Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Абе подома јас и жена ми можиме како сакаме да си се викаме, ама надвор нема да можиме макдонци да бидиме.
Ова нема да се случи ми е поентата.
Автоматски споено мислење:

aj probaj da se identifikuvas ko amerikanec na nivna granica bez dokumenti pa da vidis sto ke ti se sluci
Секако си имаат постапка да станеш граѓанин ако сакаш официјален да бидеш.

Ова нема да се случи ми е поентата.

Секако си имаат постапка да станеш граѓанин ако сакаш официјален да бидеш.

normalno deka ima... ama ti drugo kaza u tvojot post, deka sekoj moze kako saka da se identifikuva.

ima i za rod. jasno e ili si masko ili zensko, nema treto. smena na polot te pravi frik, izrod sto ponatamu nemoze da ostvari pokolenie.

normalno deka ima... ama ti drugo kaza u tvojot post, deka sekoj moze kako saka da se identifikuva.

ima i za rod. jasno e ili si masko ili zensko, nema treto. smena na polot te pravi frik, izrod sto ponatamu nemoze da ostvari pokolenie.
Такви изроди не ни треба да се множат, а ни да чуваат деца.

...smena na polot te pravi frik, izrod sto ponatamu nemoze da ostvari pokolenie.
Не е тоа „смена пол“, туку бизарна и идиотска операција на емулација на физиолошки карактеристики на другиот пол... Без никаква функционалност од тој друг пол, и со еден куп здравствени проблеми и нови психолошки проблеми (покрај веќе постоечките).

Самоубиство е следниот чекор за повеќето од нив, а зависно од дефиницијата (на самоубиство) тоа е следното за сите нив.

Абе подома јас и жена ми можиме како сакаме да си се викаме, ама надвор нема да можиме макдонци да бидиме.

А вие ЛГБТ сега можите на парада да се силите и секој што ќе ве пипне во затвор ќе оди.
Целата работа е примена на двојни аршини, неверојатно добар пример за тоа ама сите се прават дека не ги гледаат (двојните аршини).

Самоубиство е следниот чекор за повеќето од нив, а зависно од дефиницијата (на самоубиство) тоа е следното за сите нив.
Аха, да „повеќето“. Пак уште една фантастична теорија на заговор без никаква статистичка поткрепа во реалноста.

Transgender people and suicide

CENTRE FOR SUICIDE PREVENTION, MENTAL HEALTH COMMISSION OF CANADA, CANADIAN ASSOCIATION FOR SUICIDE PREVENTION

Прегледај го приврзокот 338871
И ова се намалува откако ќе извршат транзиција. Тврдењето му беше дека транзицијатa води до зголемено самоубиство, кога е комплетно спротивното. Високите рати на депресија и самоубиство се бидејќи немаат адекватна грижа за родовиот идентитет, а не поради таа грижа.
Ова се вистинските факти.

Гледаш @Eisenhorn, факти има „вистински“ и невистински - ете како твоите факти на пример.

И ова се намалува откако ќе извршат транзиција. Тврдењето му беше дека транзицијатa води до зголемено самоубиство, кога е комплетно спротивното. Високите рати на депресија и самоубиство се бидејќи немаат адекватна грижа за родовиот идентитет, а не поради таа грижа.

TREVOR PROJECT - We provide information & support to LGBTQ 
young people 24/7, all year round.

CENTRE FOR SUICIDE PREVENTION, MENTAL HEALTH COMMISSION OF CANADA, CANADIAN ASSOCIATION FOR SUICIDE PREVENTION - These fact sheets are a collaboration between the Centre for Suicide Prevention and the Mental Health Commission of Canada.

Хммммм, нешто не ми се совпаѓа, на кого да му верувам? На нешто што личи на пропагандна алатка на фармацевтско - касапската мафија за да направат пари на грб на лица со психички проблеми или на 2 релевантни организации од Канада, држава кој високо котира во ЛГБТ права и заштита на истите?

Што знам, тешко ми е да се решам.

што подразбираш под болдираното? Каква е таа грижа за родовиот идентитет.

TREVOR PROJECT - We provide information & support to LGBTQ 
young people 24/7, all year round.

CENTRE FOR SUICIDE PREVENTION, MENTAL HEALTH COMMISSION OF CANADA, CANADIAN ASSOCIATION FOR SUICIDE PREVENTION - These fact sheets are a collaboration between the Centre for Suicide Prevention and the Mental Health Commission of Canada.

Хммммм, нешто не ми се совпаѓа, на кого да му верувам? На нешто што личи на пропагандна алатка на фармацевтско - касапската мафија за да направат пари на грб на лица со психички проблеми или на 2 релевантни организации од Канада, држава кој високо котира во ЛГБТ права и заштита на истите?

Што знам, тешко ми е да се решам.
Не викам дека твоите се неточни, туку не се вистински факти за транзитивната грижа какво влијание има врз транс лицата. Твојот линк е генерално за транс младите, кои најверојатно не добиваат транзитивна грижа. Ама ти го користиш тој линк како доказ дека транзитивната грижа им наштетува на транс лицата, што воопшто нема врска со тоа што е спомнато таму.

што подразбираш под болдираното? Каква е таа грижа за родовиот идентитет.

Не викам дека твоите се неточни, туку не се вистински факти за транзитивната грижа какво влијание има врз транс лицата. Твојот линк е генерално за транс младите, кои најверојатно не добиваат транзитивна грижа. Ама ти го користиш тој линк како доказ дека транзитивната грижа им наштетува на транс лицата, што воопшто нема врска со тоа што е спомнато таму.

99,99% од транс лицата се со ментални или психички проблеми на чив грб и мака фармацевтската мафија прави милијарди.

Ако јас тереба да учествувам во нечија делузија за да истиот не се убије тогаш нема друго објаснување него дека му треба професионална помош.

То го има во линковите што ги постирав.

1658150823071.png

Само треба цело општество да се прави лудо и се е ОК.

Последно уредено:
Само треба цело општество да се прави лудо и се е ОК.
Ех не само да се прави лудо туку и да живее со лудоста 24/7, да ги афирмира лудите нежни снегулки за не се соочат со реалноста (дека се и физички осакатени и искасапени, покрај очигледниот ментален хендикеп).

И да, општеството треба и да плаќа за целата таа ретардација. Пошто ресурсите на човештвото не мора да се трошат на работи како наука и техника, на диверзификација на човечкиот хабитат и населување надвор на матичната планета - да не се сите јајца во една кошничка, и еден несреќен случај да ги скрши сите јајца (како тие на диносаурите)... Не, ресурсите треба да се користат на „родово-потврдувачка грижа“ (читај приказни за потврдување на болеста, дисфоријата). Така ќе биде подобро за човештвото, најозбилно.

Објективната вистина, базирана на биолошките факти, е дека еден маж не може да стане жена и една жена не може да стане маж. Родот, граматички, се базира на тој биолошки факт. Ирелевантни се субјективните перцепции и либералната псевдонаука базирана на тезите на Џон Мани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom