Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
25 мај 2021
Мислења
36
Поени од реакции
47
Прегледај го приврзокот 339552
@puno
Ништо од голема Албанија, по прво голема Бугарија...од Црно до Јонско море.
Ќе почнете и да се крстите, и за вас вето :popce:
Ова се лажни вести од жолти весници. Кои бугарски медиуми, политичари или луѓе го тврдат ова ? Инаку еве ги печатите на Симеон. Царски печати да сакаш. Не еден, туку се во музеите сим.jpg .

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.364
Поени од реакции
38.676
Каде во статиjата пишува дека сме биле фашистичка земjа?
Ова го пишува скоро во секој учебник по историја во светот, на тема втора светска војна.

.

The three principal partners in what was eventually referred to as the Axis alliance were Germany, Italy, and Japan. These countries were led by German dictator Adolf Hitler, Italian dictator Benito Mussolini, and Japanese Emperor Hirohito. In September 1940, the three countries formalized their alliance through the Tripartite Pact.

Five other countries subsequently joined the Tripartite Pact and became Axis powers. They were Bulgaria, Croatia, Hungary, Romania, and Slovakia. Each of Germany’s six European Axis allies participated in the Holocaust by murdering Jews or by transferring them to German custody to be murdered.

НАЦИ.png

јкл.png

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.435
Поени од реакции
9.085
Дали нашиве комуњари заедно со Бугарите, годинава ќе слават 100 години од почетокот на Era Fascista?

Член од
28 август 2013
Мислења
4.418
Поени од реакции
13.424
Дали нашиве комуњари заедно со Бугарите, годинава ќе слават 100 години од почетокот на Era Fascista?
За добри пари они немаат никаков проблем дури и сексуални услуги да понудат

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.990
Поени од реакции
5.140
Ако можеа Гоцета (Делчев) „заеднички„ да го чествуваат, ако (Бугарите) ги сметаат Светите Кирил и Миетодиј или царот Самоил за Бугари, тогаш што ги спречува комуњарите заедно да слават со Бугарите за се‘ што (Бугарите) го сметаат за историски нивен лик или настан...

Комуњарата е во слободен пад и во целосна дефаназива во однос на Бугарија па со цел да прикажат дека ете токму тие (комуњарите) ги отпочнаа преговорите за влез на „севернава„ во ЕУ, тие се подготвени за проголтаат уште мал миљон државно-дипломатски порази на сметка на Македонија и на Македонците.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.242
Поени од реакции
16.384
мисирот и гебелсиве што го признаваат македонскиот јазик само од 1945, да си прочитаат стари весници
1922 Battle Creek, Michigan, US - school board officially employs 15 year old Polish born linguistics prodigy Ronald Kuzna who speaks 5 language: Russian, Polish, Croatian, Macedonian, English ! 1/2

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.820
Поени од реакции
40.130
Бугарите успееа да присилат една држава да ја смени историјата и да каже дека не биле фашистичка држава во сојуз со нацистичка Германија во втората светска војна, и дека не биле одговорни за носењето на околу 11.000 евреи од Македонија во Треблинка.

One done, 194 to go.

1/195

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.213
Ова го пишува скоро во секој учебник по историја во светот, на тема втора светска војна.

.

The three principal partners in what was eventually referred to as the Axis alliance were Germany, Italy, and Japan. These countries were led by German dictator Adolf Hitler, Italian dictator Benito Mussolini, and Japanese Emperor Hirohito. In September 1940, the three countries formalized their alliance through the Tripartite Pact.

Five other countries subsequently joined the Tripartite Pact and became Axis powers. They were Bulgaria, Croatia, Hungary, Romania, and Slovakia. Each of Germany’s six European Axis allies participated in the Holocaust by murdering Jews or by transferring them to German custody to be murdered.

Прегледај го приврзокот 339590

Прегледај го приврзокот 339591
Има многу грешки во цитираното,
-прво е погршна годината не е 1940 туку 2022 лето господово;
-второ не се само тие земји туку скоро па цел четврти рајх!

Аааа сеа глеам ти пишуваш за историски факти ја па мислев за денешново време 21 век.

За добри пари они немаат никаков проблем дури и сексуални услуги да понудат
Тоа ти е заврши времето на ... кога се сексаше од љубов и измислени чувства (комунистите ја измислиле љубовта за да сексат без да платат), сега е демократија и има да се плати, сеа дали северџганиве се сексат за пари или многу пари не знам.

Бугарите успееа да присилат една држава да ја смени историјата и да каже дека не биле фашистичка држава во сојуз со нацистичка Германија во втората светска војна, и дека не биле одговорни за носењето на околу 11.000 евреи од Македонија во Треблинка.

One done, 194 to go.

1/195
Не треба многу разум за да се види стварноста и сето ова (ретуширање на историјата) беше очекувано, уште кога младиве деца на Холивуд произведени по западни стандарди прогласија дека Европа ја ослободиле САД од фашизмот беше видливо кон каде оди работата.

Kajgana Shop

На врв Bottom