Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Бујар многу сигурен дека ќе се променел уставот.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
А нели може сите националности и етникуми што постојат на светот да влезат во устав?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.432
Поени од реакции
11.286
Одлични забелешки...

(А)социјалниве мрежи навистина се добра основа за правење увид во општиот неписменлак кај Македонците.

А тоа што има(в)ме држава со потребните институции, на пример високото образование, кое беше ширено безмалку во секое село, тоа не не‘ претвори во писмен народ.

Така, не ме зачудуваат изборните резултати и последично, начинот на владеење и последиците од владеењето од одбраната партија или коалиција.
Мирот е војна, слободата е ропство, неписменоста е моќ.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
А нели може сите националности и етникуми што постојат на светот да влезат во устав?
Да, најдобро така за да не се мачиме секоја година. Плус, не само што постојат туку и ќе постојат, а може и да се стави и сите националности и етникуми, доколку постојат, од сите планети во универзумот (кога веќе сме прецизни, до бидеме до крај).

Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.221
Зависи бе Африм. Има дечки што се спремни, дел од нив еве ти пишуваат. Е сега на пример има друг дел што лупетаат да речеме вакви работи:

или ова:

Него дали полека почнуваш да прифаќаш дека си шиптaр? Или уште ќе живееш во растројство?
Спремни дечки ...
Не е важно што сум јас, ајде најмалку важно е, сега важно е дека живеете во лажен свет, историјата ви е контра целиот свет, ама чудесно никаде не учевте за ѕверствата на србите, како да ги нема.
Жалосно е што извори ви се теории на конспирации.
Веќе 10 години сум во форумов ниту еднаш "спремните дечки" не цитираа историчар, абе ниту еднаш.
Автоматски споено мислење:

Не бе Поградец е албански топоним.:cautious:
Не се резилите, Вардар било словенски топоним, па тоа ни србите не викаат.
Иначе Поградец не е албански топоним.

• Хаха
Reactions: A__
Z

zmej gorjanin

Гостин
Спремни дечки ...
Не е важно што сум јас, ајде најмалку важно е, сега важно е дека живеете во лажен свет, историјата ви е контра целиот свет, ама чудесно никаде не учевте за ѕверствата на србите, како да ги нема.
Жалосно е што извори ви се теории на конспирации.
Веќе 10 години сум во форумов ниту еднаш "спремните дечки" не цитираа историчар, абе ниту еднаш.
Автоматски споено мислење:

Не се резилите, Вардар било словенски топоним, па тоа ни србите не викаат.
Иначе Поградец не е албански топоним.
А Strimon(Струма) и Astibo(Штип) словенски ли се?

Z

zmej gorjanin

Гостин
Strimon не знам, а Астибо сигурно не е.
Струми(тече/извира) е словенски збор. Има и место Strum во албанија

Пун курац антички топоними имаш напишани на грчки, со грчки суфикси, а словенско значење.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.873
Поени од реакции
2.850
Тоа е малку што треба да се направи. Тие си имаат фиксно гласачко тело (администрација), тие ќе ја одржуваат уште таа немакедонска партија...
Некако мора со тие административци да се среди работата. Ааа да знам, да бегаме од нив засекогаш како лепра/шуга да имаат.
Тие се уствари проблемот во нашето општество, за 300 евра на државно и сопствената мајка ќе си ја продадат.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Мицко најави референдум. Со 150к потписи истиот ќе мора да се распише и резултатот ќе биде задолжителен.
Доколку не се бојкотира како 2019та, мислам дека ќе е пата-пата.
Вмро+Левица околу 400к гласа во 2020та vs СДС+сите албански партии околу 450к во 2020та.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.221
Струми(тече/извира) е словенски збор. Има и место Strum во албанија

Пун курац антички топоними имаш напишани на грчки, со грчки суфикси, а словенско значење.
Да, ама кај виде дека грците Струм ја викаа Струмица?
Струм, стрим ми личи на индоевропска, чим го има и кај англискиот stream со слично значење.

• Хаха
Reactions: A__
Член од
14 август 2018
Мислења
4.859
Поени од реакции
10.825
Мицко најави референдум. Со 150к потписи истиот ќе мора да се распише и резултатот ќе биде задолжителен.
Вмро+Левица околу 400к гласа во 2020та vs СДС+сите албански партии околу 450к во 2020та.
Оф леле :vozbud:
Та тој сирот у своите пратеници не е сигурен, за уши ги влече по нотари изјави да даваат!
Ќе вадел народ на референдум :tapp:

Едит: коа сме веќе кај референдуми… до кај стасаа со поништување на претходниот?!

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.135
Поени од реакции
13.261
Најголема лага што се сервира од Сдс е тоа дека МНОЗИНСТВОТО од народот било за Еу и Нато. Да, може било во 1991, ама во 2022 тоа мнозинство е претворено во 30% од народот што живее тука, и 10% кај етничките Македонци. Картата на која се манипулира членството “мора да влеземе ЕУ да се задржи власта“ (не велам народот намерно туку членството нивно, дека очигледно се плашат на улица да излезат од што народот ги сака), е карта која не пали. Значи не е прашањето дали сакате сакате влез во Еу и Нато по цена да се распродаде се што е поврзано со оваа напатена земја и нација, туку прашањето е дали воопшто сакате влез во Еу и Нато, а одговорот е 'не'. Грото од народот не сака да влага во сојузи со никој кој го уценува, го омаловажува и работи во интереси спротивни од Македонските, единствено сака да соработува со секој и да играме паметно со тие малку ресурси што ги имаме тутун, вино итн, не боли кур и ако запад си го мобилизира топовското месо тука како резултат на нашата “непослушност“ на тоа дека не сме сакале да бидеме уценувани веќе, веќе ништо не преостана да се изгуби, се е изгубено, кој живот можеш да го изгубиш кога нема живот тука никаков, меѓу другите работи токму и поради 30 години тунел визија дека Еу и Нато е единствен спас и дека готово умираме без нив, а од нив само штета и кур во раце за возврат. Затоа и минатото и сегашното, веројатно и идното Сдс и Вмро, кое се финансира од западни пари и во кое се инсталираат западни платеници има порака од нас глупавите луѓе кои ја влечеме земјата назад е дека сте провидни и дека со секоја постапка и прозападна изјава ви се намалува бројот, а нашиот се зголемува.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.432
Поени од реакции
11.286
За мене се исто ѓубре и тие и тие, малцинставата е полесно да ги елиминирам, за овие другите прв филтер е да се комуњари, а втор филтер ќе биде потежок да се најдат тие прикриени во останатите партии.

Инаку да се прашувам јас овие ќе одат на доживотно дробење камења.
Еве и една песничка

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.782
Поени од реакции
49.645
Многу очекувано. Криење позади народот, како што и доликува на вистински војводи

Kajgana Shop

На врв Bottom