Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
не изгледаше до толку сериозна кога го извадија од игра :toe:

Реков не се знае, овие лекарите на Рома се ташаци невидени. Првиот пат кога осетил болка, рекле дека е само модринка и го вратиле во игра, сеа ни они не знаат што е. Дај Боже да грешат, ама сегде кај што прочитав истото пишува.

Тоти се повреди. Утре ќе се знае све што како, ама изгледа Тоти поради проблеми со лигаментите ќе биде во аут 6 месеци.

Ќе се знае утре точно, повредата може и да е поситна, и да трае 2 месеци ...

Мансини е одлична замена за Фиго. Оштетата која треба да се плати на Рома е минимална а се работи за супер играч.
Морати планира повеќе засилувања меѓу кои најгласно се шпекулира за Мансини и Диего.

Сето е шпекулација,трач.ком, трибал..Не мислам дека Рома би се откажала од минимална оштета за Мансини(иако му истекува договорот),како прво..Како второ, Мансини изјавува дека најголема желба му е да остане во Рим, и мислам дека ако Рома би се откажала од него, сигурно за тоа ќе си добие дебела оштета(доколку го продава)Спалети е добар тренер, а во последно сведоци сме на многу непрепознатливата игра на Мансини, изгледа се наоѓа во мала криза, но ќе му помини..Исто така постоеа шпекулации дека Спалети и Раниери се сретнале лично и разговарале за можна трампа Јакинта - Мансини, но додека не прочитам официјални ставови и од доверливи извори тоа и сето друго ќе го класирам како шпекулација..A еве нешто за Мансини(од изјава за официјалната страна), и колку е можно ова да се случи, читај:

AS Roma forward Amantino Mancini has again pledged his future to the club, following recent rumours of a move to England.
The 27-year-old Brazilian had been heavily linked with Manchester City, but Mancini insists he is going nowhere.
He told his current club's official website: "Rome is my second home. I like this city and I don't want to leave the club.
"Firstly I want to clarify that I have never refused any talks with general executive Rosella Sensi.
"I've been at Roma for five years and I've yet to have any problems with the club, my relationship with Roma is both friendly and sincere.
"The only problem is that he haven't yet come to agreement to prolong my contract, but that will happen.
"We'll talk about it again and I hope to find a fair solution because I want to stay at Roma."

(мал превод)

Тој за официјалната страна изјави „Рим е мојот втор дом.Го сакам овој град, и не сакам да го напуштам клубот“, и уште вика дека „Има единствен проблем што сеуште немаме дојдено до разбирање за продолжување на мојот договор, но тоа ќе се случи.Ние ќе зборуваме за тоа и се надевам дека ќе најдеме фер избор, затоа што јас сакам да останам во Рим“..Мислам дека нема ништо од заминувањето на Мансини во Јувентус или во Интер,или во Манчестер Сити..Мислам дека и долго време ќе го гледаме во Рома..А инаку Јувентус уште од времето на Капело се многу загреани да го доведат во своите редови..

Е па баш затоа реков "најгласно се шпекулира за Мансини и Диего".
Имало фудбалери кои изјавиле дека ќе останат и вечно во клубот но сепак заминале. Имаше многу несогласувања помеѓу Мансини и раководството на Рома, имаше многу изјави на Мансини дека сака да си замине. Уште минатата сезона по кавгата со Тоти се шпекулираше за негов излез од клубот но тогаш ништо не се случи.
Влето ќе видиме дали ќе оди некаде или ќе си остани во Рим.

Е па баш затоа реков "најгласно се шпекулира за Мансини и Диего".
Имало фудбалери кои изјавиле дека ќе останат и вечно во клубот но сепак заминале. Имаше многу несогласувања помеѓу Мансини и раководството на Рома, имаше многу изјави на Мансини дека сака да си замине. Уште минатата сезона по кавгата со Тоти се шпекулираше за негов излез од клубот но тогаш ништо не се случи.
Влето ќе видиме дали ќе оди некаде или ќе си остани во Рим.

Во ред..Ама ако сакаат Рома да го задржат нема да биди проблем..Во ред е тоа, само сто проценти сум сигурен дека Рома нема да се откажи лесно од Мансини..И ако си оди мислам дека ќе потпиши договор, за Рома да ќари..Посебно, многу е интересен фактот, што Милан се запнати да го донесат Де Роси во своите редови,Интер и Јувентус се шпекулира дека се заинтересирани за Мансини, па не ми се верува дека двајца од столбовите на Рома би си заминале ова лето..Јас мислам дека ниту еден нема да си замине...

едит..А јас читав пред некое време во Дневник, дека Диего веќе имал преддоговор со Реал, исто и клубот негов Вердер со Реал...

Во ред..Ама ако сакаат Рома да го задржат нема да биди проблем..Во ред е тоа, само сто проценти сум сигурен дека Рома нема да се откажи лесно од Мансини..И ако си оди мислам дека ќе потпиши договор, за Рома да ќари..Посебно, многу е интересен фактот, што Милан се запнати да го донесат Де Роси во своите редови,Интер и Јувентус се шпекулира дека се заинтересирани за Мансини, па не ми се верува дека двајца од столбовите на Рома би си заминале ова лето..Јас мислам дека ниту еден нема да си замине...

едит..А јас читав пред некое време во Дневник, дека Диего веќе имал преддоговор со Реал, исто и клубот негов Вердер со Реал...
Во ситуацијата на Мансини, Рома и да сака нема да можи да го задржи бидејќи неговиот договор испекува, па ако не потпиши нов може да замине за минимална оштета.
Сега се шпекулира за цел тим на Рома дека оди некаде. Мексес, Де Роси, Дони и не знам кој ги барал Милан. Аквилани и компанија ги бараат други но најблиску до излез од клубот е Мансини. Сепак и за него ништо не се знае. Ако потпиши нов договор сигурно останува.

