Црн список на анти-државни бизнис елементи во Македонија

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Puno, ne znam zosto te povreduva tolku ova.
Jas imam nekoi ideali i ziveam po niv.
Na primer so godini ne jadam meso bidejki mislam deka toa ne e vo red.
Isto kako sho nekolku godini vnimavam proizvodite sho ke gi kupam da bidat od makedonci, bidejki, ete sakam mojot narod da ima finansiska dobivka.
Sto e losho vo toa da sakam mojot narod da bide pobogat?
Веганка и нацистка, now i can die in peace...

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.263
Поени од реакции
9.045
За Европскиот пуњо треба да е лесно, за класичниот шиптаp не е лесно.
Европскиот пуњо во странство се декларира како македонец а не како љоптар. Затоа на секој шо ќе му кажам дека сум македонец ме прашуе за ислам.

Никаде не се гордеат со љоптарството! Само во северџанија продаваат муда за бубрези.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Овие фирми што ги редат овде се редаат затоа што се албански, не заради нешто друго.
Вие не можете да искачате од племенскиот менталитет, албанците барем не глумат.
Мене нема сила што ме спречува да пијам ракија.
Стабилна држава не се гради со бојкотирање на производи кои се произведуваат во истата држава.
И уште нешто, албанците или се нецивилизирано племе, или ја водат државата и контролираат све, не може и двете.
Не се редат само албански туку и македонски, т.е се што прави штета на таа држава.

Кај гледаш племенски менталитет на Македонска страна? Па ние да бевме племенски организирани ваша партија немаше никогаш да влезе во влада, ќе имавме по 90 пратеници на една страна.
Друга работа и со партиите, ете од нашите партии има една мешовита (СДСМ), целиот олош од државата го собравме таму. Каде сте виделе во вашите партии други граѓани освен шиптаpи?

Те спречува и те како, денес да те видат како пиеш ќе ти свртат грб цело племе, а ако едно нешто сте паметни тоа е држење до племето. Си знаеш ти дека овца што се дели од стадото ја јаде волкот, затоа ни на крај памет пред твоите нема да се напиеш ни ракија, а нема да замезеш ни свинско.

Стабилна држава се гради со заушка на секој што нема да ја почитува таа држава.

За крај, нецивилизираното племе е само алатка за продавање на дрога и финансирање на матните амерички агенции, ниту држава водите, ниту држава имате. Малку да зачкрипат работите таму (а чкрипат и те како, за 20 години нема да бидат ни втора светска сила), ќе правиме муабет кога сте воделе држава, и како ќе поминете тогаш ;)

Европскиот пуњо во странство се декларира како македонец а не како љоптар. Затоа на секој шо ќе му кажам дека сум македонец ме прашуе за ислам.

Никаде не се гордеат со љоптарството! Само во северџанија продаваат муда за бубрези.
И јас сум го приметил ова надвор од мкд, е јбг таму племе што се радува на оружје и криминал завршува во затвор, ни метла нема да добијат ако ги намирисаат каква стока се.
Автоматски споено мислење:

Зошто ти извадил пиштол? Ден пред тоа зошто фрлавте камења натаму? Зошто провоциравте безпотребно?
Сите овие фирми што ги редивте ви извадиле пиштоли?
Зошто се лажете жив ви све? Толку ли немате мадиња еве како цитро што вика, ве мразиме и тоа е тоа...

Нацистите се оделиле од другите злосторници на човештвото токму заради гасните комори, гасните комори ви се дел за искажување обожавање во спортски настани. Малце контрадикторно за питом народ кој на мравка ме гази а и ги мрази нацистите.
Вие браните убијци, убиецот на Алмир(има видео снимка), тие од Гостивар (сам признава), Јохан (осуден за военозлосторство) и ред други случаеви кога слепо ги браните вашите.
Автоматски споено мислење:

И нацистите вака по подруми почнаа да планираат превентиви против злите евреи кои им ја уништуваа земјата.
Овие фирми финансираат кампањи на вашите партии, а тие 90% се направени од екс команданти на УЧК, што значи финансираат терористи.
Да не правиме муабет што најголем дел од дрогата во државата оди преку ваши ликови и 103.2% овие партии имаат некаква замешаност во нив.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Sto e losho vo toa da sakam mojot narod da bide pobogat?
Aлбанците тоа го прават задолжително, со децении веќе.
Отиди на пазар и кажи дали ќе видиш Албанец да купува од каур продавач. Ние тоа го гледаме со децении, а сепак ако и каурите почнат така да прават, тоа не чини.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.499
Поени од реакции
28.935

" Македеонски државјанин со огнено оружје застрела 50 луѓе во центарот на Виена " , " Македонски државјанин фатен во германија со 200 тона кокаин ",
" Македонски државјани уапсени во Белгија со нелегално автоматско оружје и експлозиви " , " Макеоднски државјани уапсени во Шведска поради поврзаност со Ал Каеда и Исламска Држава ".

* не ја почитуваат Македонија како нивна држава а користат македонски пасоши

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.754
Поени од реакции
4.242
Aлбанците тоа го прават задолжително, со децении веќе.
Отиди на пазар и кажи дали ќе видиш Албанец да купува од каур продавач. Ние тоа го гледаме со децении, а сепак ако и каурите почнат така да прават, тоа не чини.
Не само тоа туку и различни цени имаат за Македонци а различни за Албанци, евидентно е тоа ако отидеш на бит пазар на пр за роба каде што нема истакнато цена

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Screenshot_20220711-203109_Chrome.jpg

Од фирмата Медалјон.

Screenshot_20220711-203158_Chrome.jpg

Е сега за оваа не знам дали фирмата е Растит, Произ или и двете заедно ама памтете ги овие два клучни зборови.

Screenshot_20220711-203214_Chrome.jpg

Муздрово, Инахос.

Screenshot_20220711-203241_Chrome.jpg

Колиос, Фета.

Screenshot_20220711-203328_Chrome.jpg

Олимпус (фирма).

Еве и неколку грчки производи кои за жал се продаваат тука (забележани во Веро маркетите). Ете доказ дека не се само албанските фирми на овој црн список, таман работа. Не сакаме Пуно да се чувствува дискриминиран :icon_mrgr:.

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.806
Поени од реакции
6.244
Jas ne ja razbiram poentata za "grcki" proizvodi?
Celo Vero e Grcka kompanija.
Po poslednata analiza ostvaruva najgolema dobivka (znaci ima najskapi ceni I uslovi) od site marketi vo MK. Istovremeno, vrabotenite vo Vero imaat najmala prosecna plata vo sporedba so 7 najgolemi lanci marketi vo MK. I edno vreme, za da ne plaka danok vo MK, ja vadese dobivkata preku fiktivni fakturi za konsultanski uslugi od Grcki firmi.

Ako odite po taa logika treba da se bojkotiraat komplet marketite Vero (Grcka), Ramstor (Turci), Kiper, (povzani so Dui), Kitgo, Tera (Nov gazda od Kosovo)....

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Jas ne ja razbiram poentata za "grcki" proizvodi?
Celo Vero e Grcka kompanija.
Po poslednata analiza ostvaruva najgolema dobivka (znaci ima najskapi ceni I uslovi) od site marketi vo MK. Istovremeno, vrabotenite vo Vero imaat najmala prosecna plata vo sporedba so 7 najgolemi lanci marketi vo MK. I edno vreme, za da ne plaka danok vo MK, ja vadese dobivkata preku fiktivni fakturi za konsultanski uslugi od Grcki firmi.

Ako odite po taa logika treba da se bojkotiraat komplet marketite Vero (Grcka), Ramstor (Turci), Kiper, (povzani so Dui), Kitgo, Tera (Nov gazda od Kosovo)....
Најубаво така, а и онака Веро и Рамстор се скапџии и ќе те одерат со цените. Ставени на список.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.806
Поени од реакции
6.244
Pa sega, ne e se taka crno/belo...

Ovie firmi ne mozes direktno da kazes deka se anti drzavni (kako sto e temata)... Rabotat kolku tolku soglasno MK propisi, vrabotuvaat makedonski gragani, plakaat kolku tolku danok...

Ako bas zborime da ima MK pogolem interest, togas izbegnuvajte firmi sto imaat sopstvenik stranec (ja vadat dobivkata vo maticni zemji) I forsirajte MK marketi (Kam, Stokomak, Reptil, Zur...) za koi pretpostavuvame deka parite ke I'm ostanat vo MK i povtorno ke gi investiraat tuka.

I uste povazno, kupuvajte MK proizvod, namesto uvozni. Taka dodadenata vrednost na sekoj proizvod ostanuva vo MK, se otvaraat novi raboti mesta , se polni drzavna kasa preku danoci , pridonesi I sl.

Kajgana Shop

На врв Bottom