smesno mi bese i mene na pocetokot, svabo a u, francuska burzoazia so se gree na struja i se drugo. ama so vikat srbi, odavno vrag odneo shalu, ne e za smeenje vekje. sekoj den poalarmantno a nema nikakva indikacija nekoj da zastane da rece, cekaj be, ne biva vaka, raspad sistema e dojdeno.
rabotata e seriozna... sekade ima namalauvanje vo hidro sistemite od kina do austrija... ne e samo struja u prasanje nego i navodnuvanje a ako mater ebat i na gubrivoto ke ima seriozno pokacuvanje na cenite na hrana. dodaj na toa drasticno namaleni da ne kazam unisteni supply chains na globalno nivo i veke se nagleduva seriozna kriza... edna dobra rabota za evropa e sto nema tolkavo prezadolzuvanje ko anglo svetot ama zatoa devalvacijata na evroto e neminovna. ako uste imas moznost da fatis dzade za ovaa strana na svetot pobrzaj, evropa doprva pocnuva da kliza nadole.smesno mi bese i mene na pocetokot, svabo a u, francuska burzoazia so se gree na struja i se drugo. ama so vikat srbi, odavno vrag odneo shalu, ne e za smeenje vekje. sekoj den poalarmantno a nema nikakva indikacija nekoj da zastane da rece, cekaj be, ne biva vaka, raspad sistema e dojdeno.
retko panicam od vesti, sekogas vikam prenapumpani se rabotite po medii, ama voa ozbilno me plase.
Знаете ли колку се страшни сметките за индустриска струја? Кој мал бизнис може да плаќа толкави сметки, а притоа да плаќа и кирија и вработени?
Државава у година дена успеа тотално да ги уништи малите бизниси, а со тоа и сите останати видови бизниси.
После WW2 ова е најголемото клецкање на Европа, ако не потпишат нашиве копита со Бугарија, нема да има ни потреба да се потпишува оти ЕУ не гура долго.abe CF vrti miljardi i zatvara fabrika so 500 vraboteni vo UK ti za mali biznisi vo MKD zborish... pisi krst na sve toa za nerdnive nekolku godini. kolku i da smiruvaat politicarite prasanje na vreme e koga ke gi ispukaat poslednite krediti...
ali bitno SLAVA UKRAINI!
ти си енергетски бог игорчеНема зима царе за мене.
Ќе рокаат и големи, не само мали, со ова темпо мислам дека во зима ќе има тепачки и за леб.Знаете ли колку се страшни сметките за индустриска струја? Кој мал бизнис може да плаќа толкави сметки, а притоа да плаќа и кирија и вработени?
Државава у година дена успеа тотално да ги уништи малите бизниси, а со тоа и сите останати видови бизниси.
AUD 1 = 43 DEN... lol... USD go pomina EUR...После WW2 ова е најголемото клецкање на Европа, ако не потпишат нашиве копита со Бугарија, нема да има ни потреба да се потпишува оти ЕУ не гура долго.
deka kliza nadole se gleda od avion, ama voa vikje nakaj spust oderabotata e seriozna... sekade ima namalauvanje vo hidro sistemite od kina do austrija... ne e samo struja u prasanje nego i navodnuvanje a ako mater ebat i na gubrivoto ke ima seriozno pokacuvanje na cenite na hrana. dodaj na toa drasticno namaleni da ne kazam unisteni supply chains na globalno nivo i veke se nagleduva seriozna kriza... edna dobra rabota za evropa e sto nema tolkavo prezadolzuvanje ko anglo svetot ama zatoa devalvacijata na evroto e neminovna. ako uste imas moznost da fatis dzade za ovaa strana na svetot pobrzaj, evropa doprva pocnuva da kliza nadole.
leb pod 100 den ke bide neisplatliv za proizvodstvo... ova i sega veke go zborat melnicarite. i zitarici i struja se apla kaceni.Ќе рокаат и големи, не само мали, со ова темпо мислам дека во зима ќе има тепачки и за леб.
Ниту ќе се исплати да го произведат, ниту пак народот ќе има пари да плати за да го купи.
proekt na maldivi solarni centrali?deka kliza nadole se gleda od avion, ama voa vikje nakaj spust ode
do juni sum so prestoj i rabota dogovor tuka, otvoren za ponudi posle toa
da si kazam ako nekoj go interesira hhh
njet, nema demand na maldivite, i taka so gledam sliki, pretezno meden mesec shema e,leb pod 100 den ke bide neisplatliv za proizvodstvo... ova i sega veke go zborat melnicarite. i zitarici i struja se apla kaceni.
Автоматски споено мислење:
proekt na maldivi solarni centrali?![]()