Во ситуацијата на Мансини, Рома и да сака нема да можи да го задржи бидејќи неговиот договор испекува, па ако не потпиши нов може да замине за минимална оштета.
Сега се шпекулира за цел тим на Рома дека оди некаде. Мексес, Де Роси, Дони и не знам кој ги барал Милан. Аквилани и компанија ги бараат други но најблиску до излез од клубот е Мансини. Сепак и за него ништо не се знае. Ако потпиши нов договор сигурно останува.
Епа и јас истото го зборувам..Мансини изјавува дека сака да остани со Рома..И да знаеш дека и ако го продаваат Рома, Рома ќе потпише договор па ќе го продадат, и нема лесно да се откажат од него, а повеќе од тоа нема да се откажат од оштетата ако во случај би го продале,сепак тој е голем играч..Си запознает с случајот со Диего..Скоро сигурно ќе заминува, ама пред 1-2месеци го возобнови договорот со Вердер (за Вердер да земе ОШТЕТА)

Ми е криво за Парма..:(Ама тоа е..Јуве МАШИНА!:crnobel::crnobel::juuve:Браво..Дел Пиеро ЦАР!

Никој више не и е крив на Парма ако отпадне во втора лига.Требаше денеска да си тепаат со Наполи,на нив ништо не им значеа бодовите барем не толку колку на Парма.Ама кога веќе запнале да отпаѓаат ја нема више да ги спасувам со тикети :pos:

Ко по обичај,врие од наместени утакмици во Италија,очигледно сценариото што го зацртуваа подолго време ќе излезе.Интер шампион,Рома во ЛШ директно,Јуве презадоволен со квалификации за ЛШ ако се знае фактот дека има реконструкција на тимот по серија Б,Лацио да го тепа Интер во купот и си игра куп Уефа,Рома за да не остане без титула ќе го земе купот најверојатно,е сега останува само да видиме каква ќе биде разврската за Фиорентина или Милан...

Никој више не и е крив на Парма ако отпадне во втора лига.Требаше денеска да си тепаат со Наполи,на нив ништо не им значеа бодовите барем не толку колку на Парма.Ама кога веќе запнале да отпаѓаат ја нема више да ги спасувам со тикети :pos:

Ко по обичај,врие од наместени утакмици во Италија,очигледно сценариото што го зацртуваа подолго време ќе излезе.Интер шампион,Рома во ЛШ директно,Јуве презадоволен со квалификации за ЛШ ако се знае фактот дека има реконструкција на тимот по серија Б,Лацио да го тепа Интер во купот и си игра куп Уефа,Рома за да не остане без титула ќе го земе купот најверојатно,е сега останува само да видиме каква ќе биде разврската за Фиорентина или Милан...

Ti normalen si so pisis be??? Ova ne e Lazio pa zadovolni so 10to mesto da bidime.

Ti normalen si so pisis be??? Ova ne e Lazio pa zadovolni so 10to mesto da bidime.
А ти нормален си сеа што напиша?Да не сакаше ти директно од серија Б титула да освојат а?Спореди го тимот од пред испаѓање и годинава и почни да гледаш малу реално на настаниве не рипај одма.Лани Лацио беше трет ја колку што се сеќавам и одеднаш им паднаа амбициите и се дванаести?Играа во ЛШ,ја платија цената зошто немаат дебела клупа и затоа се таму кај што се.Не копај очи убаво прочитај што напишав во прошлиот пост.

А ти нормален си сеа што напиша?Да не сакаше ти директно од серија Б титула да освојат а?Спореди го тимот од пред испаѓање и годинава и почни да гледаш малу реално на настаниве не рипај одма.Лани Лацио беше трет ја колку што се сеќавам и одеднаш им паднаа амбициите и се дванаести?Играа во ЛШ,ја платија цената зошто немаат дебела клупа и затоа се таму кај што се.Не копај очи убаво прочитај што напишав во прошлиот пост.

Ne kopam oci. Se vrakjame od serija B gi tepame site favoriti i ne eb...t sudiite.
Fala 3to mesto ne e uspeh.

Ne kopam oci. Se vrakjame od serija B gi tepame site favoriti i ne eb...t sudiite.
Fala 3to mesto ne e uspeh.
Од судиите не е само оштетен Јувентус така да неможеш само тоа да го кажеш како причина за неуспехот како што ти викаш.Ја сметам дека е успех што Јуве стигна од втора лига и се избори за ЛШ и дека е тоа максимум што можат да извадат со овој тим оваа сезона.За наредната ќе видиме...

Од судиите не е само оштетен Јувентус така да неможеш само тоа да го кажеш како причина за неуспехот како што ти викаш.Ја сметам дека е успех што Јуве стигна од втора лига и се избори за ЛШ и дека е тоа максимум што можат да извадат со овој тим оваа сезона.За наредната ќе видиме...

Ti kazav uste vo prethodniot post 3to mesto mozi da e uspeh za lazio, za Juventus e propast. NE pamtam vo poslednite 15 sezoni da imaat 3to.

ама затоа Наполи реџина удинесе палермо ве дрват како што сакаат!

Ti kazav uste vo prethodniot post 3to mesto mozi da e uspeh za lazio, za Juventus e propast. NE pamtam vo poslednite 15 sezoni da imaat 3to.
Да не го навраќаме пак истиот муабет за местењето боље не ми кажуј кој колку е јак све ми е јасно во Италија.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom