Ova ne e inverter klima ured , tuku samo vnatresna edinica za vo multi split sistem , a nadvoresnata edinica za so 2 ili 3 vnatresni e okolu 60k + od midea ,gi ima vo setek.Mislenej za ovaa inverter klima?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ova ne e inverter klima ured , tuku samo vnatresna edinica za vo multi split sistem , a nadvoresnata edinica za so 2 ili 3 vnatresni e okolu 60k + od midea ,gi ima vo setek.Mislenej za ovaa inverter klima?
Kaj tebe ima nesto sto raboti saglam?Во право си за Пулар, 3-та година, од прв ден труе на ладење, многи бучна надворешна, работи како трактор. Кога стартува на греење го затресува зидот. Толку од Грее
Dali ovaa edinecna ke vrsi rabota(ladenje i greenje) za vo stan 60m2 ?Ova ne e inverter klima ured , tuku samo vnatresna edinica za vo multi split sistem , a nadvoresnata edinica za so 2 ili 3 vnatresni e okolu 60k + od midea ,gi ima vo setek.
Nemam iskustvo so konzolni i nemozam da kazam nisto , osven sto kaj drugar namesti gree 12ka konzolna vo kuka so pvc ,fasada bez izolacija, prizemje 20m2 i za greenje bese prezadovolen .Dali ovaa edinecna ke vrsi rabota(ladenje i greenje) za vo stan 60m2 ?
Spored tebe edna 16ka nema da bide dovolno ni minimum da postigne za 60m2 ? Sepak stanov e so izolacija i pvc...Nemam iskustvo so konzolni i nemozam da kazam nisto , osven sto kaj drugar namesti gree 12ka konzolna vo kuka so pvc ,fasada bez izolacija, prizemje 20m2 i za greenje bese prezadovolen .
A jas mozam da ti kazam od iskustvo tolkav prostor sekako ti treba najmalku dve inverter 12ki ,dali ke se poedinecni ili multi split so dve konzolni 12ki sto na kraj e poekonomicno ,potivko , ramnomerno rasporedeno greenje ladenje.
Ako odis varijanta so edna 24ka inverter ,mozebi ke se stoplis razladis no sekako neramnomerno, pogolema potrosuvacka zaradi pomala efikasnost pomal cop i zgora na se sekako bucno bidejki vnatresnata na niv najcesto odi od 600m3 pa nagore do 1000m3 sto i na najniska brzina e neprijatno bucno .
Mene koga mi pravea presmetka olomnani za stan od 60m2 korisen prostor za ladenje greenje no tuka realno 50 m2 od koi dnevna ,spalna i detska, i bese potrebno sekade da ima greenje predlogot za posebni bese 12ka dnevna 26m2, 9ki ili ako najdam 7ki za detska i spalna od po 12m2 . Ako odam so multi split mitsubishi electric togas edna ln35 edna ln 25 edna ap 20Spored tebe edna 16ka nema da bide dovolno ni minimum da postigne za 60m2 ? Sepak stanov e so izolacija i pvc...
Ако е добар распоредот и се постави на добра позиција ќе ти биде у најмал случај доволна.Spored tebe edna 16ka nema da bide dovolno ni minimum da postigne za 60m2 ? Sepak stanov e so izolacija i pvc...
Кој ти ја правел таа пресметка друже ако не е тајна?Mene koga mi pravea presmetka olomnani za stan od 60m2 korisen prostor za ladenje greenje no tuka realno 50 m2 od koi dnevna ,spalna i detska, i bese potrebno sekade da ima greenje predlogot za posebni bese 12ka dnevna 26m2, 9ki ili ako najdam 7ki za detska i spalna od po 12m2 . Ako odam so multi split mitsubishi electric togas edna ln35 edna ln 25 edna ap 20
Ova za nova gradba stan na 4ti na jugo istok cel den na sonce so fasada 10cm i termo blok 19cm.
A vo situacija ako sum sakal da ladam gream so otvoreni vrati togas najmalku 2 12ki so sto bi bilo izednaceno komforno tivko bez cuvstvo na provev bez optovaruvanje na klimite i povisok cop i vo zima retki defrosti i recisi nikogas da se sluci na dvata uredi defrost istovremeno .
A realno za greenje e najgolem problem defrost a kaj eden ured 18ka zaradi forsiranjeto ke se cesti neprijatni defrostite.
Нема ништо… цениве се отидени у пм!@најубав @PticaSelica 55.000ден за парапетна 2.5ка дај не заебавајте тава е лудост ајде очекував некоја цена 35К ама 55К е надвор од секоја логика, па може да замислам 18ка или 24ка ако ги има колку би коштале 200К. Ненормална работа, а во соба пошто е мала никако не ми иде на ум како би ставил ѕидна кога како и да ја вртиш ќе те удара воздухот ко промаја ама ако не смислам нешто до есен тоа е многу скапи овие нема нешто грее, вивакс, хисенсе парапетна докај 30К.
VakaАј и @tzlatko ќе го тагнам у муабетов…
Фуегото(што бај д веј одлично лади во пеколов) е високо само 25цм, а оти е над врата(а вратата е плус со праг) до таванот остануваат некои 35цм+-
Кај фуегото имам добри 5-6цм размак до таван, и одлично е!
Е сега ако земам тундра… не знам дали ќе одржам размак од мин 5цм оти и надоле немам многу место… добро ваљда 3-4цм ќе има да се уклопи фес!
Посебно за Злате е прашањево… како лади прво на пеколов(?), дали е бучна(?), лесно ли се отвара за чистење(?) капакот оди ли над неа(?) дисплејот дречи ли во темница да биде очи(?) и слично…
И што мислиш, ќе бидат ли доволни 5цм оти она само озгора усисава (фуегото и однапред плус, ама си имал стара клима знаеш колку попаметни биле тогаш)
Па што да не, ќе може ли и истите држачи и цевки да се искористат?
Se zavisi od potrebite , ako si doma so uste dve deca tinejgeri na koi im treba privatnost nikako ama nikako nemozi da se ladis grees so eden ured pa i najsovrsen na svet da e .Ако е добар распоредот и се постави на добра позиција ќе ти биде у најмал случај доволна.
Кој ти ја правел таа пресметка друже ако не е тајна?
Зашто јас со една фх35 мицубиши цела куќа ја гребев зимово (а зимото у Шведска и не беше така благо како у МКД) плус куќата е со стара дограма
Сега рикна и матичната на надворешната, едно големо срањеKaj tebe ima nesto sto raboti saglam?
Za moi licni potrebi jas klimata bi ja koristel samo vo ekstremni temperatura minusni ili visoki, toa kaj nas ti se dve nedeli zima dve nedeli leto zboram za zima pod nulata i leto nad 35C.Se zavisi od potrebite , ako si doma so uste dve deca tinejgeri na koi im treba privatnost nikako ama nikako nemozi da se ladis grees so eden ured pa i najsovrsen na svet da e .
I druga rabota e sto koga planiras primarno i edninstveno greenje bidejki nema odgak za da curis drva ,togas navistina treba sistemot da ima rezerva za kako sto velis ako ima nekoja ne tolku blaga zima.
@најубав @PticaSelica 55.000ден за парапетна 2.5ка дај не заебавајте тава е лудост ајде очекував некоја цена 35К ама 55К е надвор од секоја логика, па може да замислам 18ка или 24ка ако ги има колку би коштале 200К. Ненормална работа, а во соба пошто е мала никако не ми иде на ум како би ставил ѕидна кога како и да ја вртиш ќе те удара воздухот ко промаја ама ако не смислам нешто до есен тоа е многу скапи овие нема нешто грее, вивакс, хисенсе парапетна докај 30К.
Ај и @tzlatko ќе го тагнам у муабетов…
Фуегото(што бај д веј одлично лади во пеколов) е високо само 25цм, а оти е над врата(а вратата е плус со праг) до таванот остануваат некои 35цм+-
Кај фуегото имам добри 5-6цм размак до таван, и одлично е!
Е сега ако земам тундра… не знам дали ќе одржам размак од мин 5цм оти и надоле немам многу место… добро ваљда 3-4цм ќе има да се уклопи фес!
Посебно за Злате е прашањево… како лади прво на пеколов(?), дали е бучна(?), лесно ли се отвара за чистење(?) капакот оди ли над неа(?) дисплејот дречи ли во темница да биде очи(?) и слично…
И што мислиш, ќе бидат ли доволни 5цм оти она само озгора усисава (фуегото и однапред плус, ама си имал стара клима знаеш колку попаметни биле тогаш)
Па што да не, ќе може ли и истите држачи и цевки да се искористат?
Nikade ne spomnav odzak, klimata mi e primarno i edinstveno greenje (ok ne e edinstveno ima i panelki vo sobite koi se iskluceni i ne se koristat)Se zavisi od potrebite , ako si doma so uste dve deca tinejgeri na koi im treba privatnost nikako ama nikako nemozi da se ladis grees so eden ured pa i najsovrsen na svet da e .
I druga rabota e sto koga planiras primarno i edninstveno greenje bidejki nema odgak za da curis drva ,togas navistina treba sistemot da ima rezerva za kako sto velis ako ima nekoja ne tolku blaga zima.
Nikogas ne otvoriv da vidam koja klima ja imas porano staveno i ti ja sporeduvaat ama i toa ne e vazno, ona sto e bitno e kolku imas toplotni zagubi na prostorot sto sakas da go ladis/grees i kolku e mokta na klimata koja ke ja zemes (posebno gledaj ja mokta . So ogled na toa sto pisa deka imas dosta solidna izolacija na stanot (plus e stan ne si od site strani izlozen na studovi) klima bi trebalo da ti e optimalno resenie.Za moi licni potrebi jas klimata bi ja koristel samo vo ekstremni temperatura minusni ili visoki, toa kaj nas ti se dve nedeli zima dve nedeli leto zboram za zima pod nulata i leto nad 35C.