Мирот е војна, слободата е ропство, неписменоста е моќ.Одлични забелешки...
(А)социјалниве мрежи навистина се добра основа за правење увид во општиот неписменлак кај Македонците.
А тоа што има(в)ме држава со потребните институции, на пример високото образование, кое беше ширено безмалку во секое село, тоа не не‘ претвори во писмен народ.
Така, не ме зачудуваат изборните резултати и последично, начинот на владеење и последиците од владеењето од одбраната партија или коалиција.
Да, најдобро така за да не се мачиме секоја година. Плус, не само што постојат туку и ќе постојат, а може и да се стави и сите националности и етникуми, доколку постојат, од сите планети во универзумот (кога веќе сме прецизни, до бидеме до крај).А нели може сите националности и етникуми што постојат на светот да влезат во устав?
Спремни дечки ...Зависи бе Африм. Има дечки што се спремни, дел од нив еве ти пишуваат. Е сега на пример има друг дел што лупетаат да речеме вакви работи:
или ова:
Случувања во Македонија (Генерална дискусија)
Неможеш да оспориш нација, кога веќе се луѓето убедени дека се Арнаути... Проблемот е што го имаат е што во својата историја се повикуваат на луѓе, кои припаѓаат на омразената им раса, словенската... Како на пример Ѓорѓија Кастриот... А иначе шизофрено единствено тука што не успеа да најде...forum.kajgana.com
Него дали полека почнуваш да прифаќаш дека си шиптaр? Или уште ќе живееш во растројство?
Не се резилите, Вардар било словенски топоним, па тоа ни србите не викаат.Не бе Поградец е албански топоним.
А Strimon(Струма) и Astibo(Штип) словенски ли се?Спремни дечки ...
Не е важно што сум јас, ајде најмалку важно е, сега важно е дека живеете во лажен свет, историјата ви е контра целиот свет, ама чудесно никаде не учевте за ѕверствата на србите, како да ги нема.
Жалосно е што извори ви се теории на конспирации.
Веќе 10 години сум во форумов ниту еднаш "спремните дечки" не цитираа историчар, абе ниту еднаш.
Автоматски споено мислење:
Не се резилите, Вардар било словенски топоним, па тоа ни србите не викаат.
Иначе Поградец не е албански топоним.
Strimon не знам, а Астибо сигурно не е.А Strimon(Струма) и Astibo(Штип) словенски ли се?
Струми(тече/извира) е словенски збор. Има и место Strum во албанијаStrimon не знам, а Астибо сигурно не е.
Тие се уствари проблемот во нашето општество, за 300 евра на државно и сопствената мајка ќе си ја продадат.Тоа е малку што треба да се направи. Тие си имаат фиксно гласачко тело (администрација), тие ќе ја одржуваат уште таа немакедонска партија...
Некако мора со тие административци да се среди работата. Ааа да знам, да бегаме од нив засекогаш како лепра/шуга да имаат.
Да, ама кај виде дека грците Струм ја викаа Струмица?Струми(тече/извира) е словенски збор. Има и место Strum во албанија
Пун курац антички топоними имаш напишани на грчки, со грчки суфикси, а словенско значење.
Оф лелеМицко најави референдум. Со 150к потписи истиот ќе мора да се распише и резултатот ќе биде задолжителен.
Доколку не се бојкотира како 2019та, мислам дека ќе е пата-пата.
Вмро+Левица околу 400к гласа во 2020та vs СДС+сите албански партии околу 450к во 2020та.
Еве и една песничкаЗа мене се исто ѓубре и тие и тие, малцинставата е полесно да ги елиминирам, за овие другите прв филтер е да се комуњари, а втор филтер ќе биде потежок да се најдат тие прикриени во останатите партии.
Инаку да се прашувам јас овие ќе одат на доживотно дробење камења.
Многу очекувано. Криење позади народот, како што и доликува на вистински војводиМицко најави референдум. Со 150к потписи истиот ќе мора да се распише и резултатот ќе биде задолжителен.
Доколку не се бојкотира како 2019та, мислам дека ќе е пата-пата.
Вмро+Левица околу 400к гласа во 2020та vs СДС+сите албански партии околу 450к во 2020та.