Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Ок де и србите си тераат големодржавна пропаганда како вас. Не сте многу поразлични. Т.е. тие се подобри од вас барем толку масовно не се антимакедонски. Појма нема ништо од Ботев. Македонците си зборувале од секогаш како мене што сте пробувале преку школи да ги бугаризирате во 19ти и почеток на 20ти век треба да се срамите и да го криете тоа а не да пробувате исто и денес.
Народот и Гоце зборувал Македонски јазик тој му бил мајчин што учеле странски јазик нека ви служи на чест ако воопшто имате совест и чест.
За нив незнам ние сме Македонци и зборуваме, сме зборувале и ќе зборуваме Македонски јазик и тоа вас ви сметало, ви смета и ќе ви смета е тоа е сериозен проблем и треба да се удрите по главите и да се запрашате дали сте во ред.

И да погодам - според повеќето Македонци, Бугарите го зборуваат стариот македонски јазик, а вие Македонците - новиот ...?

Из Македонската Википедиja за Гоце:

Гоце бил првенствено насочен кон филозофско-историската, револуционерната и природно-научната литература. Притоа, ја занемарувал белетристиката, со исклучок на поезијата, особено револуционерната. Тој бил особено восхитен од поезијата на Христо Ботев.

Из Македонската Википедиja за Гоце:

Гоце бил првенствено насочен кон филозофско-историската, револуционерната и природно-научната литература. Притоа, ја занемарувал белетристиката, со исклучок на поезијата, особено револуционерната. Тој бил особено восхитен од поезијата на Христо Ботев.
Јас го сакам Рамбо Амадеус ама ај ваљда ќе ме направат црногорец и дека зборувам црногорски а не македонски некој кретени како тебе.

Ова е тоа - кој сегашен Македонец ја чита поезијата на Ботев, Вапцаров? Речиси никој. Затоа што овие дела се на бугарски, а како што знаеме старата мантра на новите Македонци - Бугарите се „татари“. А тоа што основачите на ВМОРО црпеле инспирација од истите „Татари“, бегале од Османлиите и Србите и барале засолниште во „Татарстан“ - друго прашање. Згора на тоа, на многу места тие се пишувале на документи како „Татари“.

Ова е тоа - кој сегашен Македонец ја чита поезијата на Ботев, Вапцаров? Речиси никој. Затоа што овие дела се на бугарски, а како што знаеме старата мантра на новите Македонци - Бугарите се „татари“. А тоа што основачите на ВМОРО црпеле инспирација од истите „Татари“, бегале од Османлиите и Србите и барале засолниште во „Татарстан“ - друго прашање. Згора на тоа, на многу места тие се пишувале на документи како „Татари“.
Поминало времето кога сте ни переле мозок. За ваша жал.

Која е оваа уникатна глупост? Штотуку го легализиравте вашиот селски говор ...

Па, одговори ми - во кој дел од македонската азбука е буквата „в“? А буквата „т“?

Зошто си напишал „вториот“, а не по твоето македонско правило „фториот“? Зедовте бугарски и го поедноставивте на неверојатен начин, а сепак остана малку наследство од бугарскиот јазик.
Еве ти тука па прочитај

Во македонската азбука постојат следниве букви кои ги нема во бугарската азбука:
Ѓ ѓ, Ѕ ѕ, Ќ ќ, Џ џ.
Постојат ли овие букви во бугарскиот говор? Ако постојат како се пишуваат.
Во бугарската азбука има двогласки
500.png
Не знам како се изговараат и како звучат следниве бугарски букви:
500.png
Вашата бугарска азбуката ми стои како бледа копија на руската.

Последно уредено:
Бегаj да градиш космодрома ,не се замараj. :D

so cigani ko vas ic... moze samo da ve pljukam kaj stignam. eve ti si na primer gomno nesposobno sto cel den si go gubi na makedonski forum. probuva nesto da kaze i da izgleda smesno ama na site nas ustvsri ni se gadi od tebe... nema nikogas da te smetame za nesto poveke od gomno.

Најјака фраза ми е „през крив макарон“ :vozbud:

Овчари отепани ни продаваат еу вредности.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom