До толку ли се анационални одродени бесрамни гомна, зар ништо ли не ги допира, покрај овие на власт и овие што ги гласаат толку ли се бе бубашваби мекотелски. Не знам како можат рамнодушно да гледаат како ги губиме државата и идентитетот па дури и да навиваат за тоа ебате психопатите, па поарно сите да не истребеа во Треблинка или насилно да не асимилираа соседите отколку вака доброволно да даваме дел по дел тоа што не прави и поврзува како народ, никаква светост, никакви идеали, за 200 евра плата се спремни курови да пушат пред публика и горди ќе бидат на тоа. Џукела од улица има повеќе интегритет и достоинство од Македонец/граѓанин на Република Северна Македонија.
Не живееме со тие фаци на иста земја. У никој поглед не сме исти па затоа не ги дира ништо. Ние се нервираме за националност, те боли, бидејќи се мучиш како стока секој ден а те дупат сите у здрав мозок, додека нив ги заболе курот. У петок после работа ќе запалат кола ќе отидат да си го ладат дали на планина дали во странство. И тоа им е доволно. Деца ќе си продадат за пари, така ми делуваат. Тоа лиглето мало на 18 години ти отвара фирма за производство на струја, некој друг отвара локал у мол, трет добива државна стипендија... а цела држава се дави. И што да учат нивните деца или тие околу нив, кога гледаат што се случува?
Тешки пациенти се, а тие другите што се со титули експерти или пр, односно што ги „советуваат“, се класични хиени што само цицаат и бранат све што ќе излезе од сељачката Бихаќка. Тие се дабетер, пошто за релативно мали пари се продаваат и кога се мења власт плачат ко пички дека нив им е забранет пристап до податоци и што ти ја знам. А и гз шиткаат преку ноќ.
Затоа и цела влада ни е слична овие 10 (па и 15) години пошто сите меѓу себе на исти принцип функционираат. Оној на Фитр до вчера се расправаше дека не се местеле грантови, ми пишува книги како тоа анксиозност имал колку тешко се излечил, за денес да јаде гомна дека у Сдс не го сакале и направил грешка што влегол бидејќи сакал да прави реални промени. Кур мој сакал промени, сите можни грантови се наместени последниве години и само % си лапаат.
Ја до сеа што сум ги сретнал или што познавам ликови во Сдс, ни еден не ми личи на нормален со достоинство. Ги заболе сите и за држава, и за нација, и за идентитет. Ги заболе буквално. Сите што се палеа за време на Грујо со Шарена револуција, сите прераснаа во уште поголеми куртони и дебили. Тогаш и химни и знамиња вадеа, се бунеа за притисоци од Грции, Бугарии... Сеа ќутат како пизди некои и кога се спомнува Македонија односно име на држава, ја пишуваат со емоџи од знаме. Знаат дека ќе ги ругаат ако пишат северна а па од друга страна господарите не им даваат да пишат Македонија. И јбг, тоа е тоа.
Тука сигурно има фанатици или симпатизери на сдс, па бујрум, нека ме побијат. И да ве потсетам само дека за референдум кога мама ни ебавте со името и сите други договори, имавте над 300,000 гласови од ликови кои не се декларираат како Македонци, не поштуваат знаме и не ти пеат химна. Во Македонија, Сдс како партија нема ни 180,000 македонски гласачи. И тие што гласаат, гласаат само ради работа и лични интерес. Пошто освен работа/пара, не глеам како може некој да гласа или брани или подржува партија/политика како оваа сега.