Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
ДК,
мигрирав податоци од диск и налетав на Кајгана форумскиот весник.
Се зачитав и баш добри содржини сме имале. Интервјуата со шефот, парва, џимеј, Анчо, коцка, Никола, Чемпионс... Приказната за Бамбер Бриџ, мачорот Боро, дуелите на фанови, Прилепчани спортуваат, Падот на Манчестер, ЖАЛНА ВЕСТ!

А и многу заборавени ликови сретнав по него :(

П.С. Крстозбориве тешки биле бе

*еве уште нешто од архива. Едно време беа доста актуелни ваквите скриншоти

1.png

21.png

32ewdsf.png

123.jpg

123.png

234234.png

426950_3384896346302_2022097063_n.jpg

A.jpg

asd.jpg

Capture.JPG

Capture2.JPG

D.png

Darkie.JPG

GLUP2.png

poimanemam.png

wer.jpg

Драга,

Живееш во Арачиново, Слупчане, Танушевци, Сарај ... you name it

- Неплаќаш струја
- Неплаќаш вода
- Неплаќаш даноци
- Неплаќаш градски превоз

При тоа :

-Вработен си по рамковен во јавна администрација
- Не одиш на работа - земаш плата
- Вееш знаме на туѓа држава
- во џамија проповедаш радикален ислам

- го исвиркуваш македонскиот јазик пред Скендербег
- тепаш каури по автобуси - само затоа што се .... хмм ... well ... каури
- Во јавност глумиш вечна жртва дека си дискримиран и малтретиран од државниот апарат.

- излегуваш на протести да браниш убијци на петмина млади луѓе убиени кај смиљковско езеро.
:mad::mad::mad: :yid:

мој мој преку мој . Ова ни во Америка го нема. Не јавате и не ни давате да плачеме.

И како после да има соживот ? Вака соживот не се гради , соживотот со вас никогаш не бил возможен. Или вие сте за соживот ама тој да биде на штета на македонците, а во корист на вашиот џеб и неплатените сметки за струја :mad::yid:

Јас уште имам пристап до подфорумот кај што се договаравме за весникот. :pipi:

Драа

Најепик пост што иам прочитано од тој време на Кајгану е за безалкохолно пиво.Само незнам кој члан га напиша.
Вика...
Пиење безалкохолно пиво е исто како некој да лиже дунду на сфоју сестру,укус е ист, само знаеш дека не штима нешто.

:vozbud:

Драга,

цитатов на парва
(Вика...
Пиење безалкохолно пиво е исто како некој да лиже дунду на сфоју сестру,укус е ист, само знаеш дека не штима нешто. )
се вика cringe before you know what is cringe.

Понекогаш прашањата се комплицирани, но одговорите се многу едноставни. Некои несигурни луѓе се вртат кон ''надвор'' и пројавуваат лажна самодоверба дури можеби и на прагот со подлост и ароганција, додека други се вовлекуваат ''внатре'', се сомневаат во себе и се извинуваат за своето постоење. И кога ќе ставиш сè во перспектива, сфаќаш дека, во суштина сите се еднакви, а оние кои се издвојуваат, се оние кои завидно ''комуницираат'' со самите себе и совршено добро го чуваат своето јас од другите.

Додека летово изминува,така и трансфер маркетов .... Дарко наш мува не го лази ..... Сеуште нема клуб .... А си мислиш,он беше столб на дефанзива на Македонија во фудбал ... Коа че видиш дека е мрза, има агент кој му е специјалка за ракомет а не за фудбал, прва опција му е дискотека , ја фати едната од сестрите Чуприна тетовчанки ,мува не го лази .... О бре Даре !!! Ријека не ти беше добра ,демек лош клуб,сеа дремеш ко мисир ! Дај бе чоек иди ако треба и у трета германска лига како Висар Муслиу. Он барем игра и ќе земе немачки пасош лочката .....

1661515790783.png

Драга Кајгана,
кај мене у маало еден кафич си узурпирал јавна клупа, турил масиче и ја присвоил како дел од кафичот.
Седнуваш ти божем да одмориш малце, ти доаѓа келнер и ти вика дека мора да нарачаш нешто, во спротивно треба да станеш и да си одиш.
Како бе вака?

Малиов се метнал на мене по екстремна срамежливост. Значи прави некоја кореографија на некои песнички на ТВ и таман седнавме сите да го гледаме и снимаме и ништо, се скри позади кауч, се вртка и не` ѕирка дали уште го гледаме. Немам видено послатко нешто. :rolleyes: Фала ти сине што полека, полека дозволуваш да влеземе во твојот свет, едвај чекам да слушнам што се` имаш на ум. Ги чекам сите мали слатки глупости што ќе ги кажуваш.

Значи сакаш да гледаме филм? ОК, симни го и ќе го гледаме... Не, не, не ме интересира тоа што ги гледаш онлајн и што никогаш не ти сецкале, и увек има преводи, земи симни го и не го дрви курот. Не, не ме интересира страната од кај што ги гледаш, никад нема да ја посетам, па макар ги ваделе филмовите и пред кино премиера, симни го и пушти го на БС Плеер.

*Не го симнува, го пушта онлајн, до 30 минута 3 пати сецка, еве во 40 минута тотално се укопува.

ПУ!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom