Криптовалути - Генерална дискусија

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
pa neli bevte safe haven od fiat... ti neli objasnuvase deka bitcoinot e store of value itn...

poleka narodot gleda deka piramidata se raspaga i deka nema garancii za kriptoto. kako drzavite ke se prefrlaat na elektronski dolar i plakanje taka se pomalku ke ima prostor za vakvi valuti i se poveke ke bidat trn vo oko radi kriminalnite transakcii sto se pravat so niv...
Криптово е рај, аматериве ко тебе што чуле само за PayPal и Skrill нема да го сфатат тоа никогаш.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Криптово е рај, аматериве ко тебе што чуле само за PayPal и Skrill нема да го сфатат тоа никогаш.
Ај просветли не ти како е ова рај, и како е практично во исто време?
Колку компании во светот ќе ти продадат продукт за биткоин?
Колку луѓе мислиш дека би се согласиле да земаат плата во биткоин?
Колку ќе те чини да префрлиш средства од еден на друг волет, и да најдеш начин истите да ги конвертираш во некоја валута што е признаена во државата каде што одиш?
Кој ми гарантира дека ќе ме обештети ако се случи срање при трансакциите, или ако ги пратам на грешна сметка?

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Ај просветли не ти како е ова рај, и како е практично во исто време?
Колку компании во светот ќе ти продадат продукт за биткоин?
Колку луѓе мислиш дека би се согласиле да земаат плата во биткоин?
Колку ќе те чини да префрлиш средства од еден на друг волет, и да најдеш начин истите да ги конвертираш во некоја валута што е признаена во државата каде што одиш?
Кој ми гарантира дека ќе ме обештети ако се случи срање при трансакциите, или ако ги пратам на грешна сметка?
Криптото не е само BTC, имаш Stable Coin. Ќе си идеш на тоа ако неќеш ризик.

1000 пати помалце ќе те чини отколку да префрлиш во банкa. Од кога доларите и еврата не се признаени?

Кое срање ќе ти се деси при трансакции? Немаш никакво срање, се си работи перфектно.

И у банка може да пратиш на грешка сметка ако згрешиш некоја бројка. Имаш QR Scan на Wallet, пиши на гугљ ако не знаеш шо е тоа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.417
Поени од реакции
24.583

1000 пати помалце ќе те чини отколку да префрлиш во банкa. Од кога доларите и еврата не се признаени?

Кое срање ќе ти се деси при трансакции? Немаш никакво срање, се си работи перфектно.

И у банка може да пратиш на грешка сметка ако згрешиш некоја бројка. Имаш QR Scan на Wallet, пиши на гугљ ако не знаеш шо е тоа.
jas prefrlam pari so 0 trosok, toest me kosta 30 aud mesecno za odrzuvanje na sistemot, bez razlika na transakcii i sum plus krediti na poveke mesta vo svetot. ama toa e, nekoj ke kupuva prodava koini i pak ke se izlozuva na rizici i ke ima pak pogolem trosok nekoj ke ja koristi edna od najgolemite banki/mrezi na svetot...

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511

И тие што инвестираа во UST беа со намера да немаат ризик, ама сега се со прстот во уста.

Епа еве те прашувам колку ќе ме кошта, и колку е истото практично за мене, и колку е практично за мојот клиент да може да ги користи парите за секојдневно живеење?

И се дешаваат срања, ако го утнеш волетот отидоа некаде рандом. Јас те прашуваш од практична гледна точка, наместо сметководителот да ми исплаќа во евра/денари да го седнам да си плаќа во крипто, што мислиш која е шансата да утне барем една уплата од 200-300 фактури?
Во банка ако се случи такво нешто имам 1 ден да реагирам, и плус истите ќе ја запрат трансакцијата во моментот кога ќе се јавам, тука отидоа во воздух.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.417
Поени од реакции
24.583
jas prefrlam pari so 0 trosok, toest me kosta 30 aud mesecno za odrzuvanje na sistemot, bez razlika na transakcii i sum plus krediti na poveke mesta vo svetot. ama toa e, nekoj ke kupuva prodava koini i pak ke se izlozuva na rizici i ke ima pak pogolem trosok nekoj ke ja koristi edna od najgolemite banki/mrezi na svetot...

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.430
И што викаш, вечер во Амбасадор рулетот ќе влече на црвено? А?
Па иди чекај овошје да ти падне на апаратите или пиши некое ливче на спортска...И онака сте коцкарска сеирџиска нација шо ни за курац не ве бива...

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
И тие што инвестираа во UST беа со намера да немаат ризик, ама сега се со прстот во уста.

Епа еве те прашувам колку ќе ме кошта, и колку е истото практично за мене, и колку е практично за мојот клиент да може да ги користи парите за секојдневно живеење?

И се дешаваат срања, ако го утнеш волетот отидоа некаде рандом. Јас те прашуваш од практична гледна точка, наместо сметководителот да ми исплаќа во евра/денари да го седнам да си плаќа во крипто, што мислиш која е шансата да утне барем една уплата од 200-300 фактури?
Во банка ако се случи такво нешто имам 1 ден да реагирам, и плус истите ќе ја запрат трансакцијата во моментот кога ќе се јавам, тука отидоа во воздух.
Абе вас анти крипташите само у инвестициии и коцка ви е умот у криптото.

1.5% имаш провизија, па сега пресметај си колку има разлика од банки и други сервиси.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.359
Поени од реакции
1.899
Ете јас реално играм на крипто кладилници. Ни провизија ни верификација ништо небараат. За кеш чисто 1.5% во менувачница ни банка ни данок плаќам. За мене тоа е рај.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Абе вас анти крипташите само у инвестициии и коцка ви е умот у криптото.

1.5% имаш провизија, па сега пресметај си колку има разлика од банки и други сервиси.
Од каде анти крипташ?
Ако не во инвестиции во што да ми биде паметот?
Епа тоа е маката, во банка ми земаат фиксно за свифтот 250 ден и 0.5% провизија на сумата, зошто би се префрлил на нешто што е: понепрактично, поризично, поскапо?

OMG!!

Пилот
Член од
27 февруари 2017
Мислења
2.724
Поени од реакции
2.494
Ете јас реално играм на крипто кладилници. Ни провизија ни верификација ништо небараат. За кеш чисто 1.5% во менувачница ни банка ни данок плаќам. За мене тоа е рај.
Само 15% посто данок на добивка и нервози со неписмени оператори, мислам ако играш во македонски кладилници :D

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Од каде анти крипташ?
Ако не во инвестиции во што да ми биде паметот?
Епа тоа е маката, во банка ми земаат фиксно за свифтот 250 ден и 0.5% провизија на сумата, зошто би се префрлил на нешто што е: понепрактично, поризично, поскапо?
Од менувачница, од кај може.

Пак запна ти со тоа ризично, скапо и НЕпрактично. Ај шо појма немаш, ниту пак го користаш и пак си тераш по твоето.

Не вреди да си трошам време, затоа потенцирав уште напочеток... само аматериве ко тебе што чуле само за PayPal и Skrill може размислуваат така. А тоа што луѓево милиони извадија не е битно.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Од менувачница, од кај може.

Пак запна ти со тоа ризично, скапо и НЕпрактично. Ај шо појма немаш, ниту пак го користаш и пак си тераш по твоето.

Не вреди да си трошам време, затоа ти потенцирав уште напочеток... само аматериве ко тебе што чуле само за PayPal и Skrill може размислуваат така. А тоа што луѓево милиони извадија не е битно.
Не си троши на мене,седни и научи троа за крипто,а после како функционира економијата.
Еве освен за матни бизниси, избегнување данок, коцка, каде има примена криптото со тековниот тренд?

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Не си троши на мене,седни и научи троа за крипто,а после како функционира економијата.
Еве освен за матни бизниси, избегнување данок, коцка, каде има примена криптото со тековниот тренд?
Така е, банкиве цветат... а и државата. Затоа гледат од секаде да грабат.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Така е, банкиве цветат... а и државата. Затоа гледат од секаде да грабат.
Остај ми ги тие емотивни испади, мене ме интересира која солуција ја предлагаш за да ги избегнам банките и како физичко лице и како бизнис.
Инаку јас имав тргувано со крипто, имам автоматизациии за тргување, и имам направено повеќе пари од повеќето што коментираат тука, ама во никој случај не би тропал глупости дека истото е „спасителот“, или да лажам луѓе да пикаат пари во истото.
Криптото е (беше) можност за да се направат пари на сметка на луѓе кои не разбираат, и одлично за перење на матен кеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom