Црн список на анти-државни бизнис елементи во Македонија

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.729
Поени од реакции
13.468
Ама полесно е да се бојкотира нешто странско, него ли да се купува, а со тоа и вложува во македонски производи, нели?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.263
Поени од реакции
9.044
Мене сеуште не ми се јасни тие што купуваат во скапите грчки маркети. Ама ко го гледам црпе муртински. Изгледа дека пола држава ни мутирала во муртинизам. Овој феномен е многу изразен во скУпје чуече.

Maksimot

Психијатриски случај
Член од
28 јули 2021
Мислења
277
Поени од реакции
290
Горска Вода - Газда Комуњар
Колид Фудс - Сомнителна фирма(Лоцирана во Струмичко)
Кожувчанка - Од Митко Јанчев
МЦ Робин - Газда Шќиптар

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.344
Поени од реакции
4.677
Кога сме кај комуњари, сега "неутрални"
Тивиус продакшнс
Веб страна кај "другиве" порпво би напраил него кај овие

Човек шо ќе пише ваква "статија" и после ќе го видиш у некој управен надзорен одбор у нортмакедониџанските иституции како прди у некоја фотеља за ситниш или држи микрофон на митинг на сдс, зијан си на пат да го сретнеш камоли пари да му даваш.

"А, несигурниот пат, е пат исполнет и со порази, со неуспеси. Не е конечното достигнување (добра плата и солидна работа) она што е мерило за успех според мене… Туку е способноста да се влезе во „арената“ и да се сонува, да се оди по неизгазената патека… патеката со трње и капини."

Влегле во арена и оделе по неизгазена патека со трње :pos:ја глава стаам дека и државни пари имаат земено само не знам дали од фитр или аврм

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.996
Поени од реакции
51.161
Винчини и Фурна Диме ќе останат на крај, а попрво на црни ѓавол би дал пари, него од нив да јадам.

Член од
15 февруари 2022
Мислења
120
Поени од реакции
156
Винчини и Фурна Диме ќе останат на крај, а попрво на црни ѓавол би дал пари, него од нив да јадам.
Подобри се од конзервираниот шлајм од Глумово, кога купив прв пат не прочитав детали на конзервата, одвратноста и гадењето ме натера да прочитам.
Кога видов Глумово се изнасмеав на глас по што ја фрлив во контејнер после еден пробан залак.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.493
Поени од реакции
28.914
Подобри се од конзервираниот шлајм од Глумово, кога купив прв пат не прочитав детали на конзервата, одвратноста и гадењето ме натера да прочитам.
Кога видов Глумово се изнасмеав на глас по што ја фрлив во контејнер после еден пробан залак.
И тоа сувомеснатите од скопските околни села со единствено мусли население се претерано сомнителни. Мие дупе со шише пелистерка , господ знае дали е халал да измие раце (под нокти сигурно има сусам од геврекот за доручек што го јадел) после тоа па фаќа од храната за преработка. Секако и да најдат нешто во агенција за храна и ветерина ќе им пушти газдата поткуп на инспекторите и се ќе заврши пак на полица во маркет.

Kajgana Shop

На врв Bottom