Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Интересна ранодм реклама ми излезе на ФБ поради 100000 заследени националистички, пролајф, антиимигрантски... групи.
Погодете во која боја на виножитото припаѓа @Shakespear или почекајте тој самиот да ни каже.
Инаку ова е целосното име на движењето " Западни Вредности".. барем за сега.
101945626_1544229115758356_4508695554527592448_n.jpg
Јас мислам дека е во групата Тешка Педерчина

Sega ke se fakjame za tocki i zapirki da dokazes nekoja poenta. Znaes koj i koga go pravi toa neli?
Ti mi napisa deka pozloben post nemas procitano radi toa i toa. Najcovecki te prasav kade toa go procita vo mojot post, nastrana tocki, zapirki, odvoeno ili zaedno, mala ili golema bukva. Sigurno ne gi pomesa posakuvam i prifatam. Ne e niti tocka, ni zapirka pa ajde propust. Dva razlicni zbora se so sosem razlicno znacenje.
Toa mene me interesira, kako dojde do toj zaklucok pa da mi go klasificiras postot kako najzloben sto go imas procitano.
P.s jas diskutiram, ti mi brises postovi koi ocigledno ili ne gi docituvas ili ne gi sfakjas dadicke ;) .
Па самото тоа про викаш дека ќе имаш трауми од таквото дете го прави постот злобен. А прашање дп тебе, кој тоа вика дека аутистичните се аномалија а не ние? :)

и не се фатив за точка туку за граматичка грешка од член што ми вика дека не знам македонски ;)

А сега ај малку да олабавиме и да збориме зошто мажите се против оедери ама никако да зуцнат против лезбејќи хахаха

Па самото тоа про викаш дека ќе имаш трауми од таквото дете го прави постот злобен. А прашање дп тебе, кој тоа вика дека аутистичните се аномалија а не ние? :)

и не се фатив за точка туку за граматичка грешка од член што ми вика дека не знам македонски ;)

А сега ај малку да олабавиме и да збориме зошто мажите се против оедери ама никако да зуцнат против лезбејќи хахаха
Zatoa sto ke imas , ete zatoa. Ne e toa zlobnost tuku fakt. Ili ti ne mislis taka? Spored tebe isto e da vospituvas i rastis zdravo ,pravo ,normalno dete so dete koe ajde da recam ne e zdravo i potrebno mu e 24 casovno vnimanie i posvetenost. I taka cel zivot. Mislam toa e bezpredmetno da se diskutira voopsto, za razlikata pomegju ednoto i drugoto.

Zatoa sto nie sme apsolutno mnozinstvo, tie se isklucok, toa vika deka tie se anomalija a ne nie. Isto kako da recis deka albino dete ne e anomalija tuku site ostanati 7 milijardi se. Ili vo slucajot so pederite posto takva e temata, da tvrdis deka tie imaat normalna seksualna orientacija a ostanata populacija na planetata e anomalija. Ne ti izgleda toa malce vaka glupicko i bezveze ?

Cim ne pravis razlika pomegju posakuvam i prifakjam, sto ocekuvas drugo da si pomislam :cautious:

Oti mislis deka e nekoj protiv pederite ili lezbejkite( ima i takvi ,ne velam ne no nivniot broj e minoren). Najgolemiot broj nema nisto protiv niv, ne sakaat da se zatvoraat, tepaat itn itn, neka si se ebavaat koj gi brani, no se protiv dodeluvanja na specijalni prava i beneficii na lica samo radi nivnata nenormalna seksualna orientacija, ili vo najmala raka da gi ispovetuvaat so ostatokot na normalnata populacija, a ne onamu kade im e mestoto, so ostanatite seksualni devijacii.
I koj rece deka nikoj ne zucnuva protiv lezbejkite, od kade takvo mislenje? Prodefiliraja tuka eden kup lezbejki i ostanati seksualni abnormalnosti, isto si vrvat kako i pederite. Ne pravime tuka polova diskriminacija. Se e toa so fabricka greska :toe:.

Ај вака прво да ти објаснам троа попросто дека не посакувам никакво дете, во смисол какво ќе дојде такво ќе го прифатам. Ме сфати сега? Значи не посакувам стрејт, геј, плаво, црно, албино или со еден куп меланин :)

одеднаш некако добив осеќај дека не си против хомосексуалците или грешка сум? Ако не сум, зоштодискутираме кога ни јас не сум :)

Сѐ што е различно и во мал број не го гледам како аномалија. Дали еве ти ќе си аномалија ако си суперинтелигентен?
Него одам да ги пњтам доле кучињата и се читаме утре :love:

вака прво да ти објаснам троа попросто дека не посакувам никакво дете, во смисол какво ќе дојде такво ќе го прифатам. Ме сфати сега?
Toa e laga, najobicna laga i nisto povekje. Ti ni sama ne veruvas vo toa makar i potsvesno ne pak nekoj drug da ubedis vo toa. Sekoja idna majka neznam kolku pati ke poseti ginekolog, ke napravi exo za da se uveri deka se e vo najdobar red so plodot koj go nosi, da se intervenira blagovremeno ako nesto ne e vo red, ke pazi na ishrana, alkohol, lekarstva koi gi prima vo tekot na bremenosta samo tebe oko nema da ti trepni, nisto nema da prevzemis okolu toa. Da vazi, aj neka ti bidi ako toa ti pravi film.

одеднаш некако добив осеќај дека не си против хомосексуалците или грешка сум? Ако не сум, зоштодискутираме кога ни јас не сум :)
Greska si. Moeto ne sum protiv i tvoeto ne sum protiv imaat elementarni razliki. Procitaj ja hipotetickata prikazna za povredenoto kuce.
Jas sakam da go odnesam na veterinar, vistinski da mu pomognam, Ti go tapsas i mu velis good boy ,nisto ne ti e, ke ti pomini ko na kuce.
Ima razlika neli?
што е различно и во мал број не го гледам како аномалија. Дали еве ти ќе си аномалија ако си суперинтелигентен?
Da :toe:
Ako ne znaese ima definicija za sto e normalno a sto ne.
Normalno e se ona sto se site drugi a ne si ti. Dali sum superinteligenten, superglup, albino, peder, lezbejka, autist, so dve glavi , kepec ili tri metra visok i itn itn itn.
P.s ne gi mocaj vo cvekinjata, ke ovenat :)

Последно уредено:
Normalno e se ona sto se site drugi a ne si ti. Dali sum superinteligenten, superglup, albino, peder, lezbejka, autist, so dve glavi , kepec ili tri metra visok i itn itn itn.
P.s ne gi mocaj vo cvekinjata, ke ovenat :)
Не го користите „нормално“ во тој контекст кога зборувате за сексуалности. Никогаш не е со конотација „помалку застапено“ туку специфично дека е штетно бидејќи е ненормално.
Не се противи никој дека хомосексуалноста е помалку застапена.

Некако хомесексуалност и можев да соџвакам, едноставно неможиш на некој да му кажиш кого да го сакат или не и во кого да се заљубит или не и некако како така си го прифатив и си реков нека терет, гла нек кршет. Ама.....со појавувањево на овие полово-неутрални срања и некакви си обраќања во трето лице еднина/множина, со почвењево да барет луѓево да им се дозволело на деца сами да си се одлучат дали биле машки или женски и незнам ти јас какви се глупости кои се надвор од секоја логика од било кој аспект, е тогаш ми дојде преку гла се и сега сум на мислење дека секој некој кој излегува од нормала, во најмала рака треба на психијатар да биде пратен, присилно.

....................
1. аутистичните се лица кој се во друг свет, како деца и не знаат да лажат
2. едно време, од среден век па до пред 40г, не само кај нас, па и во УСА имало кривично дело СОДОМИЈА, каде биле вброени сите сексуални активности ОСВЕН пенетрација на пенис во вагина, независно од полот на активистите :confused:... плус во некој религиски зони имало и други забрани, кај муслиманите кондомот, кај католиците била морална само мисионерската поза а кај протестантите само кучешката...
полека полека се декриминализира фелациото на жена на маж, па после и кунгулитисот маж на жена, па жена на жена, демек ако сами жени па мора да се задоволуват... потоа прво на жените им направија вибратори и дилда, да не користат Крастајци и банани...
па дојде американското/западно мото геј ис океј...сега крај нема....

Не го користите „нормално“ во тој контекст кога зборувате за сексуалности. Никогаш не е со конотација „помалку застапено“ туку специфично дека е штетно бидејќи е ненормално.
Не се противи никој дека хомосексуалноста е помалку застапена.
Toa ti ova od gaz si go izvadi posto taka ti cini.
Ima raboti koi otstapuvaat od normalnoto i voopsto ne se problematicni, kako levicar na primer. Nisto strasno, desnata hemisfera mu e dominantna namesto levata koja e dominantna kaj 99.9 od populacijata. Ne se akaat od zemja, ne baraat posebni prava za levicari, ednostavo svesni se za svojata otstapka od normalnoto i se adaptiraat da ziveat vo svet vo koj desnicarite se onie koi se normalni a ovie se anomalija.
Kaj pederite i site ostanati devijacii problemot e sto ne sakaat da prifatat deka nivnata seksualna orientacija e zgresena, nenormalna, defektna i baraat site normalni da prifatat deka i tie se normalni kako i site drugi i svetot da se promeni za da im izlezi vo presret na nivnata nenormalnost. A mozat fino lepo da odat da posetat nekoja zdravstvena institucija kako i site drugi koi imaat problem, psihicki ili fizicki ili kombinacija od dvete i site srekni i veseli.

1. аутистичните се лица кој се во друг свет, како деца и не знаат да лажат
2. едно време, од среден век па до пред 40г, не само кај нас, па и во УСА имало кривично дело СОДОМИЈА, каде биле вброени сите сексуални активности ОСВЕН пенетрација на пенис во вагина, независно од полот на активистите :confused:... плус во некој религиски зони имало и други забрани, кај муслиманите кондомот, кај католиците била морална само мисионерската поза а кај протестантите само кучешката...
полека полека се декриминализира фелациото на жена на маж, па после и кунгулитисот маж на жена, па жена на жена, демек ако сами жени па мора да се задоволуват... потоа прво на жените им направија вибратори и дилда, да не користат Крастајци и банани...
па дојде американското/западно мото геј ис океј...сега крај нема....
Порано викаа дека жените се хистерични, а сега неебани

Сѐ се менува :) ама ние секогаш си го јадеме

Shakespear sportuva

Kaj pederite i site ostanati devijacii problemot e sto ne sakaat da prifatat deka nivnata seksualna orientacija e zgresena, nenormalna, defektna i baraat site normalni da prifatat deka i tie se normalni kako i site drugi i svetot da se promeni za da im izlezi vo presret na nivnata nenormalnost. A mozat fino lepo da odat da posetat nekoja zdravstvena institucija kako i site drugi koi imaat problem, psihicki ili fizicki ili kombinacija od dvete i site srekni i veseli.
Комплетно ја менуваш дискусијата. Ти си тој кој спомна дека хомосексуалците не можат да прифатат дека не се нормални и после кога ти посочив дека лесно прифаќаат дека се помалку застапени, одеднаш тврдиш дека се во исто време и дефектни. Значи само ќе си додаваш ти зборови да ти соодветсвуваат на агендата...

Се разбира дека не се дефектни. Не постои никаков дефект при нивното функционирање во општеството. Нешто тебе лично да не ти се свиѓа не значи дека е дефект. Постојат објективни мерки за одредување дефектни психолошки карактеристики во општеството.

Во психологиjата се изучуваат сите тие поjави: педери, лезбеjки, педофили, биполарни/шизофреничари итн. и имаат една заедничка диjагноза: сите тие претставуваат психичко заболување, што значи сите тие одлики се абнормални.

Едните от другите имаат и доста други разлики (се разбира), но уште еднаш: сите тие имаат психичко заболување!

Шекспир, за тебе би било поинаку ако живееш во друга средина (полна со педери) и само таму ќе можеш да се осеќаш 100% нормално, во спротивно го губиш твоето време со нас да докажеш нешто спротивно.

Во психологиjата се изучуваат сите тие поjави: педери, лезбеjки, педофили, биполарни/шизофреничари итн. и имаат една заедничка диjагноза: сите тие претставуваат психичко заболување, што значи сите тие одлики се абнормални.

Едните от другите имаат и доста други разлики (се разбира), но уште еднаш: сите тие имаат психичко заболување!

Шекспир, за тебе би било поинаку ако живееш во друга средина (полна со педери) и само таму ќе можеш да се осеќаш 100% нормално, во спротивно го губиш твоето време со нас да докажеш нешто спротивно.
одамна е тргната хомосексуалноста од листата на психички заболувања :) бар во светот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom