- Член од
- 17 август 2014
- Мислења
- 3.728
- Поени од реакции
- 6.063
Има, во корејски филм таков плот твист самоНема како и каде да се лизне Вардар, свесни сте и самите, не се надевајте за џабе...
Има, во корејски филм таков плот твист самоНема како и каде да се лизне Вардар, свесни сте и самите, не се надевајте за џабе...
Pa istite tie so ve pobedija vo Jane Sandanski arno ama tamu igrase Peric i Taboada i sloboden bese Stipe a sega bez Peric i Taboada so otvorena rana (bez skok) ne smeese da igra igravme so Tankovski a toj uplasen topkata od race mu pagase udvoen Manedlinic od Dibirov ostana samo Obradovic da sutira i tro Maras golema greska na Babic trebase so dva pikeri da proba isto da go ostaj Kizic posle penalot presudniot moement sudiite na vlezot od krilo ne svirnaa penal(kako i zicerot na kontra so go odbrani Borko) na prethodniot penal Borko si ja zavrsi rabotata go isprovocira Stipe i tolku hese dve odbrani na Gradzan i zagubivme samo Babic kako ne kozese na 5-1 toa cudo edno i ne mozi dva pati so spora igra da pobedime rakometo e poveke od pola ekipa golmanot i odbranata a nie nisto ni vo kapad bevme procitani porazot odi na dusa na trenerot i nikoj drug!Мене едно не ми е јасно.. како можевте да верувате толку многу дека титула ќе земете оваа сезона? Кои од овие ваши играчи има играно пред 3к луѓе да се дерат 60 минути во дуел за титула? Има ли таков?
Без Периќ бевте и во Скопје, но со Табоада. Баш Танкоски одигра одличен меч во Јане Сандански.Pa istite tie so ve pobedija vo Jane Sandanski arno ama tamu igrase Peric i Taboada i sloboden bese Stipe a sega bez Peric i Taboada so otvorena rana (bez skok) ne smeese da igra igravme so Tankovski a toj uplasen topkata od race mu pagase udvoen Manedlinic od Dibirov ostana samo Obradovic da sutira i tro Maras golema greska na Babic trebase so dva pikeri da proba isto da go ostaj Kizic posle penalot presudniot moement sudiite na vlezot od krilo ne svirnaa penal(kako i zicerot na kontra so go odbrani Borko) na prethodniot penal Borko si ja zavrsi rabotata go isprovocira Stipe i tolku hese dve odbrani na Gradzan i zagubivme samo Babic kako ne kozese na 5-1 toa cudo edno i ne mozi dva pati so spora igra da pobedime rakometo e poveke od pola ekipa golmanot i odbranata a nie nisto ni vo kapad bevme procitani porazot odi na dusa na trenerot i nikoj drug!
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
При шутот на Павлетич, немаше никаков пенал, тоа може само во вашите очи да е пенал зошто вие секад после секоја утакмица на прв или на втор тим криви ви се судиите, а секој нормален и реален ќе каже дека имавте домашно судење, на два пати кога бевме у налет за +3 и за +4 бевме сечени од Џоле и Славе… за прилепчаниве судииве 6 месеца што се суспендирани пошто зеле пари од Зоки и Циле за утакмицата со Тиквеш сакаш да праиме муабет или не мора, не си ја гледал утакмицата ? Доста веќе со судиите, во Скопје тепавте зошто нашите не ја сфатија утакмицата сериозно и се спремаа за Веспрем, се знаеше дека немате шанси за титула, уште 5 пати да играме месецов, 5 пати ќе ве добиеме на каква било атмосфера, едноставно не сте подобри и тоа е тоа…Pa istite tie so ve pobedija vo Jane Sandanski arno ama tamu igrase Peric i Taboada i sloboden bese Stipe a sega bez Peric i Taboada so otvorena rana (bez skok) ne smeese da igra igravme so Tankovski a toj uplasen topkata od race mu pagase udvoen Manedlinic od Dibirov ostana samo Obradovic da sutira i tro Maras golema greska na Babic trebase so dva pikeri da proba isto da go ostaj Kizic posle penalot presudniot moement sudiite na vlezot od krilo ne svirnaa penal(kako i zicerot na kontra so go odbrani Borko) na prethodniot penal Borko si ja zavrsi rabotata go isprovocira Stipe i tolku hese dve odbrani na Gradzan i zagubivme samo Babic kako ne kozese na 5-1 toa cudo edno i ne mozi dva pati so spora igra da pobedime rakometo e poveke od pola ekipa golmanot i odbranata a nie nisto ni vo kapad bevme procitani porazot odi na dusa na trenerot i nikoj drug!
