Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
417
Поени од реакции
792
Сдс си го направи гробот од кога направи коалиција со Дуи.Со судските процеси си немаат завршено ни 10% од тоа што се очекуваше, а тоа е поради тоа што 30 посто од вработени во анб се под контрола на Вмро.Од 2017 до 2021, требаше да има во судските процеси околу 6000 материјални докази, но во тие 4 години само 1000 материјални докази се вртеа во судењата.Требаше минимум 3000 докази да се изададат, но врз судиите имаше пресинг од дезертери на анб.Потоа обезбедувањето на Груевски збореше како од службава кои се поврзани со кадри на Вмро наредиле да Јанакиески биде префлен во соба и ставија 2 чувари, бидејки имало некој што сака да го избоде со нож хаха..
Потоа и имаше опомена за еден адвокат кој рече на случајот "Титаник" дека судијката 2 дена пред судењето добила порака дека ке и ја запалат колата и куката во родниот град ако постапи со издавање на повеке докази.

Последно уредено:
Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Сдс си го направи гробот од кога направи коалиција со Дуи.Со судските процеси си немаат завршено ни 10% од тоа што се очекуваше, а тоа е поради тоа што 30 посто од вработени во Дбк и Анб се под контрола на Вмро.Од 2017 до 2021, требаше да има во судските процеси околу 6000 материјални докази, но во тие 4 години само 1000 материјални докази се вртеа во судењата.Требаше минимум 3000 докази да се изададат, но врз судиите имаше пресинг од дезертери на Анб.Потоа обезбедувањето на Груевски збореше како од службава кои се поврзани со кадри на Вмро наредиле да Јанакиески биде префлен во соба и ставија 2 чувари, бидејки имало некој што сака да го избоде со нож хаха..
Потоа и имаше опомена за еден адвокат кој рече на случајот "Титаник" дека судијката 2 дена пред судењето добила порака дека ке и ја запалат колата и куката во родниот град ако постапи со издавање на повеке докази.
дбк и анб?
или си дезориентиран или имаме паралелни структури?
небитно пишувај секое инфо што ќе го добиеш

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
417
Поени од реакции
792
дбк и анб?
или си дезориентиран или имаме паралелни структури?
небитно пишувај секое инфо што ќе го добиеш
Токму така, паралелни структури :)

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Рекетарска агенција плаче дека била рекетирана пошто градоначалници на ДПМНЕ добиле насоки никој да не соработува со нив, кутрите профит губеле така. Уште ова го немавме видено во Севернава. :pos:
Во текстот пишува дека барале пари во плико и се заканувале Вмро дека кога ќе дојдат на власт ќе...
А за другото се слагам и со другиот член што ме цитираше.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.659
Поени од реакции
22.402
Надевајте се вие само на подобри времиња под ДПМНЕ.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Па нели лидерите од балканот се собраа, мајка бара Ахмети таму. Овој нашиов без браќата не смее до вц да иде.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.206
Поени од реакции
12.160
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
41.372
Халал вера Али, порано албанците во Зајас беа приморани од каурите говната да им пливаат покрај нивните куќи, денеска тие се СЛОБОДНИ покрај нивните куќи да пливаат говна!
Смрдлива некако слободава. :icon_lol:

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.272
Поени од реакции
5.532
„Мудро„ зборуе чоеков, не џабе е незаменлив...дури и кај „другата националност„ тешко се наоѓаат ваквија мислечки горостаси...
Автоматски споено мислење:

@Morbio Inferiore

Уште од раните 90ти, има една одредена група кај Македонците позната како комуњара или по ново бањато граџанство, кои биле против осамостојување, секогаш биле за Југославија и гледале скептично кон создавање на самостојна држава. Секогаш се служеле со речениците ова ли е држава?, Ебате државата и слично. Белград им бил во срцето и секогаш со восхит збореле за тој град. Сите нив од секогаш ги интересирало само парите и ништо друго, за пари ќе се пише што било, како ќе му се каже така ќе игра и не му е гајле него за некакви си Македонски национални интереси.

Тие истите, во 2001ва си ги проаѓале деновите по кафичи и кафана со изговор за кого да се борам, додека многу Македонци гинеа од заседите на ДУИ.

2004та им било гајле за територијална респределба и како тоа ќе се одрази врз Македонците во иднина, не гледаат подалеку од носот.

Тоа бањато граџанство ни се влече веќе 30 години, остави потомство, и расне нови генерации на истиот начин на кој нив ги учеле. Изреката ебате државата им е врежана у крвта и си се пренесува со генерации, они не ги воспитуваат децата да си го сакаат, поштуваат, да се борат и да го чуваат своето. Они се сметаат за избраните да ја водат државата, дека тоа е нивно наследство од дедовците кое треба да го продолжат, и затоа толку плачат кога власта не е во нивни раце, а кога се на врвот им се гледа ароганцијата и дрскоста.

Он тоа бањато граџанство ти не можеш да очекуваш некаква национална свест, борба или дека ќе постапат на правилниот начин кога нив во паметот им е само власт и пари.
Еден лик од нашиот северен сУсед, таа сорта од „граџанство„ ја именува како „Децата на комунизмот„, кои све мењаат, освен својот ментален склоп.

Последно уредено:
Член од
28 септември 2014
Мислења
1.108
Поени од реакции
1.695
Во текстот пишува дека барале пари во плико и се заканувале Вмро дека кога ќе дојдат на власт ќе...
А за другото се слагам и со другиот член што ме цитираше.
и ја можам што сакам да напишам/кажам тоа не го прави вистина/точно

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Надевајте се вие само на подобри времиња под ДПМНЕ.
Барем немаше продавање на све македонско за време на ДПМНЕ. Сега ем си продаден, ем си под режим, ем си северно граѓанин од втор ред.

Да не се лажеме, полошо никогаш не било.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.442
Поени од реакции
5.492
Беше.
'91-'98 кога имавме 40% невработеност. Држава без пари и една шака новопечени олигарси кои изникнаа од структурите на бивша СКМ, по тогашно ново СДСМ.
Сега имаме малу реприза.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.659
Поени од реакции
22.402
Барем немаше продавање на све македонско за време на ДПМНЕ. Сега ем си продаден, ем си под режим, ем си северно граѓанин од втор ред.

Tocno poloso nikogas ne bilo. Sekoja vlada se poloso i poloso. Pisav ja, Komunjarive se najgolemo zlo vo Makedonija a laznive patrioti se direktno zad niv. DUI se nadvor od konkurencija na start se protiv sve Makedonsko. Tuku posle 30 godini uste mnogu ne se naucija deka treba da se probije duopolot SDS-DPMNE ako saka drzavata da ima nekoja idnina. Inace ne gledam deka DPMNE bese mnogu aktivna vo sprecuvanje na nestava, vo koma se. Posleden pat koga povikaa na protest bese koga ja poskapija strujata. Sve e pod kontrola.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.774
Поени од реакции
8.037
Tocno poloso nikogas ne bilo. Sekoja vlada se poloso i poloso. Pisav ja, Komunjarive se najgolemo zlo vo Makedonija a laznive patrioti se direktno zad niv. DUI se nadvor od konkurencija na start se protiv sve Makedonsko. Tuku posle 30 godini uste mnogu ne se naucija deka treba da se probije duopolot SDS-DPMNE ako saka drzavata da ima nekoja idnina. Inace ne gledam deka DPMNE bese mnogu aktivna vo sprecuvanje na nestava, vo koma se. Posleden pat koga povikaa na protest bese koga ja poskapija strujata. Sve e pod kontrola.
Па тоа беше и целта, затоа не повикаа на протест. Требаше тие да го менуваат името и све македонско ама очигледно немаа храброст или целосна поддршка и затоа беа тргнати од власт. Ги донесоа леките мажишта.

Па веќе се оди на тоа, трета опција. Левица, полека народот се свртува кон нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom