Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
28 јули 2021
Мислења
34
Поени од реакции
118
Абе луѓе доста се жалите и кукате од арнаутите.
Доволно се казнети што се родиле шипци и што се муслимани.

Цел свет да им биде даден џабе е.
Гледаат само квантитет да се има во нешто и во џамија што ќе им кажат.

Тие две работи се. Не ги интересира ни технолошки развој,нити улици нити канализација да имаат.
Ако сте биле Албанија и Косово ќе знаете за што зборат.

Кога пркна нафтата кај Саудицииве масовно се инвестира во перење мозок и муслумански агенди.
Пред тоа ќенеф беа,а и како што иде време уште ќе се кенеф само со врзана панделка да биде малце украсено.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.990
Поени од реакции
5.138
Па тоа е финтата, демек и во Скопје има што не плаќаат, а се знае во кои општини од Град Скопје се тие неплаќачи.
Секако, знаеме кој плаќа а кој не, туку на ликот од в.д. министер намерата му беше да го релативизира неплаќањето сметки за ел.енергија проширувајќи го неплаќањето и на други градови/граѓани, а од имињата на градовите е повеќе од очигледно која сорта луѓе не плаќа...
Несакајќи, министерот откри и нешта за кои самиот не сакал да ни бидат познати. За АрачиновА одамна знаеме дека не плаќаат, а сега знаеме дека истата приказна се случува и во други градови, во кои „другата националност“ е побројна.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.781
Поени од реакции
49.642
Многу ме интересира како се претвора во издаток нешто, што било со генерации поимано како неотуѓиво човеково право. :D
Како, поготово во оваа економска ситуација, некој ќе се реши да плаќа нешто што не морал до вчера..

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.483
Поени од реакции
4.317
Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.219
1. Сакаш да кажеш рандом шиптaри едвај чекаат да ги почитуваат законите ама некој не им дава? Или сакаш да кажеш дека не им се допаѓа што Македонците мора да плаќаат за разлика од нив. Што сакаш да кажеш со тоа дека на рандом Селим не му се допаѓа што за него нема закон и може да прав што сака?
1. Сакам да кажам дека рандом албанец пре би отишол во европска земја каде има закони за сите еднакво отколку да остане овде каде му се дозволува да краде струја.
2. А кого да обвинам? Кој ги гласа дуи 20 години? Јас ли? Македонците ли? Кој ви бира локална самоуправа и власт во Мордор? Кој е задолжен во вашите средини за вас?
Прво треба да правиш самокритика на твојата нација која протестираше против образование, а ниту еднаш не сте протестирале против исламизација.
Во средното училиште кај сум учел, после 2002 се поделија средните во Куманово по етничка линија, македонците ги добија уредените училишта, а албанците уште учат во импровизирани објекти, веќе 20 години илјадници ученици учат без елементарни услови за училиште, без спортски објект и без ништо, дури неколку години се учеше по 3 смени со час од пола саат затоа што немаше доволно место додека не се намали бројот од огромното иселување па да падне на 2 смени.
Ама во право си, да беа албанците нормални 100 пати ќе блокираа патишта додека не се решава ова.
3. За странски инвестиции ти кажа и 1234, ама еве јас ќе ти кажам еден вистински пример. Работев во фирма во Скопје во доминатно шиптaрска средина. И таму мора да имаш шиптaрска агенција за обезбедување. Три пати не обиваа, три пати агенцијата никаде ја немаше. На крај директорот побара да се сретне со газдата на агенцијата за да му се жали. На состанокот директоров мој му рекол на шипацот дека ќе раскине соработка поради неажурноста. На што шипацот му врати дека ако прекине соработка и одбере друга агенција за обезбедување ќе го запали цел објект. Сега веќе не се таму со канцеларии. Кој сакаш да инвестира во средини со талибанци? Треба да сфатиш дека вие сте орки, Афро. Дека тој твој свет во којшто живееш каде што сиротите чќипоњи се угнетувани е илузија. Дека и во Швицаркса каде што сте околу 280000 има само 700 со завршен факултет. Дека сте дното на цивилизацијата и дека треба да се срамиш што си шиптaр а не да ги браниш одозгора. Ама тоа не можеш да го сфатиш или го сфаќаш ама ќе ги браниш по секоја цена.
Никогаш не сум ја бранел нецивилизираноста кај албанците, ама не се сложувам зошто се нецивилизирани и како треба понатаму.
И ти знаеш ама не сакаш да профаќаш.
Што викаш јас и ти да отвориме една невладина организација Асоцијација на Албанци Атеисти или скратено ААА. Исто како во епизодата на Саут Парк со Картмен кога ќе оди во иднината. Додуша таму беше Алијанса, ама ако ја крстиме Алијанса ќе биде слично на оваа на Ерик Робертс со ментален хендикеп. Ти ќе бидеш на чело, јас ќе бидам во позадина, човек во сенка, пошто нели сум каур.
Сите топтан кои ме знаат знаат дека сум атеист, никогаш не сум го криел тоа, а и по социјалните медиуми сум активен за тоа.
Ама поактивно не би се занимавал повеќе затоа што не ми е толку гајле, а и имам семејство кого треба да хранам.
Ама дека е илузија угнетувањето е смешно, можеби денеска не, ама порано да и затоа денеска има последици. А вие како македонци директно сте причинители и лицемерно е да обвинувате за нецивилизираност.
Не е случајно дека уште е голем бројот на албанците кои живеат по села во споредба со македонците, не е случајно што албанците се во мнозинство муслимани, не е случајно што во Македонија албанците се најрелигиозни од сите албанци.
Таа и дали си стварно атеист, ама за тоа ме избегаваш и не сакаш да седнеш да те видам свинско како јадеш.
А пиење алкохол не се рачуна?

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.483
Поени од реакции
4.317
А пиење алкохол не се рачуна?
Хасасините имале изговор за тоа
Во средното училиште кај сум учел, после 2002 се поделија средните во Куманово по етничка линија, македонците ги добија уредените училишта, а албанците уште учат во импровизирани објекти, веќе 20 години илјадници ученици учат без елементарни услови за училиште, без спортски објект и без ништо, дури неколку години се учеше по 3 смени со час од пола саат затоа што немаше доволно место додека не се намали бројот од огромното иселување па да падне на 2 смени.
Ама во право си, да беа албанците нормални 100 пати ќе блокираа патишта додека не се решава ова.
Барај пари од тоа концертот на скендербег, за тоа статуата во липково, и за тие глупости во зајас. А да, и штета за сите земени тендери што резултирале со штета кон буџетот. И од пошти и патишта. Или од данокот што не се плаќа во арачиново. Или за дивограбдите во желино. Или од универзитетот за ЈИЕ. Или од вандалите на арти.
е е случајно дека уште е голем бројот на албанците кои живеат по села во споредба со македонците,
Да, испаѓа у град потешко се градат дивограби, се краде струја и вода и се пука со калашников..
Автоматски споено мислење:

вие како македонци директно сте причинители и лицемерно е да обвинувате за нецивилизираност.
Сме причинители????
Ние ли ве теравме да се клецате до недоглед?
Ние ли ве теравме да симпувате за клинотови и за арапи?
Ние ли ве теравме на нарко картели и тероризам?
Ние ли ве теравме да лупнете мафијаши и бандити на власт?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.820
Поени од реакции
40.127
1. Сакам да кажам дека рандом албанец пре би отишол во европска земја каде има закони за сите еднакво отколку да остане овде каде му се дозволува да краде струја.
Кутрите вие угнетени албанчиња, ве оставаат каурите да крадете струја без последици, не дај боже некој може да загине на тој начин. :(

Кого лажеш бе Пуно, на кого продаваш ваков филм? Тоа што вие пре би отишле у некоја европска земја каде што има закони не е никакво оправдување за не плаќање сметки во Македонија. Се слушаш ли ти што збориш? Јас пре би отишол у било која земја на светов каде што се спроведуваат законите еднакво кон сите, а не само да ги има, затоа што и тука има закони, ама врз одредена група на граѓани, магично поради некоја причина не се спроведуваат. Арачиново нема систем за наплата на данок, 20 години жителите на Арачиново немаат платено никаков данок кон државата, а зимаат дел од буџетот, од парите што јас ги плаќам кон буџетот. Ова го нема никаде во светот, па дури ни во најзатуцаните Афрички држави. И таму ќе ти дојде цела багра качена на Тојота Хилукс со пет-кец закачен на кровот, и ќе ти земе што имаш од дома за арач. А вие овде уживате права што ги немате никаде на светот вклучувајќи ги и Албанија и Косово.

Биди искрен сам со себе и одговори на прашањето што ќе се случи доколку утре ЕВН одлучи да ја исклучи струјата на сите не плаќачи без разлика од кој град, населба или националност се. Што мислиш кој ќе искочи на протест? Чии сурати ќе преовладуваат на тој протест?

Да не се лажеме тука затоа што сите сме свесни за ситуацијата во која што сме. Признај си дека сте ужас од народ со кој нема разбирачка, а најмалку па соживот. Последното племе останато во Европа. Биди еднаш самокритичен кон сам себе и кон својот народ. И сам читаш овде колку пати сме пишувале за нашите мани и какви говна сме, само вие сте безгрешните, најдобрите, најмирните. Нема теоретски шанси ова да е точно, биди еднаш искрен и искритувај ги твоите.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.205

2. Прво треба да правиш самокритика на твојата нација која протестираше против образование, а ниту еднаш не сте протестирале против исламизација.

3. Никогаш не сум ја бранел нецивилизираноста кај албанците, ама не се сложувам зошто се нецивилизирани и како треба понатаму.
И ти знаеш ама не сакаш да профаќаш.

4. Сите топтан кои ме знаат знаат дека сум атеист, никогаш не сум го криел тоа, а и по социјалните медиуми сум активен за тоа.
Ама поактивно не би се занимавал повеќе затоа што не ми е толку гајле, а и имам семејство кого треба да хранам.
Ама дека е илузија угнетувањето е смешно, можеби денеска не, ама порано да и затоа денеска има последици. А вие како македонци директно сте причинители и лицемерно е да обвинувате за нецивилизираност.
Не е случајно дека уште е голем бројот на албанците кои живеат по села во споредба со македонците, не е случајно што албанците се во мнозинство муслимани, не е случајно што во Македонија албанците се најрелигиозни од сите албанци.

5. А пиење алкохол не се рачуна?
1. Значи толку ве бива. Ослободени од сите давачки, ослободени од плаќање струја, ослободени од се и пак успевате да усерете. Вие сте како хиените во Кралот Лав, цела плодна савана пустош ја направија. Овци да ви даде човек ќе ги ебете, нафта да ви никне низ двор ќе ја запалите по грешка, тони злато ако најдете ќе го искористите да направите џамија со минаре од 200 метра да л'шти како лампион, од авион да се гледа.

2. А у Швицарска Африм кој ви е крив? Што ни 1% од насление не вие факултетски образовано?

3. Еве бе ги гледаме швицарците секое лето. Идат со БМВиња, прават сообраќајки, земаат були за жени и вадат деца низ прозор од кола додека возат 200 на саат и дивеат насекаде, пукаат со калашникови и се истите орки како и овие од Македонија. У Швицарска каде е проблемот?

4. Добро, јас ти понудив, да не викаш после ова-она. А дали е случајно Африм што немате образован кадар никаде? Под 1% факултетски образовани во Швицарска, водечки по криминал и таму и во Немачка и во Енглеска. Дали е слуајно што немате истакнати научници, архитекти, доктори, инженери, никаде. Дали е случајно што сте орки секаде каде што ќе стапнете?

5. Пиење алкохол не се рачуна, имате стекнато имунитет на тој антибиотик. Свинското е ултимативниот тест. Права орка може да ги прекрши сите правила во исламот, ама од свинско има уплав. Ова твое избегнување на таа тема само ми ги зацврстува ставовите дека:

1. Свинското е правиот шиптaрски криптонит
2. Постои основано соменвање дека не си баш немуслиман

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.433
Поени од реакции
9.084
И да одговори дали треба да се казнат сите оние што седат на отворени прозорци на автомобил во движење.
И да одговори дали е исламски да живее покрај диви депонии, да нема канализација и да купува свежо месо од тезга на пазар на +50°С (исто важи и за сувомеснати производи, тулумби, еклери, сирење), oколу која летаат муви.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.030
1. Значи толку ве бива. Ослободени од сите давачки, ослободени од плаќање струја, ослободени од се и пак успевате да усерете. Вие сте како хиените во Кралот Лав, цела плодна савана пустош ја направија. Овци да ви даде човек ќе ги ебете, нафта да ви никне низ двор ќе ја запалите по грешка, тони злато ако најдете ќе го искористите да направите џамија со минаре од 200 метра да л'шти како лампион, од авион да се гледа.

2. А у Швицарска Африм кој ви е крив? Што ни 1% од насление не вие факултетски образовано?

3. Еве бе ги гледаме швицарците секое лето. Идат со БМВиња, прават сообраќајки, земаат були за жени и вадат деца низ прозор од кола додека возат 200 на саат и дивеат насекаде, пукаат со калашникови и се истите орки како и овие од Македонија. У Швицарска каде е проблемот?

4. Добро, јас ти понудив, да не викаш после ова-она. А дали е случајно Африм што немате образован кадар никаде? Под 1% факултетски образовани во Швицарска, водечки по криминал и таму и во Немачка и во Енглеска. Дали е слуајно што немате истакнати научници, архитекти, доктори, инженери, никаде. Дали е случајно што сте орки секаде каде што ќе стапнете?

5. Пиење алкохол не се рачуна, имате стекнато имунитет на тој антибиотик. Свинското е ултимативниот тест. Права орка може да ги прекрши сите правила во исламот, ама од свинско има уплав. Ова твое избегнување на таа тема само ми ги зацврстува ставовите дека:

1. Свинското е правиот шиптaрски криптонит
2. Постои основано соменвање дека не си баш немуслиман
Иначе членот puno не се вика Африм туку Гуксим, озбилно

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.108
Поени од реакции
9.447

Во Aрачиново една од трафостаниците покажува 96,1 отсто украдена струја, кривичните пријави се неизбежни

Со 6 милиони евра загуба на струја, главно украдена енергија, што претставува 80 проценти од испорачаната струја, Арачиново е на првото место на неславната листа во Македонија, велат за МКД.мк од ЕВН Македонија. Сите трафостаници покажуваат кражба од над 50 проценти, а една од трафостаниците бележи 96,1 процент загуба на енергија. Во моментов се работи на санирање на дефектите, на „снимање“ на состојбите со трафостаниците и со мрежата, на нелегалните кабли и приклучоци, по што, велат од компанијата, секако ќе следат и кривични пријави за кражба на струја.

На прашањето кој тоа „не давал“, од ЕВН велат дека тоа се жители од ова населено место, кое според загубата (кражба) на струја, е на првото место во Македонија. Тоа е голема сума, се нагласува, која достигна 6 милиони евра, а која ја плаќа целата држава.
И сите граѓани ја плаќаме оваа кражба, забележавме ние, на што од ЕВН потврдуваат дека сме во право.
„Сите ја плаќаме, и скапата но и евтината тарифа од делот на украдената струја“, велат од копанијата.

----------------------

Една бомбоњера барем да ми пратеа што им плаќам струјата со децении барем.........

Kajgana Shop

На врв Bottom