Во САД, 3-4 години без проблем сред бел ден си крадат, полиција не ги чепка, системот одлучил до одредена вредност (не знам точно колку беше) нека крадат, за Тенеке тоа е ок, ама во Русија значело дека се пред револуција.Mhm, Rusite kradele po marketi, mnogu znacajno i relevantno za vojnata. Isto kolku i deluziite na nekoj si naludnicav Poljak, izguben vo vreme i prostor. Stvarno ne ste arni vo glavite ako zagovarate i se raduvate na raspad na Rusija, toa bez unistivanje na Evropa nema da se sluci. Sto tolku ve ebat Rusite vo mozok, da mi e da znam samo.
За ова баш дека Германците тоа го правеле не сум баш сигурен дека е вистина. На Балканот, велат дека Германските војници не правеле ѕверски злосторства, биле дисциплинирани, за секс, нуделе пари или некоја друга компензација, ама затоа нивните сојузници (татарите и сл) на овие простори биле одговорни за најтешките злосторства.Советските граѓанки раѓаа повеќе Германчиња, откоклу Германките што раѓаа Русчиња.
10 милиони силувани советски граѓанки имаат Германците, наспрам 2 милиона Германки, колку што имаат силувано Русите.
Додека за Руските војници, оти немале пари, па или лажеле демек љубов, или водка нуделе. Комунистите нели ја измислиле љубовта, за да не плаќаат за секс .