Мене стварно не ми е јасно зошто толку потценување за Миктаријан. Јес да имаше лоши епизоди у Манчестер и Арсенал ама у Рома покажа дека е сосема добар играч и им беше носител на играта, му одговара лигата, има и добра статистика.
Играч за ротација, 33 години има, покрива неколку позиции, крило нема да игра, ама офанзивен везњак, полушпиц у краен случај, може да се комбинира у неколку формации. Супер играч за да влезе у 70та минута да смени тек, веќе кога Хакан ќе влезе у бубањ и ќе почне да шутира од секаде. Пушти го Миктаријан нека рие како крт.
Мене ме загрижува само одбраната, мора да се донесе штопер што ќе е на граница од прв тим и којшто кога ќе дојде ред да игра нема да се крстиме и молиме на светци као што беше случајот со Ранокија или Дамброзио рецимо. Евтин лев бек да се најде истотака не ќе е на одмет.
Земи го Марсело бе јави му се, ќе дојде ќе помогне, 2 милиони фанови ќе ти донесе инстант. Сигурно нема ни да извољева за плата, ѕвезда е ликот, нема шанси да ти биде на одмет. Плус шема, интересна фаца, омилен играч ми е уште коа почна да игра у Реал пред 400 години такво кељаво лудо циганче смешно.