Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
И за ова сега почнавте да пиздите? Потполно точно е да се каже северномакедонски ако се збори за некој елемент на државата. Тоа е исто како да кажеш „на Северна Македонија“. „Македонски“ сега е единствено за јазикот и етничката припадност.
Ај провери го упатството за употреба издадено од МНР.

И не се секирај, она првата буква од МНР стои за министерство, не за Македонија. Колку да не те стрефи срце. :D
Автоматски споено мислење:

Тоа не значи дека „северномакедонски“ не постои како придавка. Тоа што го спомна се однесуваше на националноста, етничкиот/културниот идентитет и јазикот.
Може да се каже или Парламентот на Северна Македонија или северномакедонскиот парламент.
Не. Собрание на Северна Македонија. Вториот е во спротивност со Преспанскиот договор. Кликни погоре.

И не се секирај, она првата буква од МНР стои за министерство, не за Македонија. Колку да не те стрефи срце. :D
Хм, грешка моја тогаш. Не сум го знаел тој дел од договорот.
Малце е педантично според мене. „На Северна Македонија“ и „северномакедонски“ комплетно истото значење го имаат.

Прво да имаше држава ќе почнеше од Тупурко. Сето ова денес се последици на Тупурко - крај. Тој ни направи војна во која изгинаа македонци, после тоа ова не е држава.

Од утре СДСМ најавува предвремени избори, по избори се прави коалиција СДСМ и ВМРО, ДУИ оди во опозиција. Продолжуваат само македонци да не крадат и да ја распаѓаат државата а ДУИ се нервира зошто не учествува. Во сон ми се јави ова сценарио. 1 лајк = 1% до исполнување.

Прво да имаше држава ќе почнеше од Тупурко. Сето ова денес се последици на Тупурко - крај. Тој ни направи војна во која изгинаа македонци, после тоа ова не е држава.
Да е само он арно ќе беше!
Се после Кљусев и таа прва експертска Влада, се издајници, преваранти, лопови, (дополни по свој избор придавки, немаш утка!)

Малце е педантично според мене. „На Северна Македонија“ и „северномакедонски“ комплетно истото значење го имаат.
Зошто избегнуваш да одговориш тогаш за придавката "национален/на/ни" наместо "македонски/ска"?
Зошто имаме Наци Народен Театар, Наци Опера и Балет, зошто тогаш не и Наци Парламент?

Да, се приметува. Не, не си ни блиску до педантен. Повторно не, го немаат истото значене. Размисли убаво за последново.

Колку е смотано,МНР на една земја да реагира на твит на Европска комисија..еј сте погрешиле,лоша ви е придавкава не сме северномакедонци,поправете не само македонци :pos: а овие па као грешка извинете,дактилографката од сабајле не пиела кафе,нерасонета била :pos:
Која трагикомедија сме ненормално.

Колку е смотано,МНР на една земја да реагира на твит на Европска комисија..еј сте погрешиле,лоша ви е придавкава не сме северномакедонци,поправете не само македонци :pos: а овие па као грешка извинете,дактилографката од сабајле не пиела кафе,нерасонета била :pos:
Која трагикомедија сме ненормално.
Не е никаква грешка или трагикомедија, се е што се прави е смислено.

Само да знаат умислените фашисти и нивните билборди овде, може Македонците ќе ги направите како Курдите или Палестинците ама светот ќе ви наплати за сите злодела во минатото и сегашноста.

Oва упатство наликува на циркуларен мејл на ХР кој те учи дека иако некој изгледа како машко, може да избере да му се обраќаш со she, и ти треба да му се обраќаш со she.

Смешно и банално. Да сум новинар во сериозен медиум, на ваква реакција на МНР би одговорил со “Фала ви, имаме пописмени лектори од вас. Патем, навредливо е да пробувате да ни го редефинирате јазикот врз основ на вашите сулуди халуцинации.“

Протестов се претвори у биртија за пеење . И Апасиев и Мицко пифтијата нек се гонат.

Наместо блокади по цел ден цело Скопје од Сарај до Автокоманда,протест шетња и досадни пензионери поети.
Протестите се пропала работа, пикник, панаѓур, прошетка, шетња, излет, фолклор-патриотизам, кутлешот, тупани, тупанџии... мислам алоо бе луѓе, народе, на која планета живеете, ДПМНЕ т.е. Грујо 11 год. на власт па не си го рецкаше сопствениот народ ни 2 посто, а нели кобајаги народна, национална, патриотска, македонска партија, па зарем некој очекува овие комуњари сто пати, илјада пати, данбетер полоши од Грујо да се уплашат од народецот кој излегол да протестира и да го сфатат сериозно... Зајко, Таче, Ољо, Маричиќ и остали не го е*аваат и рецкаат народот ни 1 посто, ни 0,1 посто, уво не ги чеша, какви протести, какви фестивали, панаѓури, пикници, какви бакрачи !

Kaко тоа не знаевте што се преговара со Бугарија кога таткото на Тимчо Муцунски е во кабинет на „Бугар Османи“?

Инфомакс дознава дека таткото на градоначалникот на општина Аеродром од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Тимчо Муцунски лично и персонално е дел од кабинетот на Бујар Османи.

ДОМ ОДЛУЧИ ДА НЕ ГО ПОДДРЖИ ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ Идентитетските, историските и образовните теми не треба да се дел од преговорите

„ДОМ останува доследен на ставот дека билатералните прашања, особено оние кои се однесуваат на идентитетски, историски и образовни теми не треба да бидат дел од преговарачкиот процес. Исто така, ДОМ останува доследен на остварување на стратешката цел – членство во ЕУ согласно европските и зелените вредности. Централниот одбор заклучи дека во изминатиот период Зелената партија имаше одговорен и конструктивен пристап кој треба да продолжи и во иднина. ДОМ е особено загрижен поради длабоката поларизација во македонското општество и активно ќе работи во функција на нејзино надминување“, наведено е во соопштението од партијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom