Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Nemoj da zboris za Juventus,si ja odlezaa kaznata vo Seria B i ako za niv mozese takva kazna ke moze i za site

Јувентус од друга страна е последен тим кој има лице да проговори за судиски грешки барем не после скандалот.
1. Фала синди за листата
2. Да те потсетам милан колку пати бил во такви скандали ?
3. Јувентус беше „политичка“ жртва. И ништо друго.

Топката пројде до Дида, секој друг голман ќе ја фатеше топката. Ова не значи дека Дида е лош голман, баш напротив, али ^^би га направи грешка на наптревар на кој не се се памети.

Поентата ми беше дека по лошото исфрлање на Малдини Камбиасо имаше и подобра ситуација од пенал , бепе во трк , топката се одбиваше од земја и мн добро му легна на нога , беше на врвот од шеснаесетникот но премногу лошо ја удри , и да , Дида катастрофално реагираше али останува фактот дека му беше овозможена ситуација подобра и од пенал , така да и Дида и Малдини сносат вина у овој случај , Дида повеќе ради лошата проценка и лошиот удар на Камбиа кој сепак заврши во голот .

Дете ете сколија за тебе, кликни на линкот и види зошто беше казнет Милан. Линк!

Фала за сколијата, ги имам читано, затоа реков влезете малку подлабоко во проблемот!

Не беше Морати директор на Телеком ами екс директор на Интер кој заборајв како се викаше Гуидо Роси мислам, не ме држете за збор.

Грешка си..Морати е веќе суден за прислушкување во минатото ( се зборна нешто дека и Виери бил прислушкуван)

Берлускони моментално во Италија, одвај жива глава извлече од обвиненијата кон него од кога падна од власт. Сега политички Берлускони има ограничено влијание и во никој случај нема моќ да промени нешто.

Брат, да читај ДЕКА ПРОДИ СИ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА...Се планира враќање на Берлускони..Не си во тек..Три дена само за тоа се зборува по вестите!

1.
3. Јувентус беше „политичка“ жртва. И ништо друго.

Ете Јас ти објасни за Јуве, фала

И што ако се брат на власт
Кога беше на власт Јувентус земаа титули sd

И што ако се брат на власт
Кога беше на власт Јувентус земаа титули sd

Нема да биде Проди..Кој ја намести сета таа хајка против Јуве Милан Фиорентина Лацио и Реџина...Читај

А мислам дека Јуве испадна и политички во Италија..Одма дојде Проди на власт, и едно од првите реченици му беше вицот со Адриано и со Јувентус(мислам дека го знаете) и одма почна хајка против Јувентус,Милан,Лацио,Реџина,Фиорентина односно Моџи,Џираудо и Гигљи од Јувентус, Галијани и Берлускони химселф од Милан, Лотито од Лацио и браќата Дела Вале, сопственици на Фиорентина беа гласноговорници на десницата во Италија на чело на Берлускони..И со доаѓањето на Проди следуваше реваншизам.Лотито и Дела Вале се напраја “независни“ и им беше на некој начин простено, Галијани и на Берлускони химселф им беше прогледано местењето низ прсти да не остани апла..А Моџи(имал некој лични проблеми со Проди, уште од падот на Проди претходно(случувањата со Наполи,каде Моџи беше генерален исто така)) Затоа работите малку подлабоко треба да се разгледаат..Јувентус местеше, тука нема што да се спори, ама или за сите ќе важи правилото, или за никој...

@Kiko читај

Според мене Калчополи или Моџиполи ( така и беше нарекувано ) у принцип беше анти - Јуве насочен , се останато беше минорно и си дојде спонтано . Главната мисија беше санкција за Јуве што и подоцна успеа , џабе се вртат фановите ма Милан и Интер едни против други , ние читаме весници и од таму и ги добиваме информациите , каде у стил има препокувања помеѓу таборите на Милан и Интер а у принцип и Морати и Берлускони у приватен живот стојат многуууууу добро , еве ви едно примерче( а ги има 1000 ) , Letizia Brichetto-Arnaboldi Moratti ( жена на братот од Морати , Џианмарко Морати ) беше министер за Образование во вториот и третиот мандат на Берлускони , а сега е градоначалник на Милано така да у принцип Калчополи беше Милан и Интер vs Јуве , не сте свесни колку сплетки и поврзаности имаше целиов скандал и ја незнам од каде да почнам а каде да завршам . Сите останати клубови , а тука вклучувајќи го и Милан , уз пут беа казнети , т.е. следејќи го и уништувајќи го Јуве се разоткрија плус други работи кои сепак останаа минорни и воопшто не им беше посветено внимание , затоа и се согласувам со Кико , каква казна за Јуве таква и за останатите али на што ке личеше Калчото , без Јуве беше мизерно за гледање а камоли и без Милан , Виола , Лацио .

Премногу работи знаеме за скандалов , а дупло повеќе не знаеме и никогаш нема ни да ги дознаеме , али мене истиов скандал една работа ми разјасни , фудбалот во Италија се играше и се диригираше надвор од терените и незнам УЕФА зашто ќутеше во целава ситуцаија . Да се случуваше истово у некои помали земји и првенства истово ке беше строго санкционирано .

Политиката е многу вмешана во фудбалот па колку и да зборите на таа тема нема соглансост да најдете. Тоа е тоа за жал. Секаде и секогаш ќе има скандли во фудбалот поврзани со политиката.

Нема да биде Проди..Кој ја намести сета таа хајка против Јуве Милан Фиорентина Лацио и Реџина...Читај
Не требаше само Јуве да го избркаат во втора лига,ако местеле утакмици сите прати ги а не само една екипа,па кини бодови,додавај ваѓај земај,е тоа е мафијата италијанска...

Кико емси дај олади со паранојава сине аман знам дека ке те пече уште долго време и треба да те пече,
Никогаш не сум разговарал на таа тема калчополи пошто ми е тотално небитна и не сум ни сакал да знам детаљи и затоа што ама баш никогаш нема да се разбереме сега ако сакаш да си веруваш дека Јувентус не местел и дека Берлускони го наместил Јувентус добро нема што да ти се бунам ке се прекрстам само и нека ти биде
...sd

Кико емси дај олади со паранојава сине аман знам дека ке те пече уште долго време и треба да те пече,
Никогаш не сум разговарал на таа тема калчополи пошто ми е тотално небитна и не сум ни сакал да знам детаљи и затоа што ама баш никогаш нема да се разбереме сега ако сакаш да си веруваш дека Јувентус не местел и дека Берлускони го наместил Јувентус добро нема што да ти се бунам ке се прекрстам само и нека ти биде
...sd

Пејо брате..Една работа никогаш нема да ти се разјасни..За кинески не зборвам кинески туку македонски...ПРОДИ ИМАШЕ НЕРАСЧИСТЕНИ СМЕТКИ СО МОЏИ, ЗАТОА МУ СЕ ОДМАЗДИ..НИКОЈ НЕ РЕЧЕ ДЕКА БЕРЛУСКОНИ ГО НАМЕСТИЛ ЈУВЕНТУС ПРВ...И ако не сваќаш напрво, прочитај уште еднаш...

Syn, и татко ми и чичко ми се браќа, ама јас и брачед ми не сакаме да се видиме еден со друг(ова е метафора)..Ти како го напрај, прадедо му на Морати му бил нунко на Берлускони, а жени му на стриковците оделе на кафе заедно..

Види си го постот уште еднаш да не цитирам аналогно со реченицата следеше болдирано Берлускони химселф и така го протолкував...:toe:
не е битно.

Пејо брате..Една работа никогаш нема да ти се разјасни..За кинески не зборвам кинески туку македонски...ПРОДИ ИМАШЕ НЕРАСЧИСТЕНИ СМЕТКИ СО МОЏИ, ЗАТОА МУ СЕ ОДМАЗДИ..НИКОЈ НЕ РЕЧЕ ДЕКА БЕРЛУСКОНИ ГО НАМЕСТИЛ ЈУВЕНТУС ПРВ...И ако не сваќаш напрво, прочитај уште еднаш...

Syn, и татко ми и чичко ми се браќа, ама јас и брачед ми не сакаме да се видиме еден со друг(ова е метафора)..Ти како го напрај, прадедо му на Морати му бил нунко на Берлускони, а жени му на стриковците оделе на кафе заедно..

Oчигледно погрешно ме свати , спомнав една од врските на Морати и Берлускони , т.е. ја спомнав жената на Џианмарко Морати ( братот на Морати ) која во два мандата за време на владеењето на Берлускони беше министер за образование а од 2006тата е градоначалник на Милано , т.е. кажав работа која до негде тебе ти оди у прилог така да убаво прочитај го претходниот мој пост .

Oчигледно погрешно ме свати , спомнав една од врските на Морати и Берлускони , т.е. ја спомнав жената на Џианмарко Морати ( братот на Морати ) која во два мандата за време на владеењето на Берлускони беше министер за образование а од 2006тата е градоначалник на Милано , т.е. кажав работа која до негде тебе ти оди у прилог така да убаво прочитај го претходниот мој пост .

Syn, нема врска..Нема врска за врските на Морати и Берлускони..Можеби ја бива жената за работа па овој ја наместил(можеби е само партиска членка, па било морално да ја стај) така да не навлегувам во тоа..Сакам да кажам дека не е нешто голема врската та да склучваат сојузи...

Види си го постот уште еднаш да не цитирам аналогно со реченицата следеше болдирано Берлускони химселф и така го протолкував...:toe:
не е битно.
Па затоа викам прочитај го уште еднаш..Не само болдираното..Цело прочитај го..Фулл вержн го имаш две-три страни поназад

Syn, нема врска..Нема врска за врските на Морати и Берлускони..Можеби ја бива жената за работа па овој ја наместил(можеби е само партиска членка, па било морално да ја стај) така да не навлегувам во тоа..Сакам да кажам дека не е нешто голема врската та да склучваат сојузи...

Не би рекол , низ историјата Милан и Интер на многу начини си помагале , така и у Калчополои , Милан и Интер vs Јуве , со епилог , Јуве во Втора Лига , батали ги ти веснициве каде гледаш разни препокувања помеѓу Милан и Интер , нека не ти перат мозок истиве .

Ајде, да му појаснам малку на Кико уште една историска ситуација (ова сум го напишал пред 7-8 месеци)
Интер во 1983-4 година бесплатно им поклони 5 фудбалери на Милан... знаеш зошто? За да го спаси тимот од повторно испаѓање во Сериа Б.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom