Ne, ovaa e nekoja stara oprema, so paneli od 200W, so alkalni baterii.Vakvo nesto.??
Mislam deka naskoro ke ima objava so celosna specifikacija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne, ovaa e nekoja stara oprema, so paneli od 200W, so alkalni baterii.Vakvo nesto.??
Objava od.? nekoj ke spodeli tuka ili.?Ne, ovaa e nekoja stara oprema, so paneli od 200W, so alkalni baterii.
Ne, ovaa e nekoja stara oprema, so paneli od 200W, so alkalni baterii.
Objava od.? nekoj ke spodeli tuka ili.?
Kolku što znam maksimum do sega najdobrite vadat 1500 W\m2 koga e sonceto pod optimalen agol i bez oblaci, istite pri nepovolni uslovi vadat i edvaj 50W\ m2....Објавава е од пред 17часа... така да не е стара како објава...Откриј популарни видеа | Facebook
Видео е место за заедничко уживање во видеата и емисиите. Гледај ги најновите видеоролни, откриј оригинални емисии и следи ги нашите омилени креатори.www.facebook.com
А опремата што се вградува може да е постара....она 200w панелине сумливо.... мислам веќе има панели од 800w+
Malce ne se razbravme... ali ok, muabetotmi bese za objava mislev nekoj tuka poupaten ke spodeli koi se podobri paneli/koi inverter koi gel baterii vo toj kontekst, inaku 2/3vakvi paneli za na vikendica bez golemi potrosuvaci ke si teraat rabota,Kolku što znam maksimum do sega najdobrite vadat 1500 W\m2 koga e sonceto pod optimalen agol i bez oblaci, istite pri nepovolni uslovi vadat i edvaj 50W\ m2....
Može kaj nas da se računa prosečno do 1Kw\m2 . Ako ovie nudat 200W e smeurija i đabe frleni pari. Bez efikasni paneli ne vleguvajte vo ovaa igra, mnogumina će doznaat na potežok način deka ne baš se rozovo, dali sonceto će zaebava dali vladata će te izdupi ili ESM......

50m2,so 3.5kw pa i ovaa najslaba na pazarot.. hm... koj znae mozebi... Ali ima slab izduv na turbo da ja rabotis 50m2 e golem prostor ti treba 18ka(5.5kw)za izborot/katastrofa ne znam ovie mozno e tcl ili aux da gi pravi...Бидејќи не можев да најдам тема за ладење, а не се разбирам во бела техника воопшто, сакав да ве прашам за мислење околу клими.
Ако може да ми дадете мислење за климава, дали би ги задоволила потребите за ладење на стан од 50 м2 или би ми предложиле нешто друго во рангот на оваа цена.
Збориме за климата од 3.5 kW.
Прегледај го приврзокот 338300
MDV e sestrinska firma na MIDEAБатковци некој искуство со MDV климиве оти претходно пишав никој не ми одговори.
За 2.5 се работи за греење во мали соби
Inaku denes stigna novata faktura od ebn.! So 3 dena od 07,mesec.... takov haos na 2 strani treba da si IT ekspert da razberes sto/kako.!vakvo nesto nemam videno do sega od nikoj operator...
seto mi lici na teska matematika... taka da
zaboravete na najeftino greejne
inaku fakturata e 2338mkd
Па и транспорт ќе треба да си платиш :/И сеа коа ќе ставиш фотопанели и ќе секаш да ја компензираш со ЕВН, ќе ти кажат цената на киловатот е 4,3484 џубриња.