Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    732

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.447
Хенри Кисинџер е прогласен за непријател на Украина.

Прегледај го приврзокот 333741
Кога Кисинџер ти е непријател, а Османи пријател, не мора да бригаш за своју будућност!
Автоматски споено мислење:

@Dardan-ia

Не следам последниве 2-3 недели, падна Москва?
Пред тоа падна. На дно на Црно море, ваљда.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Немаш врска за што зборуваш. НАТО ако се одлучи да ја нападне Русија по копнен пат, може да ја уништи со или без Украина, макар и Русија да биде во територијалниот облик на СССР од времето.
Русија е нуклеарна сила - тоа и е единствената ефективна заштита против НАТО. Украина не им прави никаква егзистенцијална разлика.
НАТО може да ја уништи ако се спремни на неколку годишна војна и можеби неколку милиони загинати војници. Секако дека се посилни, само што треба да знаеш тој запад не е спремен да ја напушти лагодностса и привилегиите на тој висок стандард што го имаат и да иде да умира во Русија. И загриженоста за Украина им е додека се зборува во медиумите, штом ќе престане тоа(а веќе престанува) просечен Холанѓанин, Данец, Италијанин нема да се замара. Ако решиш ти да одиш да војуваш(пошто некој мора) слободно оди, има шанси и сега што сте загрижени да се пријавите волонтери и да го победите Путлер.

Советски Сојуз и САД имаа договор со кој се ограничуваа во развивање на антибалистички ракети против нуклеарки се со цел да не се развиваат што посилни нуклеарки и едностсавно ако едната ја нападне другата веднаш да се возврати и другата да доживее уништување. Русија ја презема обврската од договорот и САД во 2002ра го напушта самостојно договорот со некакви булшит(срање(знам англискиот не ти е јака страна)) изговори и ги усовршува и развива тие антибалистички ракети. Опколувањето што го прави САД со НАТО и инсталирање на против ракетни штитови и Русија може само да ги лансира тие нуклеарки и ќе бидат уништени на нивна територија или у оние пудлици држави што граничат со Русија за кои просечен Амер пет долари не дава.

И те како им е егзистенцијата загрозена, затоа се решија на ваков чекор. И САД и Русија си имаат попаметни од нас што прават планови на национални интереси во наредни 50 - 100 години, а некои им се од основање на државите и не од ден за ден како северен фиром. Тоа што Украина имаше гомна политичари што незнаат да изменаџираат и тоа што и запад и Русија им рече дека неможе на двете страни да играат сега имаш војна.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
НАТО може да ја уништи ако се спремни на неколку годишна војна и можеби неколку милиони загинати војници. Секако дека се посилни, само што треба да знаеш тој запад не е спремен да ја напушти лагодностса и привилегиите на тој висок стандард што го имаат и да иде да умира во Русија. И загриженоста за Украина им е додека се зборува во медиумите, штом ќе престане тоа(а веќе престанува) просечен Холанѓанин, Данец, Италијанин нема да се замара. Ако решиш ти да одиш да војуваш(пошто некој мора) слободно оди, има шанси и сега што сте загрижени да се пријавите волонтери и да го победите Путлер.

Советски Сојуз и САД имаа договор со кој се ограничуваа во развивање на антибалистички ракети против нуклеарки се со цел да не се развиваат што посилни нуклеарки и едностсавно ако едната ја нападне другата веднаш да се возврати и другата да доживее уништување. Русија ја презема обврската од договорот и САД во 2002ра го напушта самостојно договорот со некакви булшит(срање(знам англискиот не ти е јака страна)) изговори и ги усовршува и развива тие антибалистички ракети. Опколувањето што го прави САД со НАТО и инсталирање на против ракетни штитови и Русија може само да ги лансира тие нуклеарки и ќе бидат уништени на нивна територија или у оние пудлици држави што граничат со Русија за кои просечен Амер пет долари не дава.

И те како им е егзистенцијата загрозена, затоа се решија на ваков чекор. И САД и Русија си имаат попаметни од нас што прават планови на национални интереси во наредни 50 - 100 години, а некои им се од основање на државите и не од ден за ден како северен фиром. Тоа што Украина имаше гомна политичари што незнаат да изменаџираат и тоа што и запад и Русија им рече дека неможе на двете страни да играат сега имаш војна.
Тие штитови многу ги преценуваш ти. Не може само со нив да се онеспособи нуклеарна сила.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Тие штитови многу ги преценуваш ти. Не може само со нив да се онеспособи нуклеарна сила.
Штом е така мислам треба Русите да не се бунат низ цела граница да им постават анти-балистички ракети. Инаку прати цв на оваа агенција: https://en.wikipedia.org/wiki/Missile_Defense_Agency .

Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
А баш се надевавме дека луѓето на Игорче ќе помогнат докраj и ќе не куртулат од инфлациите. :rolleyes:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.447
објасни му за штитовите!
не го оставај да тресе глупости!

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.420
Поени од реакции
9.748
Ukraine demands Germany cut or halt Nord Stream 1 gas flows
Ukraine’s state gas company and gas infrastructure operator have issued a request to the German government to either halt or severely curtail gas flows through the Nord Stream 1 pipeline, the head of the head of gas system operator said.

The request argues that the operation of the pipeline is allowed under German law on the basis that it contributes to the strengthening of he security of gas supplies to Europe, but that Russia had “violated these principles,” the head of Ukraine’s gas system operator Serhiy Makogon told national television.

voa ako se znae koj jade, koj pie, i ako uopsto nekoj nesto plakja :pos:
voa da se posmire malku, i prva prilika odenje Kiev, dobra roba drzat, apla se gleda :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom