напишав дека врз Јуве е извршена неправда, тоа си го заслужи Моџи и тогашната управа + Џираудо!Ама тоа да значеше реформа на Сериа А, преродба..А не потсетете се што се правеше лани последните 3-4кола, и што ќе се случи годинава..Другите си се спасија со минус поени ништо повеќе!Се знај сторијата, кој ги „накодоши“ Јуве, ама како и да е..Да не бидам сватен во погрешен контекст, не викам дека Интер сега мести-ако мести порано или подоцна ќе излезат на виделина сите работи-

Гласав за Фиорентина, бидејќи од Италија навивам за нив. поз

Јес да не одам во кладилници може 4-5 години али со оглед дека следам италијанско има една интересна ситуација т.е. период кој ми беше многу сомнителен , а се однесува на Каљари . Тимот победуваше многу ретко , беа укотвени на дното , беа казнети и со 3 бода и наеднаш казната им ја повлекуваат и еве ги резултатите кои следуваат по повлекувањето на казната

*Каљари - Емполо 2 : 0
*Ливорно - Каљари 1 : 2
Mилан - Каљари 3 : 1
Каљари - Рома 1 : 1
Сампдориа - Каљари 1 : 1
*Kaљари - Аталанта 1 : 0
*Каљари - Торино 3 : 0

Катанија - Kaљари 2 : 1
*Кaљари - Џенова 2 : 1
Сиена - Каљари 2 : 1
*Kaљари - Лацио 1 : 0

Податок : Oд Декември 2007 до Март 2008 ( до укинувањето на казната ) биле укотвени на дното по што следат горенаведените резултати

Моментално имаат 9 победи , 8 нерешени и 17 порази . Од тие 9 победи 6 се извојувани по укинувањето на казната т.е. во последните 11 натпревара ( значи останатите 3 победи ги имаат отстварено во претходните 23 натпревара ) што им овозможи од самото дно моментално да бидат 15то место со 5 бода повеќе од зоната за испаѓање . Да не заборавиме дека не доживеаа порази од Сампдорија , Рома и Јувентус ( мислам дека два натпревара пред укинувањето на казната играа со нив ) .

* Можно е Каљари да се влезени во период на добра форма , но за тим кој беше катастрофален цела сезона наеднаш по укинување на казната почнува да игра доста добро , капак на се не доживува порази од екипи кој се борат за титулата и за место во Лигата на Шампионите , мислам дека сепак има место за сомнеж иако истото не го тврдам .

* Можно е Каљари да се влезени во период на добра форма , но за тим кој беше катастрофален цела сезона наеднаш по укинување на казната почнува да игра доста добро , капак на се не доживува порази од екипи кој се борат за титулата и за место во Лигата на Шампионите , мислам дека сепак има место за сомнеж иако истото не го тврдам .

Postoi somnez, se razbira..Ima edna stara pogovorka..Igrata ostanuva ista, se menuvaat samo igracite...

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom