Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.300
Поени од реакции
7.658
Mhm, Rusite kradele po marketi, mnogu znacajno i relevantno za vojnata. Isto kolku i deluziite na nekoj si naludnicav Poljak, izguben vo vreme i prostor. Stvarno ne ste arni vo glavite ako zagovarate i se raduvate na raspad na Rusija, toa bez unistivanje na Evropa nema da se sluci. Sto tolku ve ebat Rusite vo mozok, da mi e da znam samo.
Во САД, 3-4 години без проблем сред бел ден си крадат, полиција не ги чепка, системот одлучил до одредена вредност (не знам точно колку беше) нека крадат, за Тенеке тоа е ок, ама во Русија значело дека се пред револуција.

Советските граѓанки раѓаа повеќе Германчиња, откоклу Германките што раѓаа Русчиња.

10 милиони силувани советски граѓанки имаат Германците, наспрам 2 милиона Германки, колку што имаат силувано Русите.
За ова баш дека Германците тоа го правеле не сум баш сигурен дека е вистина. На Балканот, велат дека Германските војници не правеле ѕверски злосторства, биле дисциплинирани, за секс, нуделе пари или некоја друга компензација, ама затоа нивните сојузници (татарите и сл) на овие простори биле одговорни за најтешките злосторства.
Додека за Руските војници, оти немале пари, па или лажеле демек љубов, или водка нуделе. Комунистите нели ја измислиле љубовта, за да не плаќаат за секс :D.

Член од
10 јануари 2008
Мислења
745
Поени од реакции
1.890
прикаски за нацисти, био лабс, дека украинците биле измислена нација, и слични повраќаници.
Буквално ништо од тоа што наведе не се прикаски и онака и да сакаа русите не може повеќе докази да излезат на виделина.

- Био-лабс не само русите, туку америте, директно Вики Нуланд призна. Денес повторно Путин го спомена тоа на самитот ОДБК и дека ќе се презентираар докази во ОН, ќе се бара истрага. Така да, не само што не е приказна, туку само површината е гребната од вистината која ќе излезе на виделина.

- За нацисти непотребно да се коментира веќе, сигурно Путин не ги тетовирал со свастика и наци симболизам, и не им купувал литература за индоктринација. Испаднаа многу повеќе нацисти отколку што било кој веруваше, а тек уште колку има...

- За нацијата, не е битно што кажал Путин, туку што вели историјата, науките, фактите и аргументите. А тие се дека на таа територија отсекагаш живееле руси (Kiyv Rus). А за територијата на денешна Украина да не ни правиме муабет, крпено, сечено, лепено, додавано, поклонувано, подарувано.
Toa sepak ne znaci deka ne treba da se kritizira toa sto pravi Rusija.
Да се критикува но објективно. И секој што заслужил, не како и кого кажале западни медиуми. Ако ја ти удрам шамар ама ти ме здробиш од грбачење после, ти ли си агресорот? Секако дека не доколку си објективен, ја сум причината за проблемот, а се понатаму се последици. И за сите тие, колкави и какви да се, колку и да не се рамномерни и колку и јас да претрпам поголеми повреди, јас сум си крив. Исто е и со мировната мисија во Украина.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.450
Поени од реакции
17.887
Интересно како си ултра гига неутрален а ти пречи само украинската пропаганда, додека за руската пропаганда не си зуцнал, онаа пропаганда што се состои од прикаски за нацисти, био лабс, дека украинците биле измислена нација, и слични повраќаници.

Ти бодат очи сигурно мислењата на 4-5 члена што пишуват про-украински, а не ти пречат претплатените навивачи на ФК Путин кои се над 30 на темава.

Се осеќа од далеку неутралноста.
Јас не знам каде ти си прочитал дека јас сум изјавил дека сум неутрален. Не сум баш неутрален но се трудам најмногу колку можам барем објективен да бидам, признавам дека Русите не се цвеќе за мирисање, ама од друга страна ги подржувам во нивните постапки од повеќе причини. Тоа што не сум неутрален, не значи дека верувам во се што ќе изјават Русите, дури и го пишав тоа доколку си ме читал, дека денацификацијата им е ист повод ко што им е демократијата на Америте кога бомбардираат. Втор пат се обидуваш да ме сврсташ како контрадикторен и со лабави ставови, а многу убаво си знам на што сум, како сум и зошто сум.

Иначе, пишувајте си сите што сакате, но факт е дека има изразена омраза кон Русија тука, и секаде на социјални мрежи - и на светско ниво, што не е случај со Украинците. А таа русофобија Русите сосема со право си ја поистоветуваат со нацизам, едноставно тоа е така во нивните глави всадено.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.195
Поени од реакции
16.334
Ајде една СЕГС хипотетичка претпоставка, ШТО ќе се случеше АКО Русија НЕ влезеше во воен конфликт во Украина, туку да го условеше снабдувањето на Европа со гас, нафта и други стратешки производи СО ИТНА ИСТРАГА и казнување на воените злосторници од воената формација АЗОВ и меѓународни надблудувачи од УН во Доњецк ???
Н.пр. да дадеше во декември рок од 30 дена ??
Јасно е дека Бајден ќе се спротивстаеше, а подопашните европски болви ќе молчеа како овци пред колење...
И пак да повторам, симболично или не, но група украински извидници ПРВИ ја преминаа руската граница, неколку дена пред влезот на руските трупи во Украина...
Полека, се ќе се открие, т.е. дека оваа војна е поодамно испланирана од агенциите на Вујче, а има неколку цели:
-откривање на руската воена моќ и испробување на американско оружје
- масовно уништување на еуско оружје и замена со многу поскапо американско, широм НАТО и светот
- стратешко политичко и економско слабеење на Русија и по можност истото и на КИНА
Колку од се ова ќе успеат е прашање, но факт е дека бргу и лесно Европа е задушена и згазена од американска чизма

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Според проруски информации 51 повредени од Азовстал се веќе пренесуваат во медицинска установа во ДНР и се договориле повредените да ги предадат. Со оглед на снимките од тунелите каде беа страшни ова требаше да го направат доста порано.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.059
Поени од реакции
9.446
Реално германците не се толку глупи, и знаат дека Русија не е опасност и дека со Русија ќе си поминат најдобро....ем ресурси ем пазар. Арно ама Германија не е суверена држава. Условена е од одредени структури и помалку или повеќе во минатото било секогаш така. Меркел можеби имала некоја каква таква независност, али овој куртонов е апла поставен од американците.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Инаку шансите за војна помеѓу Русија и Германија, па дури и со Финска/Шведска е нула. Освен ако се забегале скроз Русите од реалноста и да си се прецениле.
Трговскиот суфицит на Русите руши рекорди. Кој лицемери се западот, пред јавноста и пред Украина божем санкции, блокада на купување руска нафта и гас додека зад завесата најверојатно се тоа заобиколуваат и купуваат.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Инаку шансите за војна помеѓу Русија и Германија, па дури и со Финска/Шведска е нула. Освен ако се забегале скроз Русите од реалноста и да си се прецениле.
Трговскиот суфицит на Русите руши рекорди. Кој лицемери се западот, пред јавноста и пред Украина божем санкции, блокада на купување руска нафта и гас додека зад завесата најверојатно се тоа заобиколуваат и купуваат.
Rusija vekje prakja Iskanderi na granica so Finska.. Taka vikaa site demek nema da ja napdnat Ukraina ali gleame sto se desava..

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.445
Поени од реакции
11.366
Високи се платите у Германија, они и хиперинфлација ќе издржат, исто како после прва светска војна :)
Секако само незадоволството ке се зголемува од ден на ден зашто ги заболе нив за украинците, подршка на почетокот а како ке почне се поише по џеб да ги мава ке видиш колку се спремни да се жртвуваат за други

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Интересно како си ултра гига неутрален а ти пречи само украинската пропаганда, додека за руската пропаганда не си зуцнал, онаа пропаганда што се состои од прикаски за нацисти, био лабс, дека украинците биле измислена нација, и слични повраќаници.

Ти бодат очи сигурно мислењата на 4-5 члена што пишуват про-украински, а не ти пречат претплатените навивачи на ФК Путин кои се над 30 на темава.

Се осеќа од далеку неутралноста.
Biolaboratoriite ne se izmislica druze, samite amerikanci priznavaat deka ima tamu biolaboratorii

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Rusija vekje prakja Iskanderi na granica so Finska.. Taka vikaa site demek nema da ja napdnat Ukraina ali gleame sto se desava..
Овие на еден фронт некако не им оди ко подмачкано(ама напредуваат(за да не цитираат русофилите пошто во нивни мозок се сфаќа поинаку)), а не па на два фронта со Финска која и те како има и она модерно оружје. Самиот Путин изјави дека Финска и Шведска се веќе интегрирани во НАТО и ова е само формалност.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Овие на еден фронт некако не им оди ко подмачкано(ама напредуваат(за да не цитираат русофилите пошто во нивни мозок се сфаќа поинаку)), а не па на два фронта со Финска која и те како има и она модерно оружје. Самиот Путин изјави дека Финска и Шведска се веќе интегрирани во НАТО и ова е само формалност.
Не верувам дека ќе влезат на конвенционална војна со Финска, ако ја нападнат мислам дека ќе биде со хиперсонични ракети на клучната инфраструктура + хиперсонични со боеви глави насочени кон градовите за во случај да возвратат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.043
Поени од реакции
83.483
За ова баш дека Германците тоа го правеле не сум баш сигурен дека е вистина. На Балканот, велат дека Германските војници не правеле ѕверски злосторства, биле дисциплинирани, за секс, нуделе пари или некоја друга компензација, ама затоа нивните сојузници (татарите и сл) на овие простори биле одговорни за најтешките злосторства.
Додека за Руските војници, оти немале пари, па или лажеле демек љубов, или водка нуделе. Комунистите нели ја измислиле љубовта, за да не плаќаат за секс :D.
Војната на Источен фронт е поинаква, од оскина перспектива. Поинакви наредби, поинакво однесување.

Како и да е, станува збор за германски податоци, проценки од германски испитувања, кои ги има и на Википедија.

Ако треба ќе најдам линк.

Kajgana Shop

На врв Bottom