- Член од
- 12 јануари 2018
- Мислења
- 212
- Поени од реакции
- 121
Vo niedno skolo nemas smer informatika. Smerovite se PMA, PMB, OHA, OHB, JUA I JUB. Od ovie PMA imas najveke informatika ama nema da naucis nesto mnogu mnogu. Informatika imas u prva zadolzitelen I vo cetvrta. Jas kako izboren go zemav vo vtora I treta isto. Se ucat isti raboti. Vo Korcagin ucevme C++, Html I Css. I nekoja glupa teorija za hardware I software. Najpametno ke ti e da se zapises PMA vo RJK/Orce I da si cepkas sam doma sto te interesira.Знам на што мислиш
Ама мене ме интересира дали во СУ “Раде Јовчевски Корчагин” има смер информатика, програмирање или нешто слично на тоа ( не е битно во која година се одредува )[DOUBLEPOST=1536408885][/DOUBLEPOST]Многу луѓе препорачуваат да одиш средно ПМА и потоа на факултет програмирање или информатика, но јас сакам да одам и средно на смер што се обрнува повеќе внимание на информатиката и програмирање, така да, сакав да прашам ( по втор пат) дали има смер Информатика, Програмирање или нешто слично во СУГС “ Раде Јовчевски Корчагин” ( не е битно во која година се определуваш)?[DOUBLEPOST=1536408978][/DOUBLEPOST]
Така ли се вика смерот? Информатика?