Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
За да не сфати некој дека нешто смрди во италијанското првенство сезонава треба навистина на си има мака со „носот“.

За 4е4е не знам дали вреди да му се реплицира пошто обично појма нема шо тропа.:tapp:

тоа смрди секоја сезона не само оваа , но не верувам дека има ново калчополи морати не е глуп. до толку барем во ова сезона кога интер има доминација да ризикува санкции према клубот. повеќе мислам дека судиите сега имаат огромен притисок кога судат на натпревари во кои игра интер. црвените картони , пеналот против емполо, голот против катанија , голот на ибра против удинезе ..за секоја одлука ке се крева прашина била таа против или за интер

Ќе почните и лични карти да барате од сега :pos2:
edit:
Милан 1-1 Ливорно крај на натпреварот

ccc c c c so livorno 1-1 leeee sramota
i so siena trebase da zavrsi 1-1, se macat so ovie pacerskive ekipi

И Роналдо пак се повреди.. ја ебаја утката овие од Милан..

Абе милан две или три изиграја од тие заостанатите ?
Сите поени ги собраја а?

Леле Роналдо! Не дека сум некој негов фан , ама ми беше еден од омилените коа играше у Интер. Не може 5 утакмици да сврзе ама денес беше врвот. Добро познатите солзи кои се карактеристични и за Пато или Креспо( Лига шампиони пред некоја година) и секогаш ми е се посмешно плачењето :)

Леле Роналдо! Не дека сум некој негов фан , ама ми беше еден од омилените коа играше у Интер. Не може 5 утакмици да сврзе ама денес беше врвот. Добро познатите солзи кои се карактеристични и за Пато или Креспо( Лига шампиони пред некоја година) и секогаш ми е се посмешно плачењето :)

Знаеш само кој се смее на туѓа болка така.......

Се се врти бе , Интер му се најдоа во најтешкиот период од животот , посебно Морати , а он одма по враќањето ги напушти за Реал , и да биде иронијата поголема пак се повредува на Џузепе Меаца и пак за тим од Милано. Кога го напушти Интер се молев да го видам во ваква ситуација и тоа на меч на Сан Сиро/Џузепе Меаца али коа го дочекав истото искрено не ми беше сеедно , жал ми е за типов , се надевам не е толку сериозно колку што и изгледа али мислам дека претера Анчелоти со тоа што го внесе во игра.

Иначе добро ме потсети на Креспо пред неколку години , знам го отворија ко паун во шеснаесетникот и беше префрлен одма позади голот кај микрофоните и ептен чудни крици испушташе типот :D , гадно реметење за таа ситуација имав нареден ден у школо .

Знаеш само кој се смее на туѓа болка така.......

Пејо , никој не рече дека се засладувам од нивната болка или смешно ми е тоа што нема да играат долго време. Едноставно кажав смешен ми е моментот па и на Jackass луѓено умираат од болка па се смееме сите, нели :wink:

Трите ги изиграја..Една победа, една нерешена средба, и еден пораз

Е фала за извештајот. Значи толку од планираните 9 поени. (4, па ни пола не се бе).
Прво викни оп па после скокни или како беше ... :)
имаше едни АКОвци пред некое време .....

steta za ronaldo, izglea ke se penzionira koa ke zavrsi sezonava

Forza Fiorentina !!!!!

The player then leaves the pitch after a few minutes covering his face whilst crying. - Oд официјалниот сајт на Милан , значи типов и дефинитивно плачел , се работи за левото колено со кое имаше проблеми во текот на целата негова кариера и уште една потврда за сериозноста на повредава од официјалниот сајт на Милан

MILAN - A.C. Milan communicate that after the first checks made at the Galeazzi hospital in Milan to the player Ronaldo, a rupture to his kneecap ligament was found in his left knee.
Што у превод би било скинати лигаменти и најверојатно и крај на неговата Кариера .

Читав денес у Спорт и така планирал да се повлече на крајот на сезоната ама сигурно не мислел вака. Беше добар играч

Зашто да се засрамат тие што навиваат за Интер ??? Зашто не надигра една Сиена у буквална смисла , упс тоа Рома беа .
Ти ги спомнуваш последните 4 натпревара на Интер а што не ги спомнеш претходните 18 а ???? Упс немаш никаков одговор , знам , боли кога тимот против кого навиваш победува а игра катастрофално , али тоа е и големината на таквите клубови ( Манчестер во далечното минато ) , Рома според мене играат најубав фудбал во Италија , али на 1 од 3 натпревари се катастрофални ( Емполи оваа сеозна , со Сиена , со Интер дома 1-4 ) и тогаш губи или игра нерешено што не е случај со Интер , така да горе не ти држи муабетот .

Емполи имаа пенал , имаа играч више цела утакмица . зашто не дадоа гол . Удинезе имаа играч више цела утакмица а имаа огромна среќа што Интер не им збрца два гола , да повторам со играч мање .
Судењето глобално во целото Калчо е катастрофа и судиите се тие што треба да се засрамат а не тие што навиваат за Интер или самиот Интер , и да убаво кажа у иднина само ке се докаже дека Интер како фудбалска институција нема никаква врска со тоа што се случува сега во Калчото.

Забораваш дека у претходните 18 натпревари кои нормално ги одбегнуваш Интер играа со Јуве ( 1-1 ) на гости , Рома на гости ( 1-4) , Милан дома (2-1) , Фиорентина гости ( 0-2 ) и тн и тн , имаа перфектен прв дел од сезоната , плус која ти е гаранцијата дека доколку им го поништија голот на Интер против Катанија они немаше да извојуваат победа . Факт е дека ги деморализира тој гол играчите на Катанија и мене најискрено ме изнервира тој момент зашто очекував мн лесно да дадеме гол со Суазо - Круз - Ибра во нападот , и убеден сум дека и доколку не беше тој гол на Камбиа Интер пак ке победеа .

Знаеш која е разликата меѓу Интер и Рома оваа година , моментот кога и двата тима играат лошо , со тоа што Интер и тогаш победува а Рома или игра нерешено или целосно е надиграна и го губи натпреварот .
Знаеш што се случува со Рома кога игра лошо . . . . . . 7-1 со Манчестер еее тоа . . . Ај сеа теши се дека Рома е втора ради судиите .

Чекај малку ти... не избрзуј толку многу.... смирено

Велиш да ги гледам последните 18 натпревари а не само последните 5 така? Но чекај јас тие ти ги нагласив како многу сомнителни натпревари каде интер дава неферски голови(знаеш ти какви) и со тие голови ваѓа натпревари и зема драгоцени бодови!
Зошто не го спомнеш мечот со парма, оти знаеш и самиот да не досудеше судијата во 85` минута непостоечки пенал ќе загубевте 1-2 на сан сиро, а ви досуди ем пенал ем црвен картон за Коуто и нормално стигна пресвртот.
И не е само тој меч со парма каде постигнувате вакви погодоци, или ви судат пенали, ај малку потсети се... ќе ти текне сигурно, па кажи ми.
Велиш, ќе победевте против катанија и да не ви го важеше пеналот.
Еве вака интер до 60` минута, кога и беше постигнат тој гол од чист офсајд од 1 метар, немаше никакви шанси поизгледни, ниту посериозни шутеви, Катанијаси ја играше својата игра, со повеќе играчи на центар и играта беше мртва... значи сепак голот од офсајд бил пресуден за натпреварот без разлика што интер постигна после и уште еден гол кога катанија мораше да брка 1 гол предност!

Велиш уденезе, емполи, и уште едни незнам кои беа имаа црвен картон, точно! Но чекај, црвените картони беа потполно заслужени од играчите на интер, и зошто тогаш се буниш кога сами тоа си го заслужуваат!
Кога сме кај црвените, значи и ја треба да се буним, ова она со интер кога жили во 20 минута доби црвен? Не, црвениот беше заслужен и нема веќе разговор во тоа, вие тепавте, не` надигравте, браво, немам што друго да ви кажам.

Да се вратим кај судењето. Велиш судењето не чинело во цела италија..... Како може на рома ниедна грешка да не и направат во судење, како може на исто и на јувентус(дури и го оштетија, не ми текнува против кого, само знам залајета одглуми пенал) а на интер во последниве 5 утакмици цело време да им поклонуваат пенали, голови, офсајди и сл.
Значи сепак не е тоа секаде како што рече ти туку само кај интер!
И пак ќе речем Вистината ќе излезе на видело, некој ден-биди сигурен!

Велиш, разликата меѓу рома и интер е моментот кога и двата тима играат лошо , со тоа што Интер и тогаш победува а Рома или игра нерешено или целосно е надиграна и го губи натпреварот.
Да, како што кажа претходно и реал и манчестер и челзи и интер и рома и сите 1 еве да речеме во 3 утакмици кикснуваат, нормално е тоа. Но зборот ми беше рома ќе покаже слаба партија како што кажа со сиена, емполи, ливорно, интер..... а интер братче покажува слаба партија, но судиите го ваѓаат! РАЗБИРАШ?
Ај одземи му ги на интер бодовите и на рома(ако мислиш дека има) на оние натпревари каде судиите им поклонуваат гол, пенал.... и после кажи ми до каде сме....

А инаку неам ја ништо против ни интер ни манчестер ни реал ни никој и не ме срами никаков пораз од 7 па и од 10 гола.
Само ти кажувам кога правдата би била задоволена КОЈ БИ БИЛ, КОЈ.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom