ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Оддамна немам видено толкава страст за победа, живееше братот за титулата.

Многу ветува Алкараз иако е сеуште рано за големи прогнози. Делува зрело и самоуверено, за физичката сила муабет да не правиме, ѕвер. Сега да се појават уште двајца на тоа ниво и да уживаме во наредните 15 години.

Тоа боранијата у името на Медведев, Ѕверев и тоа жгуљавото Рубљев се минимум 1 класа испод тоа ниво како шо одигра Алкараз на овој турнир.

Страшна сезона игра Алкараз, секоја чест стварно. Коментаторот на ЕС кажа дека со финалево има изиграно 50 компетитивни мечеви сезонава и на секој од нив има освоено барем еден сет. Мислам дека ова само по себе е феноменално.

Пишав уште лани на УС Опен кога го гледав прв пат. Физички е страшен за негова возраст, беше само прашање на време кога ќе земе ГС титула.

Штета за Каспер, да земеше една од сет топките на 6-5 во трет сет ќе земеше без исклучок.

Oва реално треба да го осакати секој тениски фан, искрено не ни знаев дека вака ќе се осеќам вака бедно после објавава, нит па очекував дека ќе се деси нешто што беше неизбежно. :place:

И тука доаѓа моментот до скалилата во спортот, џабе се замараме со статистики врз кои влијаат миљарда параметри и истите се такви какви што се, статистички можда не е goat ама увек за ваквите ситуации сум се слагал со логиката на Мурињо кога у еден наврат кажа никад нема да кажам дека сум најдобар во светот, но во моментов подобар од мене нема.

Така и со Федерер и останатите двајца, статистички може заостанува сега зад нив ама човеков е синоним за овој спорт во буквална смисла на зборот, од стил на игра, елеганција, пристап, однос on и off терените па до фан база и дури и до стил на облека/опрема што ја носел на теренот, уникатен, единствен и неповторлив.

Миљарда мечеви сум му излегдал, сите против Новак и Рафа, и фала му за она што ни го достави, ја имавме повеќето од нас тука привилегијата да го пратиме from start to finish, ова е нешто што никад веќе нема да го просведочиме у животот, па какви сака нека се новите генерации. Неверојатна кариера, неверојатен тенис, подигање на нивото на спортов на нешто што до тогаш беше незамисливо, нереално голема фан база и причина зашто откако се појави, спортов доби на невидена до тогаш популарност. Мислам дека е једина појава за која не навивам, а ја репсектирам ненормално многу.

Новак е тотално у право дека да не беше он и Рафа, Новак никад не би бил Новак, факт е дека последен го фати возот и се носеше со стандардите поставени од другите двајца, нарочито Федерер, бидејќи прв стигна до тоа непостоечко ниво до тој момент у тенисот а останатите само го следеа. Тениски бог, еден од тројцата вечни, ривалство и ера која тешко било кој спорт ке ја има и ќе ја сведочи. Ова му доаѓа ко Џордан, Коби, Меџик, Леброн, сите истовремено да играле и да се во својот прајм, шансите вакво нешто пак да се повтори се скоро еднакви на 0, еден прашање е дали ќе има приближно на нивното ниво, а не па тројца истовремено, невидено

Драми ќе е сеа на Laver купот, може и да се срушат некои рекорди за гледаност, добро е што големата тројка ќе е таму, знам Новак потврди неам инфо за Рафа само.

Сеа марио и стеков ке ми форсаат и замараат на месенџер за напишаново со скринови и остало па еве тука да си пишам дека ќе им ебам матер, мучки проклети провокатори кај се запознавме кај се запустивме сите.

Последно уредено:
Malo dete bev koga Federer bese tatko na tenisot, porasnav vo maz i Federer uste bese tatko na tenisot.
Edinstveno koj e podobar na site vreminja e Djokovic, Nadal nema da bide zapameten kako podobar od Federer.
Nadal ke bide vednas zad Federer.
Na prvo mesto Djokovic pa Federer.

Не бе у право си што кур, Федерер е икона од рангот на Џордан, Коби, Али, Роналдо и нема тука збор. Небитно дали другиве двајца ќе имаат 30 ГС, влијанието и репутацијата на Федерер како човек и спортист во и надвор од терен е ненадминлива.

Најелегантниот тенисер икада, кога и да го гледаш имаш чувство дека не ни гази на теренот, за мене најдобриот сервис во историјата на спортот, форхендот топ 3 сигурно у историја, едноставно преголемо тениско и спортско богатство остава човекот за да може да го наброиме сето тоа во еден пост.

Среќно мајсторе у пензија, заслужено! :cool:

Poentata mi bese deka site trojca istovremeno da se najdat i toa vo svojot prajm, i da igraat so godini megju sebe, verojatnosta za toa bese mikroskopski mala, imas eden vonzemjanin u tenisot i od nigde nikade se pojavuvaat uste 2ca, zatoa rekov toa e isto ko Jordan, Kobi, Magic, Lebron, site istovremeno da igraat i da se u prajm, i da gleas so godini megjusebni dueli, nerealno e toa. Nikad nema da se poklopat vaka kocki ko sto se poklopija u tenisov, bukvalno trojcata najdobri vo istorijata na toj sport, da se nacekaat vo edna ista era i da ni gi ovozmozat site tie epski dueli.

I ne samo toa, da go svedocis toj nivni teniski rast, od kopiljaci do vozrasni muzi, dvajca od niv tatkovci, i tretiot e na pat da bide. Ova e nerealna privilegija koja ja prosvedocivme, malce se mislam svesni za ova.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom