Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.121
Поени од реакции
9.526

New England Journal of Medicine

Overall, 98% of the persons with infection were gay or bisexual men

Еве ги необразуваните хомофоби позади ова хомофобно истражување:

• John P. Thornhill, M.D., Ph.D.,
  • Sapha Barkati, M.D.,
  • Sharon Walmsley, M.D.,
  • Juergen Rockstroh, M.D.,
  • Andrea Antinori, M.D.,
  • Luke B. Harrison, M.D., Ph.D.,
  • Romain Palich, M.D., Ph.D.,
  • Achyuta Nori, M.D.,
  • Iain Reeves, M.D.,
  • Maximillian S. Habibi, M.D., Ph.D.,
  • Vanessa Apea, M.D., M.P.H.,
  • Christoph Boesecke, M.D.,
  • Linos Vandekerckhove, M.D., Ph.D.,
  • Michal Yakubovsky, M.D.,
  • Elena Sendagorta, M.D., Ph.D.,
  • Jose L. Blanco, M.D., Ph.D.,
  • Eric Florence, M.D., Ph.D.,
  • Davide Moschese, M.D.,
  • Fernando M. Maltez, M.D., Ph.D.,
  • Abraham Goorhuis, M.D., Ph.D.,
  • Valerie Pourcher, M.D., Ph.D.,
  • Pascal Migaud, M.D.,
  • Sebastian Noe, M.D.,
  • Claire Pintado, M.D.,
  • Fabrizio Maggi, M.D., Ph.D.,
  • Ann-Brit E. Hansen, M.D., Ph.D.,
  • Christian Hoffmann, M.D., Ph.D.,
  • Jezer I. Lezama, M.D., Ph.D.,
  • Cristina Mussini, M.D.,
  • AnnaMaria Cattelan, M.D.,
  • Keletso Makofane, M.P.H., Ph.D.,
  • Darrell Tan, M.D., Ph.D.,
  • Silvia Nozza, M.D., Ph.D.,
  • Johannes Nemeth, M.D.,
  • Marina B. Klein, M.D.,
  • Chloe M. Orkin, M.D.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
880
Поени од реакции
2.053
Тие сеуште кријат дека се педери. :D

Или спиеле со жени кои пред тоа се опнале со зразеб Би.
Шеки се изjави дека е "би". :coffee:

Најголемите проблеми во светот потекнуваат од хетеросексуалци. Хетеросексуалци ги започнуваат сите војни, гарант е хетеро тој што го изел лилјакот и донел Ковид - прво решете си ги тие проблеми и после ќе зборувате за кој носи паника во светот.
Ова ти е наjголемиот бисер досега. Блескаш, Шеки!

sheki.jpg

Последно уредено:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.121
Поени од реакции
9.526
Уште поблесаво е што сите почетоци на заразата по регион почнуваат од педерска оргија во чест на гејскиот месец дена. На твитер се чуда како тоа можеле да фатат М.С. по оргија од 1000 педери.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.983
Поени од реакции
11.325
После ваква елеквентна одбрана од страна на Шеки… ја мислам дека сите ние овде е редно да почуствуваме guilt, white, hetero, straight нешто, ама да се посипеме со пепел!
Еве јас сега кога дознав дека норма.. пардон хетеро луѓето биле криви за сите несреќи и страдања во светов… одма така неубаво се чувствувам :(
И еве “свечано обечам” и давам чесен пионерски збор! Дека отсега кога ќе ме прашаат со која историска личност би си го менувал местото…
Јас повеќе нема да одговарам со генерал Ратко Младиќ, и нема да го цитирам неговиот славен говор во Хаг:”…а сад слободно ми можете попушити курац!”

Иако за ова последново треба да се консултирам со Шеки, оти мислам дека е woke и лџбт прифатлив говор на омраз.. пардон љубов?!

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.407
Поени од реакции
30.851
Јас кога бев мало дете, сипаници само децата на стрејт фамилии имаа. Прво видете да ја решите педофилијата кај хетеросексуалците, па после ќе збориме. :)
Toa e zatoa sho homoseksualcite nikogas nema da mozat da napravat deca.
Cmok.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.983
Поени од реакции
11.325
И ние ама му рипнавме баш на крај на работно време! Сега веќе му е падната концентрацијата…
Ајде @Shakespear гаси лаптопот, кажи им чао таму на сите у НЏО-то, имаш време вечер ќе го пишуваш извештајот, и не се срами што не успеваш, туку убаво напиши им “таму на кајгана, едни бумери неразбрани аууу многу назадни едни! Та дури и тик-ток немаат”.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
Znaci, spomnav deka menageri od agencii gi sreduvaat tie raboti okolu plata i slicno. Ako ne uspeale da dogovorat da kacat cena, toa moze da e do samo dva faktori, ne uspeale, ili studioto ke barale druga glumica i toa e toa.

I ne sum go gledala filmot pa da zboruvam sega so sigurnost, no dokolku e ulogata isto zahtevna ko maskata, zosto voopsto da ne bide platena ednakvo?

I Chris Pratt ne e nekoe zvanicno ime vo akterstvoto, po sto se odlikuva, so ednodimenzionalni superheroj likovi? Znaci ne e Christian Bale ili Tom Hanks pa da receme ne moze ona da se meri so nego.

Kako i da e, zosto pa da gi zalam tie produkciski kuki sho imaat milijardi? Neka i dadat na zenata nekoe milionce plus, nema da osiromashat.

Plus ete stom i samiot Chris Pratt se nafatil da i pomogne, mozebi zenata stvarno e vo pravo.
Tokmu taka... Ona imala menadzeri, advokati, sovetnici taka da ne e deka bila neinformirana ili naivna pri nosenje na odlukata dali da potpise ili ne. Dogovor e dogovor, i sekoe rusenje na sistemot ke predizvika presedan i haos ponataka. Ne e vo red ova, nema sto da bara i da se zali, filmot napravil pari, ona e platena i toa e toa... Da izgubele pari ke vratela li dek od honorarot?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
I ne sum go gledala filmot pa da zboruvam sega so sigurnost, no dokolku e ulogata isto zahtevna ko maskata, zosto voopsto da ne bide platena ednakvo?
Затоа што ЛеБрон зима колку цела WNBA и тоа нема врска со сексизам, туку со разликата во парите кои ги носи на акционерите, од една страна ЛеБрон, од друга страна целата WNBA.
Ја да сум акционер, никад нема на таа, како и да се вика, да и дадам пари колку на Крис Прат. Нема тука дилема. Математика е у прашање, не сексизам.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.407
Поени од реакции
30.851
Затоа што ЛеБрон зима колку цела WNBA и тоа нема врска со сексизам, туку со разликата во парите кои ги носи на акционерите, од една страна ЛеБрон, од друга страна целата WNBA.
Ја да сум акционер, никад нема на таа, како и да се вика, да и дадам пари колку на Крис Прат. Нема тука дилема. Математика е у прашање, не сексизам.
Nema glumata nikakvi dopirni tocki so sport.
Mazite zimaat poveke pari vo sport bidejki, se poizdrzlivi, imaat pogolema kondicija, bukvalno se fizicki pravat podobro od zenite.

Ne znam sho praime muabet koga i samiot Chris Pratt voocil deka glumicata e stvarno neednakvo platena.
Автоматски споено мислење:

Da izgubele pari ke vratela li dek od honorarot
Oti zagreovi se holywood studiata pa ke osiromashat?

Nema zosto nekoj da vraka pari, celi meseci rabota so sminkanje, dali na sekakvi klimatski vreminja izlozeni, dali na nekoi mali kaskaderski potezi, toa seto treba da e fer plateno.

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.983
Поени од реакции
11.325
Mazite zimaat poveke pari vo sport bidejki, se poizdrzlivi, imaat pogolema kondicija, bukvalno se fizicki pravat podobro od zenite.

Ne znam sho praime muabet koga i samiot Chris Pratt voocil deka glumicata e stvarno neednakvo platena.
Автоматски споено мислење:

Oti zagreovi se holywood studiata pa ke osiromashat?

Nema zosto nekoj da vraka pari, celi meseci rabota so sminkanje, dali na sekakvi klimatski vreminja izlozeni, dali na nekoi mali kaskaderski potezi, toa seto treba da e fer plateno.
Уффф… од кај да почнам… (ај пасос по пасос, оти ако земам да си играм со quote, карма-каша ќе го направам!)

1. Мажите зимаат повеќе пари во спорт не затоа што се физички по спремни туку затоа што некој плаќа за да ги гледа! Сакала признала или не, спортот е бизнис, а публиката му е машка. А се кладам дека и женските спортови имаат повеќе машка публика него ли женска! Толку едноставно!
Horses for courses.
Жените(бар мнозинство) претпочитаат други работи, а тоа си е сасвим друг пазар и муабет…

2.За Крис Прат не коментирам, оти ми е скроз meh и небитен како глумец бар мене лично. Рекла-казала нешто изјавил… може и само му бустаат релевантност по медиуми(?)
-Ама за вториот дел кога ги напаѓаш студијата…
Па еве оди му на шефот/газдата и кажу му да ти ја зголеми платата баш со тие зборови! И он ете нема да осиромаши..!

3. Еве после хомо-воукериве тука, наредно на листа за жалење ми се глумците и нивната “тешка работа”. Стварно човек да ги жали се…

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607

Не е битно зошто, туку дали носат повеќе пари.
А Крис Прат може што сака да пише. Он не ги дава парите.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Mnogu ste naivni ko srcki

prvo ona prai branovi da e relevantna i kolku poveke poznata tolku poveke ke zema sledniot pat vo ovaa empowering doba, ne deka se bori za prava na zenite, tuku e samo means to an end

chriss prat ako zastanal na nejzina strana e isto kalkulirana odluka koja ne doagja od nego, sigurno studioto koe si stiti asetot mu ima dadeno amin a cancel culture i se toa moze da go potopat ovoj novokompovan preplaten akter

ne mora da pisam deka mi e retardirano toa sto placat deka zemal poveke koga e neli stvar na dogovor prvo a vtoro ovoj e poznat ovaa ne i toa e

koj ne se soglasuva so mene nema pojma od kajgana

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.272
Поени од реакции
43.019
Шекспир иако вика дека е бисексуалец, ми делува ко тежок хетерофоб. Целите проблеми во светот биле ради хетеросексуалците. Да би биле сите гејови би немало војни. Али да си ја чукне малце главата и да замисли дека тогаш и би немало луѓе и он не би ни куцал на форумов.

Kajgana Shop

На врв Bottom