Општи дискусии за ТВ серии

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Ама пропаднаа националните телевизии, ABC, FOX, NBC, CBS, CW заедно немаат номинации како што има HBO, а ни кабелските телевизии не се нешто подобри, FX, Showtime, Starz од гиганти спаднаа на ниско ниво, ги издоминираа стриминг сервисите.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115
На 14 јули излегува серија на Нетфликс
Хајпнат за серијата, и еве искрено нешто полошо немам гледано. Уствари погледни ја оценката на imdb и се ти е јасно. Не си губете време на Resident Evil.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.218
Поени од реакции
8.320
Хајпнат за серијата, и еве искрено нешто полошо немам гледано. Уствари погледни ја оценката на imdb и се ти е јасно. Не си губете време на Resident Evil.
црни црнци и само црнци после 20мин исклучив серијата

ова некој да не гледа ?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.115
Поени од реакции
37.584
Гледа ли некој Euphoria на HBO? Прилично fucked up thing! И дефинитивно не е за помали од 18.
Тогаш само еден ми одговори, плус знам дека @wot ја гледаше, ама ај пак, по втора сезона: Euphoria е прилично fucked up тинејџ драма, релативно без клишеата од тинејџ драмите, ама со многу од тоа што современото живеење носи, за жал, па така има трансексуалци, татковци-педери слеш педофили, деца дилери на дрога и деца наркомани (иако ова и не е така чудно веќе)... Ама ја има и една Зендаја која РАС-ТУ-РА, одличен останат каст кој подеднакво растура, прекрасна камера која ја прави визуелно уште попрекрасна и музика која враќа назад во 90-тите. Убава и „оригинална“ (колку се може тоа) серија, дајте и шанса!

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.101
1657875742215.png

top serija, fanovite na breaking bad nema da se razocarani. pola saat epizoda, 3 sezoni, dosta akcija bez mnogu gubenje vreme... glavniot karakter e izbacivac/hitman vo sidnej, "inbetween jobs"

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.770
Поени од реакции
10.073
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.115

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.101
Ц
Баце у ББ ниту е брзо дрјството ниту е акцијата у прв план туку драмата.
bace gledaj pa komentiraj... drama ima i ovde i toa odlicna so toa sto odstraneti se onie nekolku raboti sto bb go pravea na momenti dosaden.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Ужасна 4та сезона од Mayans. Ауууу какво дно еј, све стаиле од овие модерниве трендови.
Азијатка, мушкаданка, ФАКИНГ МИЏЕТ Е ГЛАВЕН НА КАРТЕЛ, у секоја втора сцена имаш кажување на животни дефиниции и норми. Овој ничим изазван иде у шинтерница, гледа едно куче, доаѓа таа што работи и кажува лекции, па преку кучето збори за анксиозност и слично. Буквално секоја втора сцена е ваква. Имаш една сцена поврзана со настаните во серијата што си тераат нивна работа моторџиите, следна сцена рецимо Ејнџл со трудната му девојка праат муабет општо за животот.

Другите ликови се прочистија, се просветлија, фатија девојки. А збориме за прљави моторџии и убијци.

Еден Маркус Алварез што беше страв и трепет у СОА, што си го уби синот за кауза и улични правила, земале го омекнале тука, под полувлијание на жена му, посвоил дете со даунов синдром, жена му го просветлила јеботе, станал разумен.

Тотално никаков тек на приказната, ништо битно не се дешава, полу сплетки, очајни тепачки и пукотници пуни си џи ај, нехаризматични и небитни нафрлани ликови.

Ме нервираат што сеуште се држат до СОА приказната и ликовите, и ги праат ко да прв пат се у бизнисов. Таа една мушкаданка сосема случајно отвара буре каде Таза го стави мртвото тело на Монтез којшто беше убиен од Пало и донесен у базата на Мајанс во претходната сезона, и на сето тоа Џибс од Чарминг дава амин за Санс да ги нападнат Мајанс. Па не е Чибс толку ретардиран да сфати дека Мајанс не се ретардирани да би го убиле Монтез и телото негово со обележје Санс оф Анархи да го стаат да се распадне у буре у неговиот имот.
Се тепаат натака навака без врска.

Ова Џекс и Алварез го решаваат за 10 минути.

Земале овој мочково ЕЗ со сила го праат Џекс Телер, од нигде никаде стана ладнокрвен убиец а до лани плачеше по пичка.
Сто замерки им најдов, беше ок серијава првите 2 сезони додека Курт Сатер беше главен, после го избркаа, му ја остаи на Елџин Џејмс и овој направи шпанска серија. Очекувам 12 сезони да има.

Александар Трегер, онаков каков што го знаеме од СОА, со целата таа негова језива и страшна појава.
До 9та епизода стигнав, направив мини маратон вчера.

Не дека причата ми е нешто "лоша", ама ептен го отупеа со драмата, многу филери набутани. Буквално у 4 епизоди можеа дејството од овие 9 да го склопат и да биде оган.

По се излеа и Мајанс ќе иде во купот на уништени серии. А имаа предобра основа со СоА и почнаа доста јако.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.569
црни црнци и само црнци после 20мин исклучив серијата
Ова личи на каст за Емпајер или таква некоја серија. Не ми е јасно од кај им идеја дека сите ебани франшизи, без разлика дали е Стар Ворс или ситком, треба да ги наполнат со потполно исти тип на ликови. Па не функционира секој профил во секој сетинг.
Не зборам само за расата, социјалната заднина на ликот и полот, туку и за стилот на надворешниот изглед (фризура, облека).

Добро, ова ви личи ли на Resident Evil cast?
Овие не личат ко да ќе се борат со армија на зомбиња во апокалитптичен сетинг. Овие се земени од ситком (од Хана Монтана можда) и треба да се вратат таму.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.770
Поени од реакции
10.073
bace gledaj pa komentiraj... drama ima i ovde i toa odlicna so toa sto odstraneti se onie nekolku raboti sto bb go pravea na momenti dosaden.
Tие неколку работи се развивање на карактери и ја прават меѓу најдобрите серии Б. А иначе акција да имаше повеќе во ББ нема да има толку успех.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.101
Tие неколку работи се развивање на карактери и ја прават меѓу најдобрите серии Б. А иначе акција да имаше повеќе во ББ нема да има толку успех.
gledaj ja uste ednas bb. na prvo gledanje e odlicna ama vtor pat ke vidis deka ima i prilicno dosadni epizodi. se na se bb e dobra serija. ovaa iako ne e ni 2% tolku popularna za mene e bolja. epizodive se pokusi i sekoja scena si e na mesto. ke im se dopadne na bb publikata.

Kajgana Shop

На врв Bottom