Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Дека италијанското обвинителство е тоа што заклучува дали е судиска грешка или местење. Не ти...

А, за твојата славна Газета листа, препрочитај го постов

Ocigledno ne mi odgovori na prasanjeto.
Znaci spored tvojata logika vcerasnata pobeda na Juventus e cista.

Да те дополнам: Судиските грешки кои се откриени од Газета
  • Фамилијата Ањели, сопственик на "Старата дама" над 80 години, има сериозен дел од акциите во миланскиот весник "Газета дело Спорт".
  • Силвио Берлускони, плус неговиот финансиски и морален удел во "Газета дело Спорт".
Мислам јасно е... Добро рече IoSonoInterista... не очекувам дека антиИнтер фановите ќе го сфатат ова, но, не ни мора..

Овој тим на Интер е километри пред Милан... и „грешките“ не му се потребни на Интер за да ги победи еднаш Милан(2-1), еднаш Рома (1-4), и еднаш Јувентус (2-3)

Ups. (mi izbegal ovaj post, eve mal komentar)
1. Koj vesnik bese glaven vo aferata kalcopoli?
2. Ti mozis da gi nabrojs i tim kupot i bira morati. vo serija A kako bea rezultatite? (da be zaborajv inter pobedi:tapp:)

@ SYN
- Tocno takvi greski postojat. Primer Vcera.
- Tabelata i prodazbata na Gazeta. I toa kako si vo pravo.
- Za da izvajs takov skandal treba da imas podloga.
- tabelata bese izvaena maksimum 10 dena po Parma. Znaci natprevarite so ti gi spomna ne bea smetani.
- tabelata ne bese za eden dv anatprevari tuku za 15-20 poeni razlika ako dobro pamtam so ne e taka malku.

Ocigledno ne mi odgovori na prasanjeto.
Znaci spored tvojata logika vcerasnata pobeda na Juventus e cista.
Па, на табелата ги гледаме бодовите... нели? ЈуБентус има 3+? Значи, сепак, тие бодови остануваат.

Не е релевантна мојата одлука. А за голот некој ќе одговара. Кој? Би требало судијата...
1. Koj vesnik bese glaven vo aferata kalcopoli?
2. Ti mozis da gi nabrojs i tim kupot i bira morati. vo serija A kako bea rezultatite? (da be zaborajv inter pobedi:tapp:)
1. Јас како што се сеќавам не беше спорот Газета против Јувентус, туку Италијанската Фудбалска федерација против Јувентус (Моџи) и останатите. Газета како медиум, само го презентираше спорот, како најпознат Италијански спортски весник.
2. Јас зборував за сите натпреварувања годинава. Интер до вчера имаше само победи и нерешени против конкурентите. Вчера го доживеа првиот пораз од конкурент во Италија

Џабе се дебатира околу оваа тема..Дими, Јувентус дали беше симбол на местење,или не тоа го одлучија судиите на калчополи..Фрката беше што Јувентус најмногу се снајде во местењето:)Фрката беше што не беа само овие тимови Милан,Јуве,Реџина,Лацио,Фиорентина итн...Зошто мислите дека Интер немаше местено тогаш утакмици?Или Сампдорија,Удинезе итн итн..ФАКТ е дека постоеше местење од СИТЕ екипи во Италијанското,а само дел го платија цехот..А во тој случај Јувентус испадна најмахер(немојте да мислите дека ова го викам во позитивна конотација)..А и сега ништо не е сменето, дури ситуацијата е уште повеќе влошена, од ерата на Папареста&Company..Не сакам да верувам дека е онаа старата_Се менува шефот, а играта останува иста..._ Зошто така би изгубил само италијанскиот фудбал..Не само Интер, не Јувентус, не Милан не ни Ливорно..Сите, ја деградираат моќта на италијаните како една од најфудбалските нации во светот...

Bravo be. Eve ednas izgubivte ("poradi sudiite" - so i ne bese edinstvenfaktor za porazot) i mislis dekamozidavi ja iskupi cela sezona mestenje taka?

Се почна од овој твој коментар каде ја оспоруваш борбата за Титулата оваа сезона , за победата на Јуве вчера неможеме да кажеме дека беше чиста али неможам да кажам и дека е незаслужена , на крај краева мене ми е криво што првиот гол го дадоа од офсејд зашто Манчини ке го користи како изговор иако Станкович изјави дека не треба се плаче поради таа судиска грешка како што многумина низ Италија го прават ( Тоти ) , но од друга страна и убаво е што се деси истото поради тоа што и Интер неколку натпревари оваа сезона е оштетуван од судиските грешки и на некој начин се докажува тоа што го говоревме овде на форумов , т.е. дека Судиите во Италија во глобала се катастрофа и дека потребни се огромни промени во нивниот кадар .

Рековме повеќе луѓе на форумов , дека дури и да не беше тој гол на Каморанези , Интер се што можеше да направи е да извади нерешен резултат и ништо повеќе така да јас лично не ја оспорувам победата на Јуве бидејќи тимот си изигра феноменално а Дел Пиеро ја прикажа може и најдобрата партија за Јуве оваа сезона , ако не се лажам , зашто слабо ги иам глеано .

За Газета што збориш , тогаш против Јуве беа изложени докази и факти , сакаш и во такви моменти Газета да биде пристрасна ?!?

1. Јас како што се сеќавам не беше спорот Газета против Јувентус, туку Италијанската Фудбалска федерација против Јувентус (Моџи) и останатите. Газета како медиум, само го презентираше спорот, како најпознат Италијански спортски весник.
2. Јас зборував за сите натпреварувања годинава. Интер до вчера имаше само победи и нерешени против конкурентите. Вчера го доживеа првиот пораз од конкурент во Италија

1.Беше Интер и останатите feat. Romano Prodi vs Јувентус и Фиорентина, а Милан и Лацио мачкање очи..
2.Се согласувам со тебе..Интер има многу силна екипа, со звучни имиња, докажани, ама нема тренер, i spirit во тимот!

Па, на табелата ги гледаме бодовите... нели? ЈуБентус има 3+? Значи, сепак, тие бодови остануваат.

Не е релевантна мојата одлука. А за голот некој ќе одговара. Кој? Би требало судијата...

1. Mnogu jasno. Isto kako i onaj vo NEapol isto kako i onaj so Redzina.
2. Ok do vcera se vrtevte protiv tutosport, sega protiv gazeta. OK. mene mi e gajle od koj e vesnikot se dodeka drzi voda ona so go napisal. A tabelata i toa kako drzi voda.
3. ne me interesiraat mecvite protiv drugite. Za nas godinava ste pacienti kao kaljari i empoli (i so niv izvajvme 4boda).

Офтопик : Што се деси со Синдикат ?!?

Офтопик : Што се деси со Синдикат ?!?

Го нема одамна не знам што се случи..Ми недостига:smir:Пердашеше се...Нема лабаво кај него...Ама рака на срце и има познавања...

Се почна од овој твој коментар каде ја оспоруваш борбата за Титулата оваа сезона , за победата на Јуве вчера неможеме да кажеме дека беше чиста али неможам да кажам и дека е незаслужена , на крај краева мене ми е криво што првиот гол го дадоа од офсејд зашто Манчини ке го користи како изговор иако Станкович изјави дека не треба се плаче поради таа судиска грешка како што многумина низ Италија го прават ( Тоти ) , но од друга страна и убаво е што се деси истото поради тоа што и Интер неколку натпревари оваа сезона е оштетуван од судиските грешки и на некој начин се докажува тоа што го говоревме овде на форумов , т.е. дека Судиите во Италија во глобала се катастрофа и дека потребни се огромни промени во нивниот кадар .

Рековме повеќе луѓе на форумов , дека дури и да не беше тој гол на Каморанези , Интер се што можеше да направи е да извади нерешен резултат и ништо повеќе така да јас лично не ја оспорувам победата на Јуве бидејќи тимот си изигра феноменално а Дел Пиеро ја прикажа може и најдобрата партија за Јуве оваа сезона , ако не се лажам , зашто слабо ги иам глеано .

За Газета што збориш , тогаш против Јуве беа изложени докази и факти , сакаш и во такви моменти Газета да биде пристрасна ?!?
1. Epten se soglasvam. Oti na kraj ispagja Inter kako "pobednik" po vcerasniot mec.
2. delpjero spored mene ne bese tolku dobar vcera. duri na momenti i se sebicese so mnogu me nervirase. to e jubilej pa saka gol.
3. ne vikam da treba da e pristrasna. tuku vikam deka i vo dvata slucai nesto smrdi.

Fakt e deka vcerasniot gol na Camoranessi bese offside..No isto e fakt deka vtoroto poluvreme Inter ne se zabelezuvase (od kaj 80min pocna da pokazva zabi)..I fakt e deka golot od offside beshe dovolna pricina Mancio da se "opravda" za porazot..

Баниран е синдикат, но му истекува казната наскоро.... али колку после тоа ќе ви се придружи во дебативе не знам....
не знам што вас ви фали кога тој мораше секогаш да е во право :), али многу фали во фан милан :(

Баниран е синдикат, но му истекува казната наскоро.... али колку после тоа ќе ви се придружи во дебативе не знам....
не знам што вас ви фали кога тој мораше секогаш да е во право :), али многу фали во фан милан :(

Baniran e od temava? ili skros od forumov.

Зависи од која гледна точка гледаш , како и да е , интересни беа дискусиите со него пред се поради различните размислувања кои ги имавме со него .

Bravo be. Eve ednas izgubivte ("poradi sudiite" - so i ne bese edinstvenfaktor za porazot) i mislis dekamozidavi ja iskupi cela sezona mestenje taka?

цела сезона местење ? три утакмици против емполи ( во која емполи беше и дебело компензиран на истата ), катанија и реџина и тоа е цела сезона местење ?

Tek сеа ако ја освојат ке вреди , се докажа дека Интер не манипулира со судиите него дека истите тие судии се катастрофални цела сезона , плус да не ги заборавиме пола од црвените картони кои беа престрого досудени , не по вина на Сенси или Моџи , по вина на самите судии .
Така да вчерашниот пораз има и позитивна страна оваа сезона за мене како фан на Интер .

е сега богами ке вреди титулата. е сега што искомплесиран фан на јуве тоа не може да го признае , не му е и него лесно цела сезона блада за некои заговори и местенки од страна на морати и плука по судиите цела сезона а сега види чудо испадна дека морати сепак нема толкаво влијание врз судиите . иако оштетувањето на интер се наоѓа на неговата клупа и се вика манчини , дрво тренер , плачко , инает невиден ..

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom