Имав заборавено на нив затоа што веќе неколку години практично не конзумирам таков тип на месни преработки, пред 10-ина години години пробав посебна салама од КАМ произведена од фирма од Сарај. Не знам дали уште ја има воопшто, не сум обрнал внимание на тој дел од производите.И тоа сувомеснатите од скопските околни села со единствено мусли население се претерано сомнителни. Мие дупе со шише пелистерка , господ знае дали е халал да измие раце (под нокти сигурно има сусам од геврекот за доручек што го јадел) после тоа па фаќа од храната за преработка. Секако и да најдат нешто во агенција за храна и ветерина ќе им пушти газдата поткуп на инспекторите и се ќе заврши пак на полица во маркет.
Генерално сите такви месни преработки се неубави, ама оваа сарајскава беше уникатно лајно. И пилешката и телешката.
Користев такви производи за домашни тостови, пици и слично (значи саламата да се јаде после термичка обработка), овие двете беа единствени што сум ги пробал кои беа неубави и пред и после печење.