Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога после 15 години уште некој неможе да си поверува како членовите на ФА плаќале влез на секоја утакмица, го купувале секој реквизит колку што чинел, плаќале гостовања во МКД по 300-400 денари за автобус и слично, по тоа ќе видиш до кај ние е тифо сцената сега. После 10-15 години место понапред да се групите отидени, они се чудат и неможат да поверуваат како некој живеел и навивал од срце и душа за клубот. Па уште екс воџи сега биле вработени во државни институции, а што има врска тоа сега кој како е вработен кога веќе не иде на трибина повеќе од 6-7 години. Кога биле воџи не биле вработени туку дел од нив завршија во затвор ради војната со Ивица/власт.
Излезе целиот муабет од контекст, никој не оспорува тоа дека членови плакале 300-400 денари за автобус или дека купувале реквизити со сопствени пари. Прасањето ми е дали тие пари се доволни за групата да функционира така како што функционираше во тоа време? Не ми одговарај мене сами на себе одговорете си. И за ова со "екс воџите" работните позиции во општината во клубот ги добија на конкурс? Аплицираа со CV па ги примија? Зашто на пример не се кажува колку пати тој Ивица што го плукате доагал лично од станица и вадел ваши членови колку пати е помагана големата ФАМИЛИЈА со парички од страна и колку опмени добија тие екс воџи пред да се случи тоа што се случи. Секој аеродромец бар еднаш неделно треба да оди да му пали свека на Ивица за секој успех на МЗТ, да не беше ке видевте и јадран и курац ке се чекаше уште првата титула во Аеродром. Читам погоре пишува тој еден у смисол демек хах кајгана форум као со потсмев, друже слободно напушти незнам и што си пуштил да пишуваш тука искочи у мало соберете се и зборете како сте биле најјаки на светов. Без целно е сега докажувањето тука кој колку и што направил, кој што сака може да каже ФАКТ е дека до тогаш немавме видено такви кореографии песни мелодиии. Знам луге што одеа тогаш во сала не за МЗТ да го гледаат туку да видат што ново ке има на трибина. Тогашното ФА беше револуција во навивањето во Македонија, тоа ке го потрвди секој кој е реален и објективен. Ама вие ја ебавте сеа работата, ова што пишувате ке броеле години со Чкембари, па во самиот документарец зборува еден дечко дека пред 2008 2009 ФА се организирале само за дербиња на другите текми немало ни знаме се одело така немало ни некое навивање само скандирање ( ако некој не верува во ова ке најдам епизодата и ке закачам линк). Капа до под за све што сте направиле ама доста веќе толку величење, малку осет не сте Делије Север.

Последно уредено:
Излезе целиот муабет од контекст, никој не оспорува тоа дека членови плакале 300-400 денари за автобус или дека купувале реквизити со сопствени пари. Прасањето ми е дали тие пари се доволни за групата да функционира така како што функционираше во тоа време? Не ми одговарај мене сами на себе одговорете си. И за ова со "екс воџите" работните позиции во општината во клубот ги добија на конкурс? Аплицираа со CV па ги примија? Зашто на пример не се кажува колку пати тој Ивица што го плукате доагал лично од станица и вадел ваши членови колку пати е помагана големата ФАМИЛИЈА со парички од страна и колку опмени добија тие екс воџи пред да се случи тоа што се случи. Секој аеродромец бар еднаш неделно треба да оди да му пали свека на Ивица за секој успех на МЗТ, да не беше ке видевте и јадран и курац ке се чекаше уште првата титула во Аеродром. Читам погоре пишува тој еден у смисол демек хах кајгана форум као со потсмев, друже слободно напушти незнам и што си пуштил да пишуваш тука искочи у мало соберете се и зборете како сте биле најјаки на светов. Без целно е сега докажувањето тука кој колку и што направил, кој што сака може да каже ФАКТ е дека до тогаш немавме видено такви кореографии песни мелодиии. Знам луге што одеа тогаш во сала не за МЗТ да го гледаат туку да видат што ново ке има на трибина. Тогашното ФА беше револуција во навивањето во Македонија, тоа ке го потрвди секој кој е реален и објективен. Ама вие ја ебавте сеа работата, ова што пишувате ке броеле години со Чкембари во самиот документарец зборува еден дечко дека пред 2008 2009 ФА се организирале само за дербиња на другите текми немало ни знаме се одело така немало ни некое навивање само скандирање ( ако некој не верува во ова ке најдам епизодата и ке закачам линк). Капа до под за све што сте направиле ама доста веќе толку величење, малку осет не сте Делије Север.
Кога ќе продадеш 600 маици за 400 денари и имаш околу 2500е ќар и си платиш 300-400 денари за гостовање до Кавадарци пример незнам што прашуваш дали стигало. Имало моменти каде ФА имаа и свој личен адвокат од тоа самофинасирање и се плаќало и казни и слично на видни членови. Ти даде управата 500 карти и ти место да ги дадеш гратис како што се правеше тоа време во другите групи, ги продаваш на своите членови по 100 денари и имаш 50 000 денари со кои пола пари се помагал тимот, а со другите се плаќала разликата за гостовање ако била потребна некогаш.
Тоа време автобус да изнајмиш беше 1 евро-1 километар. Така да за 200/250е се договараше автобус за гостовање. Кога ќе поделиш 200е на 50 луѓе ти искача 250 денари. Поздрав и ти кажав не ме цитирај веќе мене, не ми се влага во дискусија со тебе затоа што материјата навивање ти е рекла казала муабети од некој што си слушнал, а во принцип ништо не знаеш.

Излезе целиот муабет од контекст, никој не оспорува тоа дека членови плакале 300-400 денари за автобус или дека купувале реквизити со сопствени пари. Прасањето ми е дали тие пари се доволни за групата да функционира така како што функционираше во тоа време? Не ми одговарај мене сами на себе одговорете си. И за ова со "екс воџите" работните позиции во општината во клубот ги добија на конкурс? Аплицираа со CV па ги примија? Зашто на пример не се кажува колку пати тој Ивица што го плукате доагал лично од станица и вадел ваши членови колку пати е помагана големата ФАМИЛИЈА со парички од страна и колку опмени добија тие екс воџи пред да се случи тоа што се случи. Секој аеродромец бар еднаш неделно треба да оди да му пали свека на Ивица за секој успех на МЗТ, да не беше ке видевте и јадран и курац ке се чекаше уште првата титула во Аеродром. Читам погоре пишува тој еден у смисол демек хах кајгана форум као со потсмев, друже слободно напушти незнам и што си пуштил да пишуваш тука искочи у мало соберете се и зборете како сте биле најјаки на светов. Без целно е сега докажувањето тука кој колку и што направил, кој што сака може да каже ФАКТ е дека до тогаш немавме видено такви кореографии песни мелодиии. Знам луге што одеа тогаш во сала не за МЗТ да го гледаат туку да видат што ново ке има на трибина. Тогашното ФА беше револуција во навивањето во Македонија, тоа ке го потрвди секој кој е реален и објективен. Ама вие ја ебавте сеа работата, ова што пишувате ке броеле години со Чкембари во самиот документарец зборува еден дечко дека пред 2008 2009 ФА се организирале само за дербиња на другите текми немало ни знаме се одело така немало ни некое навивање само скандирање ( ако некој не верува во ова ке најдам епизодата и ке закачам линк). Капа до под за све што сте направиле ама доста веќе толку величење, малку осет не сте Делије Север.
Другар морам да ти реплицирам иако ова треба да го направи некој друг од постарите пошо има профили креирани и уште активни од пред 10 и повеќе години.Цело време само некого или некоја група напаѓаш,се нешто ти смета, се само си ти најпаметен дај малце намали со пишење.Форумов е да се објавуваат извештаи да се слушне од постарите некоја критика и пофалба па и некоја случка..
Дури и јас само читав по форумов ама од шо пишиш само глупости почнав и да ти реплицирам

Другар морам да ти реплицирам иако ова треба да го направи некој друг од постарите пошо има профили креирани и уште активни од пред 10 и повеќе години.Цело време само некого или некоја група напаѓаш,се нешто ти смета, се само си ти најпаметен.Форумов е да се објавуваат извештаи да се слушне од постарите некоја критика и пофалба па и некоја случка..
Воопшто не напагам само сум реален, ако е добро ке пофалиш ако е лошо ке критикуваш. Бев само реален се ова што кажав ни го измислив ниту сум го слуснал се ова пишува во книгите нивни каде се многу по искрени заразлика од документарецов, ваљда форумов е за да ги споредиме нашите мислења и да бидеме објективни а не да се лажеме и да го браниме своето иако не сме у право. Ни сум најпаметен ниту пак ми смета нешто како што кажав го кажувам само моето мислење и пишувам факти.

Кога ќе продадеш 600 маици за 400 денари и имаш околу 2500е ќар и си платиш 300-400 денари за гостовање до Кавадарци пример незнам што прашуваш дали стигало. Имало моменти каде ФА имаа и свој личен адвокат од тоа самофинасирање и се плаќало и казни и слично на видни членови. Ти даде управата 500 карти и ти место да ги дадеш гратис како што се правеше тоа време во другите групи, ги продаваш на своите членови по 100 денари и имаш 50 000 денари со кои пола пари се помагал тимот, а со другите се плаќала разликата за гостовање ако била потребна некогаш.
Тоа време автобус да изнајмиш беше 1 евро-1 километар. Така да за 200/250е се договараше автобус за гостовање. Кога ќе поделиш 200е на 50 луѓе ти искача 250 денари. Поздрав и ти кажав не ме цитирај веќе мене, не ми се влага во дискусија со тебе затоа што материјата навивање ти е рекла казала муабети од некој што си слушнал, а во принцип ништо не знаеш.
Друже ти реплицирам да не се срамиш ни самиот себе ни ФА , имат многу напраено срамота ликој како тебе да ја срамат групата. Затоа во тоа време на членовите на ФА му беше ЗАБРАНЕТО да користат форум и никој немаше тука од ФА до некаде ‘16 или ‘17 кога почна ти да пишиш се во врска со ФА ама не како нивни член туку како симпатизер од Охрид кој живеј во Аеродром кој никогаш не бил член на ФА , овие се твој зборој од пред 5,6 години , не сме амеби овде се знајме горе долу сите.

Друже ти реплицирам да не се срамиш ни самиот себе ни ФА , имат многу напраено срамота ликој како тебе да ја срамат групата. Затоа во тоа време на членовите на ФА му беше ЗАБРАНЕТО да користат форум и никој немаше тука од ФА до некаде ‘16 или ‘17 кога почна ти да пишиш се во врска со ФА ама не како нивни член туку како симпатизер од Охрид кој живеј во Аеродром кој никогаш не бил член на ФА , овие се твој зборој од пред 5,6 години , не сме амеби овде се знајме горе долу сите.
Друже јас сум 10+ години на форумов.
Може да бидам и марсовец, ама пред фактите и боговите молчат. Ти сериозно мислиш дека сум од ОХ, а знам све за ск тифо сцената? :) Пред некое време и Велешанец ме направија :))

Друже јас сум 10+ години на форумов.
Може да бидам и марсовец, ама пред фактите и боговите молчат. Ти сериозно мислиш дека сум од ОХ, а знам све за ск тифо сцената? :) Пред некое време и Велешанец ме направија :))
Времево што го трошите да се докажете на форум да го посветевте да ги подучите нешто младите немаше да сте таму кај што сте.

Една работа треба да разберат сите навивачки групи во Македонија:

Самофинасирање не е кога клубот ќе ти даде карти, ти ќе ги продадеш на своите членови,а парите ќе останат во групата.

Една работа треба да разберат сите навивачки групи во Македонија:

Самофинасирање не е кога клубот ќе ти даде карти, ти ќе ги продадеш на своите членови,а парите ќе останат во групата.
А кога ќе платиш сам гостување што е? Или продаваш реквизити? :) тоа беше само еден дел, од таму најмалце иделе средства. Инаку и тоа е дел од самофинансирање затоа што карите место да ги дадат гага како што влагале сите групи порано, овие решиле да ги продаваат за да го помогнат клубот.
Автоматски споено мислење:

Времево што го трошите да се докажете на форум да го посветевте да ги подучите нешто младите немаше да сте таму кај што сте.
Абе пркнавте една сезона и сега ќе кажувате кој кај е :)))
Јас нема што да подучувам, моето на трибина завршило, ми беше мерак првата во Битола да гостувам затоа што не сум бил никогаш и толку е се исполни и тоа :)

Пишуваа луѓе од ФА на форумов и во тие години 2009-2015/16, не мислам дека им беше забрането. Некои од нив и до ден денес се присутни овде само под други јузери, дури и некои од дечките што зборуваат во документарецот беа поприлично активни на форумов во тој период.

Последно уредено:
А кога ќе платиш сам гостување што е? Или продаваш реквизити? :) тоа беше само еден дел, од таму најмалце иделе средства. Инаку и тоа е дел од самофинансирање затоа што карите место да ги дадат гага како што влагале сите групи порано, овие решиле да ги продаваат за да го помогнат клубот.

Јас нема што да подучувам, моето на трибина завршило, ми беше мерак првата во Битола да гостувам затоа што не сум бил никогаш и толку е се исполни и тоа :)
Па што бараш на форумов ако завршило твоето на трибина?

Аеродромското заедништво и на и вон трибината е тешко објаснив феномен, и ти полноглавецу чие место во општеството е се уште непронајдено никогаш нема да сфатиш.
Сакав да прашам неколку страни поназад кога ги видов сликите од моменталните фемили, ама дали се има сменето нешто тука. Бар Аеродром од секад важел како населба со добар малски живот, стари и млади. А сепак децана ми делуваат како тотално отсечени :toe:

:rolleyes::pos:Screenshot_20220615_012135_com.huawei.browser_edit_152671924654987.jpg
Давај им пак подршка , нека те плукаат сега ахахахахахха
ова е само шала
@Goran Bt

edna? i nie kako i sekoja grupa imame podemi i padovi, samo sto za razlika od vas i mnogu drugi od naseto postoenje imame mnogu poveke dobri od losi sezoni.... a megjudrugoto uste sledna sezona komiti da idat bojkot ovaa sezona napravija poveke od vas otkako se vrativte od bojkotot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom