Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Тоа што во Словенија на референдум поминале некои ствари или у некоја друга држава, не значи дека и кај нас ќе поминат. Ене на пр. во Истанбул-Турција кога имаше лгбт прајд парада полицијата наместо да ги штити и обезбедува ги измлати од ќутек и ги испоапси, од држава до држава има голема разлика. Сепак добро и позитивно е тоа што кај нас прајдовите поминуваат коректно без никакви физички/насилни пресметки и апсења !
Жив резил за тоа.

има многу Идиотизми на сите страни... еве имаше на хрватски ФБ некој напис за магарето кое го однеле кај волкот во кафез да го јаде, ама не го изел туку се спријатечиле и се Мазеле... напишав комент на шега да не е волкот Геј и одма ФБ го избришаа.. а од друга страна го промовираат Гејството уште кај мали деца со илустрации со машки геј пингвини и дузини такви работи...

Друго, НЕМА на Кајгана тема за ХЕТЕРОФОБИЈА, па пишувам во ова тема...пишав за тоа како од Капитол бркаат од женски тоалет маж кој дошол со мало дете....
Е сега се вратив од одмор од Грција... на бензинска Катарини пиш пауза, ама женското ВЦ се чисти и нема таму влегувања, КАКО ПОПЧИЊА си влагаат сите во Машкото ВЦ... а за Ферито да не кажувам, влагаат жените во машко ВЦ и мува не ги лазе, а имаше и женско ама од другата страна на бродот, па ги мрзеше да кружат..не само гркинки и странкињи, влегуваа и нашите...немаше туристки нусиња да видам што ќе праат...

Russian Parliament Introduces Bill to Completely Ban LGBTQ+ Imagery

The new bill has entered Russia’s State Duma and would prohibit any depictions of LGBTQ+ imagery online, in media and in public.

Its intention is to prevent children from being exposed to LGBTQ+ propaganda.

Интересно, Хомосексуалност и Рисјанство
...
17 ч. ·
Suci 19, 23 – Želja žitelja Gibee opisana je kao odvratna:
”I dođe neki starac koji se predvečer vraćao s posla u polju. Bijaše to čovjek iz Efrajimove gore; življaše u Gibei kao došljak, a svi žitelji toga mjesta bijahu Benjaminovci. Podigavši oči, ugleda putnika na gradskom trgu: »Odakle dolaziš i kamo ćeš?« – upita ga starac. A on mu odgovori: »Idemo od Judina Betlehema, na kraj Efrajimove gore. Ja sam odande. Išao sam u Judin Betlehem i vraćam se kući, ali nema nikoga da me primi k sebi u kuću. Imam i slame i krme za svoje magarce, a i kruha i vina za sebe, za svoju ženu i za momka koji prati mene, tvoga slugu. Imamo svega dosta.« »Mir s tobom i dobro mi došao«, odgovori starac. »Moja je briga što ti je potrebno, samo nemoj noćiti na trgu.« I uvede ga u svoju kuću i baci krme magarcima. Putnici su oprali noge, a onda jeli i pili. Dok su se oni krijepili, gle, neki građani, opaki ljudi, okružiše kuću i, lupajući svom snagom o vrata, rekoše starcu, gospodaru kuće: »Izvedi toga čovjeka što je ušao u tvoju kuću da ga se namilujemo.« Tad iziđe domaćin iz kuće i reče im: »Ne, braćo moja, ne činite zla. Taj je čovjek ušao u moju kuću, zato ne činite bezakonja. Evo, moja je kći djevica, prepustit ću vam je. Činite od nje što vam drago, ali ovom čovjeku ne činite bezakonja.« (Knjiga o sucima 19,16-24)
Zanimljivo daje svoju nevinu kćer bez da ju išta pita kao nebitnu stvar. Osim toga njih ne interesiraju žene...
Nego ne budite lijeni potražite u Novom zavjetu gdje Isus govori o homoseksualizmu.
Parafraziram ...neki su od majčine utrobe takvi jer Bog je tako htio i ne sudite im ali oni koji to rade iz objesti oni su griješni pred Bogom.

има многу Идиотизми на сите страни... еве имаше на хрватски ФБ некој напис за магарето кое го однеле кај волкот во кафез да го јаде, ама не го изел туку се спријатечиле и се Мазеле... напишав комент на шега да не е волкот Геј и одма ФБ го избришаа.. а од друга страна го промовираат Гејството уште кај мали деца со илустрации со машки геј пингвини и дузини такви работи...

Друго, НЕМА на Кајгана тема за ХЕТЕРОФОБИЈА, па пишувам во ова тема...пишав за тоа како од Капитол бркаат од женски тоалет маж кој дошол со мало дете....
Е сега се вратив од одмор од Грција... на бензинска Катарини пиш пауза, ама женското ВЦ се чисти и нема таму влегувања, КАКО ПОПЧИЊА си влагаат сите во Машкото ВЦ... а за Ферито да не кажувам, влагаат жените во машко ВЦ и мува не ги лазе, а имаше и женско ама од другата страна на бродот, па ги мрзеше да кружат..не само гркинки и странкињи, влегуваа и нашите...немаше туристки нусиња да видам што ќе праат...
Тоа е бидејќи не постои хетерофобија. Тоа примерот со мажот и детето ти е мизандрија, не хетерофобија.

Тоа е бидејќи не постои хетерофобија. Тоа примерот со мажот и детето ти е мизандрија, не хетерофобија.

па вие педерите не осеќате хетерофобија? Не може сите да сте часни сестри

па вие педерите не осеќате хетерофобија? Не може сите да сте часни сестри
Можеби има двајца тројца што го чувствуваат тоа, ама не постои хетерофобија како општествена појава.

од каде знаеш, имаш некое истражување?
Никој не направил истражување бидејќи не постојат случаи некои да биле дискриминирани поради нивната хетеросексуалност. И не сум слушнал за таков пример досега ни јас. Ова што го спомнаа погоре со мажот во Капитол, тој е дискриминиран бидејќи бил маж, а не дека е хетеросексуалец.

Никој не направил истражување бидејќи не постојат случаи некои да биле дискриминирани поради нивната хетеросексуалност. И не сум слушнал за таков пример досега ни јас. Ова што го спомнаа погоре со мажот во Капитол, тој е дискриминиран бидејќи бил маж, а не дека е хетеросексуалец.

не постои истрашување зошто некому не му одговара тоа, а просто сум прилично сигурен дека меѓу вас педерчињата има огромен број што мрзат хетеросексуални луѓе.

не постои истрашување зошто некому не му одговара тоа, а просто сум прилично сигурен дека меѓу вас педерчињата има огромен број што мрзат хетеросексуални луѓе.
Аха, пак смислување на некоја теорија на заговор штом не ти се свиѓа реалноста. И да постоеше вакво истражување, пак ќе си смислеше некојси заговор околу таа, па не знам ни зошто праша воопшто.
Има огромен број што мразат хомофоби, тоа е сигурно, ама општо за хетеросексуалци досега е нечуено и тоа е реалноста.

No ako resis da posvois sepak minuvas niz filter neli? moze ke te setat so prasanja, ke te proverat so pari kako si, ke ti dojdat u spalna.
Bez razlika kolku i da e eden gay par bogat, stabilen, od psiholosko zdravje, na edno dete mu e potrebno majka, i tatko.

Sekoe dete koe raste bez majka i tatko ima pogolemi poteskotii koi mozat vo zivotot da se odrazuvaat preku razni destruktivni akcii.
Isto i ako majkata ili tatkoto se alkoholicari/narkomani/otsutni etc.

Parite moze za ogromna zal da kupat matka, no ne mozat da kupat majcinska pregratka.

Аха, пак смислување на некоја теорија на заговор штом не ти се свиѓа реалноста. И да постоеше вакво истражување, пак ќе си смислеше некојси заговор околу таа, па не знам ни зошто праша воопшто.
Има огромен број што мразат хомофоби, тоа е сигурно, ама општо за хетеросексуалци досега е нечуено и тоа е реалноста.

работата е што хетеро се 99% од луѓето и нормално е да има луѓе што не сакаат педерчиња. Али у вас 1% што сте хомо има многу поголем број процентуално што мрзат хетеро луѓе. Сигурно бар 60% од вас педерите мрзите хетеросексуалци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom