The xx
Russia state-affiliated bot. ☑️
- Член од
- 8 април 2013
- Мислења
- 7.295
- Поени од реакции
- 13.872
Ај ај онаа сатирата од Балтикот со билбордот дека за да штедат вода ќе треба да се мочкаат само кога се тушираат. Ќе испанде некој нова верзија од Германија за заштита на енергијата, со изганато светло да се врши нужда
Премиерот на германската покраина Баден-Виртенберг, Винфрид Кречман, со цел штедење на енергија, им препорачува на граѓаните да не се тушираат секој ден, туку наместо тоа да користат влажни пешкири.
![]()
Во интервју за весникот „Зидвест Пресе“, Кречман, кој минатите недели често апелирал до граѓаните да се воздржат од туширање и капење, рекол дека влажните пешкири или крпи се корисен изум.

Хахха. Си го сменил цел пост од кога се испосра со одговорот првиот пат. Абе доста се обидуваш да ја ублажуваш приказната. Самиот артикл наведува зошто се зголемувањата на цените на тикетите. Тој се запнал за тој ебан негов регион. Кој е тој регион бе? Дај кажи ми?Kako da ti kazam ne znam. Imas stotici regionalni kompanii koi vrsat javen prevoz vo nivnata mreza plus gi imas Deutsche Bahn nacionalen prevoz. Kade sto ima potreba pretezno po odmorite idat so novi ceni. Toa ne e zadolzitelno tuku taka prakticirali. Kaj Deutsche Bahn nekade Noemvri/Dekemvri ima novi ceni. E sega imas regioni kade javniot prevoz so subvencionira pa kako kaj mene mesecnata karta e pokacena za edno Evrop no gradot toj dopolnitelen trosok go prezema za da ostane cenata ista. Toa i ti vikam deka so tebe za dzabe e diskutiranje koga ne gi znaes rabotite pa sekoj vtor post ti e pustanje nekoj tweet.
Дормунд?
Дортмунд, Келн, Бонн сите тие градови менуваат цена на почеток на Годината. Така беше годинава, така ќе биде 2023. А не после одморите како што тракотиш ти. Еве Минхен сменил минатата година и тоа се наведува зошто е поскапувањето. Поради инфлацијата како последица на корона мерките. Еве и сега излегоа со објаснување зошто поскапуваат картите. Куров мој субвднционира градот. Градот им субвенционира дел од месечната карта на лицата со ептен ниски примања(плата од Мекдоналдс), невработените лица, студенти, пензионери ивалиди и така натаму.
Инаку тие твитови најчесто содржат информации од институции. Факти.
Ова твоево дискутирање е баш бетер од муабет од кооперација . Се однесуваш како само ти да си во Германија, како ти само да разбираш Германски. Ние другите непосмени сме, не сме прошетани. А Германија се наоѓа на Марс и моменталноне е достапна за нас обичните.
Као да нема еден тон Македонци во Германија.
Тој нешто кажувал. Абе оди продолжи да солиш памет на темата за Корона најдобро ќе е.