Општи дискусии за ТВ серии

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.771
Поени од реакции
10.073
gledaj ja uste ednas bb. na prvo gledanje e odlicna ama vtor pat ke vidis deka ima i prilicno dosadni epizodi. se na se bb e dobra serija. ovaa iako ne e ni 2% tolku popularna za mene e bolja. epizodive se pokusi i sekoja scena si e na mesto. ke im se dopadne na bb publikata.
Баце 2 пати ми е гледана ќе ја гледам и трети пат да си ја завршам wire прво.
За досадни епизоди има тука нема дискускија али во некои од нив имаше развивање на ликови.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
До 9та епизода стигнав, направив мини маратон вчера.

Не дека причата ми е нешто "лоша", ама ептен го отупеа со драмата, многу филери набутани. Буквално у 4 епизоди можеа дејството од овие 9 да го склопат и да биде оган.

По се излеа и Мајанс ќе иде во купот на уништени серии. А имаа предобра основа со СоА и почнаа доста јако.
Па лоша е, немаат никаков тек, а муабетот мене ми иде дека серијата ќе заврши следната сезона со жестока битка меѓу Мајанс и САМКРО или дека ќе тераат шпанска серија 15 сезони.
Ете пишав све што е погрешно со сезоната. Врска нема.

Периодов репризирам СОА и сум до 4та сезона моментално, во Ирска, и можам комотно да кажам дека Мајанс во сите свои досегашни 4 сезони не е ни блиску до Санс, ама ни блиску.
Многу јака серија, дури појака ми е од прв пат кога ја гледав, колку работи и детали сум подзаборавил што на моменти прашалници ми летаат, чек бе ова го памтам поинаку, чек бе ова не беше вака.

У склоп на СОА муабети секогаш ја спомнувам The Shield, ако ја немаш гледано, догледај Мајанс и пуштај ја, сува акција со бескомпромисниот Вик Меки, малце послаба драма од Санс ама акцијата е профи.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Па лоша е, немаат никаков тек, а муабетот мене ми иде дека серијата ќе заврши следната сезона со жестока битка меѓу Мајанс и САМКРО или дека ќе тераат шпанска серија 15 сезони.
Ете пишав све што е погрешно со сезоната. Врска нема.

Периодов репризирам СОА и сум до 4та сезона моментално, во Ирска, и можам комотно да кажам дека Мајанс во сите свои досегашни 4 сезони не е ни блиску до Санс, ама ни блиску.
Многу јака серија, дури појака ми е од прв пат кога ја гледав, колку работи и детали сум подзаборавил што на моменти прашалници ми летаат, чек бе ова го памтам поинаку, чек бе ова не беше вака.

У склоп на СОА муабети секогаш ја спомнувам The Shield, ако ја немаш гледано, догледај Мајанс и пуштај ја, сува акција со бескомпромисниот Вик Меки, малце послаба драма од Санс ама акцијата е профи.
СОА е класа боља серија од Мајанс.
Искраено со догледување на последни епизоди ми се влева надеж дека 5 та сезона или евентуално 6та би биле макс за да може да се извади квалитет. Со рчкањето со СОА и директна војна се отвара пат за у најмала рака 1 прејака сезона и одличен завршеток, се зависи од нив. Имаат хајп, имаат одлична основа, треба само да не го утупат со 300 глупости.
0
Шилд ја нема на нетфликс/хбо, ќе треба да ја симнам прво, вака интересно ми делува.

Коа сме веќе кај серии, би ти ја препорачал Ел Маргинал, на нетфликс само 4-5 сезона ги имаш, првите 3 ќе треба по стримови да ги најдеш. У кратки црти се работи за Аргентиски затвор. малце по хард кор е серијата.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
нејќам да читам долги постови на џонтра зашто нешто ќе ме споилне за серијата, вреди ли да се гледа новава оваа по играта што има исто resident evil? ја почнав the umbrella academy 3 епизоди топ е ми се свиѓа. ама оваа апла кратка е 9 епизоди и ја хајпаа многу па не знам дали вреди да се гледа.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115
нејќам да читам долги постови на џонтра зашто нешто ќе ме споилне за серијата, вреди ли да се гледа новава оваа по играта што има исто resident evil? ја почнав the umbrella academy 3 епизоди топ е ми се свиѓа. ама оваа апла кратка е 9 епизоди и ја хајпаа многу па не знам дали вреди да се гледа.
Odlicna e, da ja gledas obavezno.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.693
Поени од реакции
14.438
Само шо ја догледав Love, Death and Robots.
Какво визуелно уживање лелеле.
Најдобри епизоди според мене:
S1: 2, 3, 5, 16, 18
S2: 1, 4, 5
S3: 1, 2, 4, 5(најдобра), 7, 8.
Трета сезона беше најдобра од сите.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Дај предложете некоја серија слична или од типот на Superstore

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Veep mi e mene slicna
Plus gi ima nekolku od tie akteri :D
Гледана ми е.
Ми фатија око на телма ги даваат Trial and error, The people of earth, Angie Tribeka, и уште една добра, не ми текнува како се викаше, пародија на Lost е ваљда.
Препорака за сите нив од мене.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
Atlanta третава сезона, исто генијална како прва и втора.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.693
Поени од реакции
14.438
The Haunting od Hill House. 10/10.
Предобро нешто, уживанција.
Него, The Haunting of Bly Manor вреди ли да се гледа? Не се води како втора сезона а и прочитав дека не е поврзано со Hill House.

original.jpg
:love:

Kajgana Shop

На врв Bottom