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
И така е ама и не е , сите утакмици шо ги изигравме ова сезона беа тесни и одлучуваше кој има ден , среќа и помалце судиски грешки на негова страна , далеку од тоа дека сте не надиграле. Никој ама баш никој не ви ја оспори победата во Битола и никој баш за ова утакмица не ги окриви судиите. Баш напротив ви честитавме спортски , судиите си имат свој многу лош критериум и сите утакмици пробаја да балансират. Даааалеку од домашно судење сме имале дома , редно време е да не судат скопски судии т.е оваа двојка. Според мене 3 фактори беа одлучувачки зошто титулата не заврши Битола. Прво потпишвање на цела прва постава на сред сезона колку и да сакаја да играт психолошки не се целосно со клубот и утакмицата шо е многу нормално. Втора работа телето на клупа шо неможеше да најди против игра на овај најотепан Вардар, кој сите знаевме од кај ќе иди опасноста дека тале е во форма и Моралес и то е то од бекојте на Вардар, форсирање игра на пикер шо беше одлучувачко влегувањето на Столе изгоре од желба да не победи , други оружја Вардар и немаше. Трета работа ваша предност знајте вакви утакмици да изиграте Столе и Дибиров имат шампионски менталитет. Сепак да имавме тренер а не муле убеден сум дека титулата ќе беше во Битола , па само види немавме ни 4-5 шута од 9 во второ полувреме а ги имаме Мараш и Мандалинич шо имат топ во раката. Шо е тука е , клубот оди во нагорна линија то ме радва само нека потрај ова и уште некој спонзор да закачиме и сме на коњ. За купот поинтересно ќе е на трибини него на терен. Вие ќе пробате да го искористите моментумот и нашиот “ноукдаун “ сигурно ќе сакате да дојдите голема бројка на “наш” терен.При шутот на Павлетич, немаше никаков пенал, тоа може само во вашите очи да е пенал зошто вие секад после секоја утакмица на прв или на втор тим криви ви се судиите, а секој нормален и реален ќе каже дека имавте домашно судење, на два пати кога бевме у налет за +3 и за +4 бевме сечени од Џоле и Славе… за прилепчаниве судииве 6 месеца што се суспендирани пошто зеле пари од Зоки и Циле за утакмицата со Тиквеш сакаш да праиме муабет или не мора, не си ја гледал утакмицата ? Доста веќе со судиите, во Скопје тепавте зошто нашите не ја сфатија утакмицата сериозно и се спремаа за Веспрем, се знаеш дека немате шанси за титула, уште 5 пати да играме месецов, 5 пати ќе ве добиеме на каква било атмосфера, едноставно не сте подобри и тоа е тоа…
Се слагам за потписите, пишав и погоре… Столе изгина буквално со една нога, уште е со бандажирана нога до денес и едвај оди а против вас изигра како да му е последна во кариера… Борко исто се покажа пак против вас, го откажа на 2,3 пати Стипе, Џомба украде топка во клучен момент и беше без промашување цел меч, така да пресуди квалитетот и искуството и моментот дека немате тим што може да изигра без притисок, се покажа тоа и со Нексе и со Вардар…И така е ама и не е , сите утакмици шо ги изигравме ова сезона беа тесни и одлучуваше кој има ден , среќа и помалце судиски грешки на негова страна , далеку од тоа дека сте не надиграле. Никој ама баш никој не ви ја оспори победата во Битола и никој баш за ова утакмица не ги окриви судиите. Баш напротив ви честитавме спортски , судиите си имат свој многу лош критериум и сите утакмици пробаја да балансират. Даааалеку од домашно судење сме имале дома , редно време е да не судат скопски судии т.е оваа двојка. Според мене 3 фактори беа одлучувачки зошто титулата не заврши Битола. Прво потпишвање на цела прва постава на сред сезона колку и да сакаја да играт психолошки не се целосно со клубот и утакмицата шо е многу нормално. Втора работа телето на клупа шо неможеше да најди против игра на овај најотепан Вардар, кој сите знаевме од кај ќе иди опасноста дека тале е во форма и Моралес и то е то од бекојте на Вардар, форсирање игра на пикер шо беше одлучувачко влегувањето на Столе изгоре од желба да не победи , други оружја Вардар и немаше. Трета работа ваша предност знајте вакви утакмици да изиграте Столе и Дибиров имат шампионски менталитет. Сепак да имавме тренер а не муле убеден сум дека титулата ќе беше во Битола , па само види немавме ни 4-5 шута од 9 во второ полувреме а ги имаме Мараш и Мандалинич шо имат топ во раката. Шо е тука е , клубот оди во нагорна линија то ме радва само нека потрај ова и уште некој спонзор да закачиме и сме на коњ. За купот поинтересно ќе е на трибини него на терен. Вие ќе пробате да го искористите моментумот и нашиот “ноукдаун “ сигурно ќе сакате да дојдите голема бројка на “наш” терен.
Другар како да не ги пцуеш , ни еден не покажа заби,желба да гини за боите, немој да ја подценваш Битолската публика не сме ние индијанци од вчера знајме кога да наградиме и пофалиме и кога се губи и кога не оди ама она на ништо не личеше 80 секунди до крај никој не тргнува на гол…. И еден куп ситуации, нема везе. Одиме понатамуСе слагам за потписите, пишав и погоре… Столе изгина буквално со една нога, уште е со бандажирана нога до денес и едвај оди а против вас изигра како да му е последна во кариера… Борко исто се покажа пак против вас, го откажа на 2,3 пати Стипе, Џомба украде топка во клучен момент и беше без промашување цел меч, така да пресуди квалитетот и искуството и моментот дека немате тим што може да изигра без притисок, се покажа тоа и со Нексе и со Вардар…
За купот… после онакво пцуење и редење мајки шајки, не знам како ќе ги бодрите Ние сме губеле по 10+ во ЛШ и некои дерби утакмици со Металург како купот 2019 па не сме свиреле и пцуеле во ниеден момент, ама се слагам дека од навивачки аспект ќе е поинтересно…
За да ти биде појасно еве видеа од неколку спорни моменти па ти види како ја делеја правдата господата од метрополата.При шутот на Павлетич, немаше никаков пенал, тоа може само во вашите очи да е пенал зошто вие секад после секоја утакмица на прв или на втор тим криви ви се судиите, а секој нормален и реален ќе каже дека имавте домашно судење, на два пати кога бевме у налет за +3 и за +4 бевме сечени од Џоле и Славе… за прилепчаниве судииве 6 месеца што се суспендирани пошто зеле пари од Зоки и Циле за утакмицата со Тиквеш сакаш да праиме муабет или не мора, не си ја гледал утакмицата ? Доста веќе со судиите, во Скопје тепавте зошто нашите не ја сфатија утакмицата сериозно и се спремаа за Веспрем, се знаеше дека немате шанси за титула, уште 5 пати да играме месецов, 5 пати ќе ве добиеме на каква било атмосфера, едноставно не сте подобри и тоа е тоа…
Вакви "грешки" ако земам да анализирам дупло толку на број ќе најдам и за Вардар, многу субјективно гледате, џабе само плачите.За да ти биде појасно еве видеа од неколку спорни моменти па ти види како ја делеја правдата господата од метрополата.
Му свират чекори на Танковски иако Талевски со двете раце го турка при скокот Танковски класичен пенал. Но ПЕЛИСТЕР води со еден разлика не смеат да дозволат судиите да се одлепи ПЕЛИСТЕР.Cekori na Tankovski pod prekrsok.mp4
Visit this link to download: Cekori na Tankovski pod prekrsok.mp4files.fm
Ако на Танковски беа чекори што се овие на Моралес па ситното го изигра и се удри во играч на ПЕЛИСТЕР нормално нема чекори туку пенал.
Класично пробивање со грб Стипе со двете ноѕе е на земјата Додич се удира со грбот во него класика за пробивање, но нормално ништо од пробивање.
Како се спречува брз напад Додич прави чекори, едниот судија свир чекори но другиот судија ја враќа топката за да спречи брз напад и вели да се изведи аут. Ова ни на аматери не треба да му се случи.
Два класични пенали кои не ги судат господата судии.
И ако ова не е за 7м не знам сто е Њокас се движ да затвори и е во правец на движење на Божич-Павлетич чист пенал како солза.
Има уше многу моменти но овие мислам се клучни како Николовкси и Начевски влијаеа на утакмицата.
Џабе... не е муабетот дека судиите не ебаа, муабетот е кој појќе ја сакаше титулата и кој изгина за неа.За да ти биде појасно еве видеа од неколку спорни моменти па ти види како ја делеја правдата господата од метрополата.
Има уше многу моменти но овие мислам се клучни како Николовкси и Начевски влијаеа на утакмицата.
Зошто странски, има и битолски пар со значка од ЕХФ. Зошто тие да не добијат шанса на дербито?Овие се грешките кои влијае на утакмицата а има и повеќе од кој 70 % беа на штета на ПЕЛИСТЕР. Секако на 3 разлика ќе направат грешка и против вардар да изгледа избалансирано. Дали според тебе ова доликува на судии на нивни ранг? Оти вака и европа не судат. Мора да се прекини да судат овие судии на дерби натпревар ако треба и странски судии да се бараат.
Sent from my M2004J19C using Tapatalk