- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.361
- Поени од реакции
- 10.260
Работам за добро на народотMu eba mater na marketite, gi ispozatvori so temata
Работам за добро на народотMu eba mater na marketite, gi ispozatvori so temata
Mene poveke mi lici deka odrabotuvas za partijata.Работам за добро на народот
Редно е да стават квантитативни ограничувања, само тоа тешко да се изведе во пракса. Тетките, ако треба, 10 пати ќе отидат да купат по 2 шишиња зејтин само колку да имаат, а не дека имаат реална потреба од толку многу зејтин. Сериозно! Што ќе правиш со 20 шишиња? Бев во маркет, тетка по тетка, туркаат цели колички зејтин! Зејтин и ништо друго! И нормално, ако побарувачката се зголеми, ќе се зголеми и цената.
@pozdrav eden topol најдобро сите маркети и приватни фирми да ги затворат или државата кај сите да стане управител.Според министерот за економија, Крешник Бектеши во време на криза злоупотреба е синџирите на маркети да имаат профит од 30 отсто. Посочува ако според постојаното законско решение за компаниите кои заработувале и по 80 отсто на одредени производи се предвидувало само парична казна до 5 000 евра, сега ќе се соочат и со затворање или забрана за вршење дејност.
...а патувањето на ненародниот назначен премиер со ќерката во Рим? ај што патувале со државни пари, морале во хотел со 5 звезди со 800 евра ноќ? која сељачана неживеана, на туѓ рачун и туѓи пари, да се курчат!@pozdrav eden topol најдобро сите маркети и приватни фирми да ги затворат или државата кај сите да стане управител.
Како не им е срам профити да прават, додека Бектеши со 200.000 колеги мака мачат како да ги потрошат парите собрани од приватниот сектор.
Ако е криза, Бектеши што не намали буџет за 30%?
Бектеши, сигурно алтернатива имаш доколку сите маркети затворат... Бонови, како Ѕинго што правеше.
Ти даваат гратис поклон а ти се буниш.Ова се живи срамотилаци, да те условуваат да направиш сметка од 800 денари за да добиеш едно шише зејтин гратис
ВИДЕО: Само за сметка над 800 денари, може да се добие зејтин во „КАМ“
Иако имаат на залиха, масло за јадење од маркетите на „КAM“ може да се добие гратис само ако купувачите направат сметка над 800 денари. Ова е новина, поради која и Пазарна инспекција од попладнево е на терен. Според касиерките, во сите маркети, правилата за да се добие масло е иста....a1on.mk
на овој ли начин ќе привлекуваат муштерии..кој идиотизам
ovie se na dobar pat sami na sebe da si vovedat sankcii lolKoe e toa "postoecko zakonski resenie", sto spored ministerot, predviduva kazna od 5000 evra ako nekoj raboti so 80% marza?
Jas prvpat slusam za vakvo nesto....
овој сладолед го нема во кам
Штетаовој сладолед го нема во кам
која ти е поентата со постот? Пиши каде е ова не само шлапни слика, не сме во играчница.Штета
Поентата ми е дека рекламава ми е слична, како на КАМ. Немој многу да се возбудуваш, не ти брцнав во ококоја ти е поентата со постот? Пиши каде е ова не само шлапни слика, не сме во играчница.