Моментална физичка состојба (слики)

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.026
Поени од реакции
1.519
lesno vi e na vas na 175cm :D

kaj mene 188cm i 95-98kg ne sum merel tezina skoro. obem na race posleden pat so sum merel 41-42cm.

solidna forma e toa kaj tebe. za povekje od toa, treba bas dobro planiranje i posvetenost.
jas gledam max so mozam da izvadam od dva treninzi nedelno push / pull, i eden kardio ili core kombiniran trening.
Ковидот ме зезна. 1год без никаков тренинг,премногу опаднав и после беше доста тешко да се вратам назад. Увек нешто препрека излегува. А сеа па цените на храната се хаос.
Уште 5-7кг чисти зимава да ги качам и да ги подобрам нозете и ќе бидам презадоволен.
Јас тренирам модифициран бро сплит,секоја мускулна партиа ја тренирам сама. Со push pull legs немам напредок.
И мислам единствен сум шо немам напредок со ppl. :shok2:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.405
Поени од реакции
9.709
Сериозен си?
Тука си некаде со дечкото? :)
od raka komentar. ne e ednostavno od edna slika sporedbi, a kako so pisa posle, ima dosta razlika vo visina.

forma na muskulite vo taa poza za mene izgleda slicno.
kaj nego racete izgledaat pogolemi, toa sekogas e od faktor visina a so toa i dolzina na racete.
primer dvajca imaat 42cm obem biceps, kaj toj na 175cm izgleda pogolem sprema toj od 188cm.

Ковидот ме зезна. 1год без никаков тренинг,премногу опаднав и после беше доста тешко да се вратам назад. Увек нешто препрека излегува. А сеа па цените на храната се хаос.
Уште 5-7кг чисти зимава да ги качам и да ги подобрам нозете и ќе бидам презадоволен.
Јас тренирам модифициран бро сплит,секоја мускулна партиа ја тренирам сама. Со push pull legs немам напредок.
И мислам единствен сум шо немам напредок со ppl. :shok2:
toa so hranata e kasapnica sega.
bro split mislam zamina u istorija za mene za ovoj zivot :ROFLMAO: nema ni vreme, ni volja, ni mentalen fokus za povekje od 3 treninzi nedelno.
srekja uspeav nekako ishrana dobro da sredam i drzam, toa mi dozvoluva da odrzuvam nekoa forma.

Член од
3 јуни 2018
Мислења
309
Поени од реакции
135
Ама затоа тој со 188 висина под default има рака поголема во обем од тој со 175 што ти го немаш ...и башка цели 20кг си потежок
Јас знам дечки што ништо не вежбаат а се високи имаат во обем поголеми раце од тие што вежбаат а се пониски...
Пример O'Neal има поголеми раце и тело од некој што вежба цел живот свовој тег нема фатено
1662100130731.png

1662100022073.png

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
od raka komentar. ne e ednostavno od edna slika sporedbi, a kako so pisa posle, ima dosta razlika vo visina.

forma na muskulite vo taa poza za mene izgleda slicno.
kaj nego racete izgledaat pogolemi, toa sekogas e od faktor visina a so toa i dolzina na racete.
primer dvajca imaat 42cm obem biceps, kaj toj na 175cm izgleda pogolem sprema toj od 188cm.

toa so hranata e kasapnica sega.
bro split mislam zamina u istorija za mene za ovoj zivot :ROFLMAO: nema ni vreme, ni volja, ni mentalen fokus za povekje od 3 treninzi nedelno.
srekja uspeav nekako ishrana dobro da sredam i drzam, toa mi dozvoluva da odrzuvam nekoa forma.
Ќе зголемиш повеќе на хемија и физика, и ќе го стигнеш :D
Инаку и твоја висина да е, пак е поголем, има далеку поголема густина, изгледа и почист, а на прв поглед ми личи дека и генетски има подобри предиспозиции за рацете.

Битола е град на билдери, Мартинчо и да не вежба ќе е поголем :D @martin01

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.405
Поени од реакции
9.709
Ама затоа тој со 188 висина под default има рака поголема во обем од тој со 175 што ти го немаш ...и башка цели 20кг си потежок
Јас знам дечки што ништо не вежбаат а се високи имаат во обем поголеми раце од тие што вежбаат а се пониски...
Пример O'Neal има поголеми раце и тело од некој што вежба цел живот свовој тег нема фатено
Прегледај го приврзокот 343559

Прегледај го приврзокот 343557
ne ti ja svakjam poentata na postov.

jas pisav - ako dvajca imaat ist obem na raka, na znacitelna razlika vo visina, kaj poniskiot vizuelno izgleda pogolema, poradi soodnos sprema drugite delovi od teloto.
muabetot od mojot post e za edna poza kaj dvajca rekreativni vezbaci. sporeduvanje rekreativci so profi atleti e apla bezveze.

Член од
3 јуни 2018
Мислења
309
Поени од реакции
135
Кажуваш исти сте во дупли бицепс...ти повисок 15cm и потежок 20kg
Иако не се разбирам јас од боди билдинг не е во визуелното тоа сакам да ти кажам...а и во тоа првиот член е далеку подобар...
Тој е 175 со 75...
Ти 188 со 93-5...и исти сте...да си 188-70 тогаш да, до висината можда е, но ти имаш и тежина батка не ке да е до висината, или почетник си или лоша генетика на раце имаш
P.S.Апла безвезе човек што цел живот го поминал в теретана да е помал од некој што цел живот игра кошарка и никогаш е вежбал ЛОЛ !!!!!!!!
Тоа е само ради таа висина и тежина тоа сакам да ти доловам.(што сте "исти")
Затоа го споредив со кошаркар а не со стронгман или power lifter но ти не ми ја сфаќаш поентава
Кај повисок човек можда потешко се гради но стално подобро изгледа

Последно уредено:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.405
Поени од реакции
9.709
Кажуваш исти сте во дупли бицепс...ти повисок 15cm и потежок 20kg
Иако не се разбирам јас од боди билдинг не е во визуелното тоа сакам да ти кажам...а и во тоа првиот член е далеку подобар...
Тој е 175 со 75...
Ти 188 со 93-5...и исти сте...да си 188-70 тогаш да, до висината можда е, но ти имаш и тежина батка не ке да е до висината, или почетник си или лоша генетика на раце имаш
ajde edno po edno, koga vekje tolku ti e interesno da sporeduvas drugi 2ca.

pisav tuka nekade, ne isti. koga prvpat ja vidov slikata od mobilen na pomal ekran, pomala izgledase razlikata,
na kompjuter se gleda pojasno razlikata vo racete.
kaj mene e slikano posle pull (grb i edna vezba biceps na toj trening) trening slikano, pumpa 0 vo triceps,
a toa ja pravi goleminata na racete. ne znam koga e slikana kaj martin.

so e tolku tesko da se svati razlika vo visina i izgledot? slobodno postiraj sliki od vezbaci, dali rekreativni ili profi,
nad 185cm visina so 75kg, da vidime kako kje izgleda.
sprema posledno so sum merel, obem na race e tuka nekade 41-43, kako so postira i martin za nego.
meri obem na raka, pred i posle trening (trening za race ako pravis posebno), ima razlika od 2-3cm.

od eden komentar so pisav onaka, cela prikazna napravivte ...

Член од
3 јуни 2018
Мислења
309
Поени од реакции
135
Добар си и ти само без лутење па ти кажа имаш 95 КГ бе другар тоа висината праи разлика ако си 188 со 70 затоа ти пишав ти си 188 со 95 hello
Земи чоек висок 195 и човек висок 175 под дефаулт тој со 195 има поголема рака...јас што имам другари по 195 цм ништо не вежбаат па имаат рака 43+ што не е случај со некој што е висок 175
Првиот член 175-75 бицепс 43
Ти 188-96 бицепс 41-3 и на висината се ваѓаш....

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.405
Поени од реакции
9.709
Добар си и ти само без лутење па ти кажа имаш 95 КГ бе другар тоа висината праи разлика ако си 188 со 70 затоа ти пишав ти си 188 со 95 hello
Земи чоек висок 195 и човек висок 175 под дефаулт тој со 195 има поголема рака...јас што имам другари по 195 цм ништо не вежбаат па имаат рака 43+ што не е случај со некој што е висок 175
Првиот член 175-75 бицепс 43
Ти 188-96 бицепс 41-3 и на висината се ваѓаш....
jas pisav deka visina pravi razlika, ako dvajca imaat ist obem na raka, a razlicna visina, kaj poniskiot izgleda pogolema,
ne gledam so ima tolku filozofija toa. odi vo teretana zemi dvajca so 15cm razlika vo vistina, zastani gi, izmeri biceps i vidi.

nema lutenje, temata si e za diskusija, jas sum i samokriticen, i prifakjam kritika od drug,
koga se pravi dobra sporedba i analiza.

Член од
3 јуни 2018
Мислења
309
Поени од реакции
135
Визуелно можеби овој Мартин изгледа по набилдан од тие што се 195 што ги знам но на метро има помал бицепс или ист сигурно но тие ништо не вежбаат

Член од
10 февруари 2010
Мислења
850
Поени од реакции
305
lesno vi e na vas na 175cm :D

kaj mene 188cm i 95-98kg ne sum merel tezina skoro. obem na race posleden pat so sum merel 41-42cm.

solidna forma e toa kaj tebe. za povekje od toa, treba bas dobro planiranje i posvetenost.
jas gledam max so mozam da izvadam od dva treninzi nedelno push / pull, i eden kardio ili core kombiniran trening.
Те читам вака и си викам добро е, не сум сам у маката.
Исто висина, 189, мака голема да накачам мм

Член од
3 јуни 2018
Мислења
309
Поени од реакции
135
Доста солидно колку години вежбаш и дали нкогаш си користел хормони,стероиди?
Стомачните и тие од страна ренде...
Наредно слика од грб и нозе...
Btw подлактиците многу слаби ти изгледаат према бицепсот и општо спрема телото или лошо се гледа на сликата?

Kajgana Shop

На врв Bottom