Енергетска криза во Европа

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.656
Поени од реакции
35.530
Како бре ќе знаат колку е топло кај комшијата??
Ќе провалуваат со топломери? Ќе им брцкаат сонди на жица испод прагот?

Не ми се верува... Не е више ни интересно да се спомнува 1984та од Орвел, буквално како упатство го користат психопативе.
...ооо министерство за пропганда. вистина
(поправено) ;)

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.369
Поени од реакции
7.139

Незнам кој е попатетичен.
Амебиве на форумов или еврокративе.
ова го чекаше русија па ги покоси пола електрани во украина....... камено доба не ни бега со овие политики

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.295
Поени од реакции
13.868

Фактички гага лапале гас до сега. Некои тајкуни дури станале . Епа стигна сметката.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Fake e ova so Svicarska. NE pagjajte tolku lesno.
Автоматски споено мислење:

1663009356990.png

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.915
Поени од реакции
36.994
Ај ова е фејк ама колку други ствари не се фејк.

Уште не можам да си поверувам, им воведоа санкции на Русија а сега они самите се во целосен хаос како ќе ја истераат зимава :LOL:

Уште не ми е верно какви дебилитети ја водат Европа.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.656
Поени од реакции
35.530
Неколку пати во објавите се нагласуваат дека се „размислува“ ваквите препораки да станат обврзувачки - и тогаш ваквите постери секако ќе станат реалност.
Туку ова е неколку дена старо ама јако е како Игорче тек сега дознава дека постеров е кромид. :D

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Неколку пати во објавите се нагласуваат дека се „размислува“ ваквите препораки да станат обврзувачки - и тогаш ваквите постери секако ќе станат реалност.
Туку ова е неколку дена старо ама јако е како Игорче тек сега дознава дека постеров е кромид. :D
Ја се чудам пропаганда ботовите што не го постираа порано ова е старо. Види пак кој прв го пушти и ја само реплицирав за слепите кои скокнаа од радост. Ама сигурно размислуваат да воведат, штом ти така процени.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.656
Поени од реакции
35.530
Од вакви изјави можам да заклучам дека ти или не ги следиш објавите на германската влада, или не мајтапиш овде дека живееш во Германија.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Од вакви изјави можам да заклучам дека ти или не ги следиш објавите на германската влада, или не мајтапиш овде дека живееш во Германија.
Сигурно е така како што викаш. Како заклучи останува твоја енигма.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.885
Поени од реакции
25.366
Ај ова е фејк ама колку други ствари не се фејк.

Уште не можам да си поверувам, им воведоа санкции на Русија а сега они самите се во целосен хаос како ќе ја истераат зимава :LOL:

Уште не ми е верно какви дебилитети ја водат Европа.
jas nemozam da se pomiram so faktot deka Ursula vesterkata zima 380 000 PLATA. Zima nad 25K evra cisti pari... za sto?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.746
Поени од реакции
9.354
Како бре ќе знаат колку е топло кај комшијата??
Ќе провалуваат со топломери? Ќе им брцкаат сонди на жица испод прагот?

Не ми се верува... Не е више ни интересно да се спомнува 1984та од Орвел, буквално како упатство го користат психопативе.

(поправено) ;)
Цитат:

Ugrade daljinske merače temperature (već postoje/koriste se u Skandinaviji) mali uredjaj ca 1x2cm i regulišu temperaturu u stanovima, ugrađuju se u nekoliko stanova u zgradi...

Не знам колку ова е точно. Имаше на темава луѓе од Скандинавија. Нека потврдат или демантираат.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.512
Поени од реакции
10.250
Цитат:

Ugrade daljinske merače temperature (već postoje/koriste se u Skandinaviji) mali uredjaj ca 1x2cm i regulišu temperaturu u stanovima, ugrađuju se u nekoliko stanova u zgradi...

Не знам колку ова е точно. Имаше на темава луѓе од Скандинавија. Нека потврдат или демантираат.
kaj mene nema nikakov merac, ni za mene ni za komsikite do mene :D
mozno e da gi ima, ne sum se zainteresiral dosega, ama prasanje e dali e direkten merac,
ili da e kako eden vid soft-sensor, da pretpostavi vrednost na baza na drugi merenja.

bos muabet mi stoi celoto toa, ete i ima deka e fake news.

tesko e tocno da izmeris vo edna prostorija so meraci vo nea, a ne pa vo sosedna, preku zid.
eve eden primer

csm_flexiro_underfloorheating_heatdistribution_1_eng_b566b3495a.jpg

https://flexiro.de/en/service/underfloor-heating-benefits/

vo site prostorii (zavisno od vid na grejno telo) ima odreden temperaturen profil.
primer ti vika ne grej nad 20, kade 20? na pod, na plafon, izmegju?

ne gledam kako ova nekoj bi go proveruval. i da ti dojde nekoa inspekcija po ova, treba da bide
definirana po koj kriterium se odreduva temperatura
(primer koga koristis klima za ladenje leto, postavuvas edna temperatura, a niz cel stan/kukja e razlicen profil)

balkanski metod na merenja - komsijata e na sorc / rambovka, preku 20 e hhh.
a na ovie ceni zimovo, ne veruvam mnogu da se luksuziraat i da sedat po sorc.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Повеќето земји од ЕУ барале да се ограничи цената на гасот не само за Русија туку за целокупниот увоз на гас. :pos: :pos:
Не ми е јасно како планираат ова да го изведат , ај што неможат гас да најдат па одозгоре и они да диктираат цената по која да купуваат :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom