Терористички напади во светот

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.666
Поени од реакции
11.736
Kolku tazno mi padna za zenata, mi dojde takvo gadno i gorclivo cuvstvo..bukvalno zenata si odese najnormalno ne ni pogledna levo desno, ovoj otvori ogan i ja zastrela.. kutrata ne znaese sto ja snajde.. sto ti se vika zivot.. najnormalno si odis da pazaros od nigde nikade te ubivaat bez potreba..
Скоро во Чикаго на сличен начин ке настрадаше наша, бивш вработен бараајќи го газдата ја упука вработената и уби србин кој му беше газда на нигава а фирмите биле во иста зграда

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Скоро во Чикаго на сличен начин ке настрадаше наша, бивш вработен бараајќи го газдата ја упука вработената и уби србин кој му беше газда на нигава а фирмите биле во иста зграда
So site vakvi desavanja u svetov, sfakjam deka kaj nas e bas mirno i bezbedno.. Mozebi nekat ke te reketiraat, ama premnogu retko ima random ubistvo na covek.. Da ima ubistva, ama toa sve se povrzani so droga ili pak krvna odmazda. Ene ubistvoti na Dzeljo vo Singelikj, ubiecit vleze go rokna samo Dzeljo, 5-6 musterii necepnati (osven esen mislam bese povreden od zalutan kursum). Latinska amerika da ne zborime, SAD da ne zborime, u Afrika celi narodi se ubivaat, Evropa so teroristicki napadi da ne zborime, Azija premnogu narod i normalno deka ke ima mnogu ubistva.. Tuka kaj nas koga ke slusnes ubistvo sekad mora da bide pobrzano so droga, krvna odmazda ili retki slucaevi semejno nasilstvo.. Edino sto pamtam random "ubistvo" e edno devojce pred 10tina godini na plostad slavejki Nova godina bese od zalutan kursum pogodena..

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.807
Поени од реакции
25.267
So site vakvi desavanja u svetov, sfakjam deka kaj nas e bas mirno i bezbedno.. Mozebi nekat ke te reketiraat, ama premnogu retko ima random ubistvo na covek.. Da ima ubistva, ama toa sve se povrzani so droga ili pak krvna odmazda. Ene ubistvoti na Dzeljo vo Singelikj, ubiecit vleze go rokna samo Dzeljo, 5-6 musterii necepnati (osven esen mislam bese povreden od zalutan kursum). Latinska amerika da ne zborime, SAD da ne zborime, u Afrika celi narodi se ubivaat, Evropa so teroristicki napadi da ne zborime, Azija premnogu narod i normalno deka ke ima mnogu ubistva.. Tuka kaj nas koga ke slusnes ubistvo sekad mora da bide pobrzano so droga, krvna odmazda ili retki slucaevi semejno nasilstvo.. Edino sto pamtam random "ubistvo" e edno devojce pred 10tina godini na plostad slavejki Nova godina bese od zalutan kursum pogodena..
vo 2 mil mkd ginat za mesec dena u sobrakajki kolku u 25mil aus za godina dena...

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
vo 2 mil mkd ginat za mesec dena u sobrakajki kolku u 25mil aus za godina dena...
znaci krivicno delo - ubistvo (clen 123 od KZ) i krivicno delo - teski dela protiv bezbednosta na lugjeto i imotot vo soobrakjajot (cl.300 st.2 i st.4) se svetlosni godini odaleceni ...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.807
Поени од реакции
25.267
па мирно и безбедно е бе друже, што ги мешаш сообраќајките?
valjda zatoa shto sto pati dnevno proagame ulica, zasto najmalku 5 pati me vozele pijani taksisti... ne mislam deka e bas mirno i bezbedno vo mkd. edino sto se soglasuvam e deka nema random ubistva ko vo golemite zemji/gradovi, duri ima i premalku so ogled na toa kolku oruzje ima i kako tabiet ima naselenieto.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.796
Пак масакар во Америка, 14 ученици и 1 наставник убиени, многу повредени меѓу кои и полицајци. Напаѓачот (Салвадор Рамос 18) ликвидиран !!!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.627
Edino sto pamtam random "ubistvo" e edno devojce pred 10tina godini na plostad slavejki Nova godina bese od zalutan kursum pogodena..
Пред 17 години беше тоа, за дочек на 2005 година. И јас бев на плоштад и памтам на одење дома пред мене помина амбулантското комбе со девојчето внатре.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
7.145
Страшно. Секој втор ден масовни убиства. Ретарди по школи со оружје, во маркети, по улици. И после толку масакри, страдање на невини деца, по 10-15 години, има ретардирани ликови во политика и народ кои одбиваат да се банира оружје со закон. Цел свет може да живее без оружје, само Америка не може. На цела територија на Европа, на годишно ниво, не верувам да има волку жритви во школи од огнено оружје колку само од овој масакар. Страшен, огромен порблем е ова за Америка, а делува ко да им е тотално небитно. Ќе зборат ден, два после секој ваков масакар и после по старо.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.475
Поени од реакции
24.222
Страшно. Секој втор ден масовни убиства. Ретарди по школи со оружје, во маркети, по улици. И после толку масакри, страдање на невини деца, по 10-15 години, има ретардирани ликови во политика и народ кои одбиваат да се банира оружје со закон. Цел свет може да живее без оружје, само Америка не може. На цела територија на Европа, на годишно ниво, не верувам да има волку жритви во школи од огнено оружје колку само од овој масакар. Страшен, огромен порблем е ова за Америка, а делува ко да им е тотално небитно. Ќе зборат ден, два после секој ваков масакар и после по старо.
Ne ubiva oruzjeto, lugjeto ubivaat. Toa e samo alatka, kako noz, sekira , bezbol palka itn itn.
Taka si gi vospitale, takvo im e drustvoto i ova si se posledicite od toa.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.171
проблем е што секоја будалетинка во америка што може да си купи оружје да потепа тон луѓе. Они нека си имаат тоа закон за оружје али да купат стабилни луѓе над 40 што ќе поминат психолошки преглед. А не ти доаѓа некој копиљ ти бара АР-15ка и ти му продаваш, нареден ден праи масакар некаде. Тоа нигде го нема у свет освен кај нив.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.481
Поени од реакции
28.863
Што е поводот за латиново што се распуцал ? Булинг од школото или бил индоктриниран со некои срања ?

Kajgana Shop

На врв Bottom