Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.812
Поени од реакции
30.695
Овие сфсм наредни избори 10 пратеника ќе имаат...и букаке ќе им прават сите.

Член од
14 јули 2017
Мислења
662
Поени од реакции
1.344
Овие сфсм наредни избори 10 пратеника ќе имаат...и букаке ќе им прават сите.
Не викај два пати, какви само гниди од луѓе има низ Македонија, пак ќе се најдат над 100к народ да ги гласа. Не знам сега, кога ќе собереме од општинските колку гласови имаат вкупно, па да иаме некоа скромна слика да знајме горе доле колку би имале и на парламентарните(ако ги има сега на есен) / претседателските догодина здравје.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.586
Поени од реакции
37.491
Да извадиш татарски пасош, а да немаш крајно егзистенционални е проблеми е едноставно предавство. Предавство е и да имаш егзистенционални проблеми, ама ајде некако ќе сфатам.
Споредувањето на шугославија со Македонија е во најмала рака смешно. Шугославија не ја растуривме ние, туку сите држави од таа вештачка творевина. За човек којшто е вистински патриот постои само една нација, и пред се не може да се идентификува со четници, усташи и српски турци.
...колку години си имал за да пишеш толку сигурен за демек ,,вештачка творевина,, (Ш)Југославија? сигурна сум дека уште не си бил дури ни ембрион, ма што пишувам јас, твоите родители биле уште тинејџери тие не знаат дали била или не била ,,вештачка творевина,, а не пак ти!

...инаку законски е дозволено да се има покрај македонското и друго државјанство, нека се забрани тоа со закон, ако се зрма друго државјанство, автоматски да се изгуби македонското и решен проблем , така и беше законот во ,,вештачката творевина,, Југославија или не беше?:toe:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.368
Поени од реакции
38.693
Не викај два пати, какви само гниди од луѓе има низ Македонија, пак ќе се најдат над 100к народ да ги гласа. Не знам сега, кога ќе собереме од општинските колку гласови имаат вкупно, па да иаме некоа скромна слика да знајме горе доле колку би имале и на парламентарните(ако ги има сега на есен) / претседателските догодина здравје.
Да не заборавиме, 320.000 гниди ги гласаа пак после промената на името. Ок во коалиција влегоа со БЕСА али ипак за вакво велепредавство и ова е премногу.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Виа Костовски е гнида не видена, го гледав некња со потпаролот на Левица на Само Вистина, абе само провоцира, да ми е при рака сами ја и он, абе мамичето ќе му го ебам.
Мартин Костовски гнида комуњарска од Куманово,е поим за пичка предавничка која цел живот де шлепа на грб на народот,без ден стаж.Типичен полтрон потрчко кој од плакатолепач со јако зимање на уста дојде до пратеничка фотеља.Само гомнива метла е лекот за идиотов.
Автоматски споено мислење:

IMG_20220715_212612.jpg

Мартин Костовски гнида комуњарска од Куманово,е поим за пичка предавничка која цел живот де шлепа на грб на народот,без ден стаж.Типичен полтрон потрчко кој од плакатолепач со јако зимање на уста дојде до пратеничка фотеља.Само гомнива метла е лекот за идиотов.

IMG_20220715_212612.jpg
Комуњар не е звање,комуњар е дијагноза пред умирање.

Последно уредено:

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.724
Поени од реакции
2.496
...колку години си имал за да пишеш толку сигурен за демек ,,вештачка творевина,, (Ш)Југославија? сигурна сум дека уште не си бил дури ни ембрион, ма што пишувам јас, твоите родители биле уште тинејџери тие не знаат дали била или не била ,,вештачка творевина,, а не пак ти!

...инаку законски е дозволено да се има покрај македонското и друго државјанство, нека се забрани тоа со закон, ако се зрма друго државјанство, автоматски да се изгуби македонското и решен проблем , така и беше законот во ,,вештачката творевина,, Југославија или не беше?:toe:
Уопште нема потреба да сум живеел во тој период за да имам став за тоа зло. Како може јас што сум чистокрвен Македонец да бидам иста нација цигани од србија, босна и хрватска? Добро си ја знам почитичката определба и се тоа се коси со вештачката творевина шугославија.
Конкретно за тоа што се запна, дали е вештачка или не, одговорот е многу јасен. Како може федерација, што се на се постоела 50-тина години, да не биде вештачка?

Во врска со државјанствата се согласувам во потполност.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.980
Поени од реакции
34.359
Секако дека вие одлучувате што е навреда за вас и за сите други, сепак Господ ве креирал пред сите други, библиска земја.
Америка постои два века, а албанците постојат тука и пред вашето доаѓање како робови, така да намали малце со заканувањата, никој не ве ферма.
Jaс не ти се заканувам, ти кажувам што е многу веројатно дека ќе ви се случи во првиот момент кога САД ќе го изгубат приматот... Се накрвивте вие со сите, не само со нас. Имате многу сметки за плаќање.

А во врска со САД и нивниот статус на број 1, следниве години ќе бидат откровение за многумина.

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.724
Поени од реакции
2.496
аааааа значи антички Македонец си! :love:
Јас барем многу добро си ја знам историјата на мојата земја, за разлика ти си баба со исушен мозок што шугославија ја става пред земјата од која јаде леб.

Член од
14 јули 2017
Мислења
662
Поени од реакции
1.344

Kajgana Shop

На врв Bottom